киста на яйчника - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

киста на яйчника
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 7334 пъти
Здравейте,

Преди 6-7 месеца ми откриха киста на левия яйчник. Генеколога каза след 6 месеца отново да отида на преглед, защото можело и сама да се спука. Днес отидох при друг генеколог и каза, защо не съм отишла преди 3 месеца, не била се спукала тази киста и била "солидна" или нещо подобно, каза след цикъл да отида за да предприемем някакво лечение. Прочетох в нета, че след 5-6 месеца филикул или киста, ако не изчезне а си остане и е пораснало става въпрос за тумор. Много се притесних това вярно ли е? Има доброкачествени и злокачествени, но след като генеколога каза, че е необходимо лечение - значи ли това че имам тумор?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 2060fbd297
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Кистите са различни по вид. Настина, когато се появи киста, опитват за известен период с лекарства. Ако не се повлияе, се налага оперативна намеса. Кистата дали е доброкачествена или не може да се предположи, когато ти пуснат туморен маркер. Но със сигурност става ясно след отстраняването й. Не чети всякакви неща из интернет, защото не е особено полезно. Отиваш пак на преглед и искаш вагинален ехограф и да ти пуснат туморен маркер. Щом не се е спукала досега, най-вероятно сама няма да го направи - 6 месеца са доста време за една киста. Не се шашкай излишно, ами си намери читав гинеколог и след цикъл отивай.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7a83f223f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моята история е малко дълга, но... Когато бях на 17 по спешност ме приеха в Пирогов. Тогава, "великите" лекари не се разбраха, на кой яйчник е кистата, та решиха да махат и двата яйчника. Лежах 2 дни в болницата и когато решиха, че ще правят операция, аз пък избягах... Баба ми ме заведе при една частна клиника на ул. Одрин( не се сещам точно за адреса, но ако решиш, ще питам). Там с влизането един много възрастен лекар ми огледа Лицето и рече и отсече- имаш киста( не му бяхме казвали) пусна ми изследвания, погледна на видеозона и каза да пия чашка бира вечер, а през останалото време ми изписа някакви чайове... Не минаха и три месеца и оп хем изчистих и камъчетата от бъбреците си, хем и кистата изчезна. Страшен лекар, след като отидох пак, първия му въпрос беше: И камъните ги няма нали? Викам ми май да, ама ние незнаехме, че и камъни имам... Пусна ми пак изследвания( стават за 30 мин. ) и от тогава го богославям. Същия този доктор излекува и баща ми, сега го е наследила дъщеря му и тя също е толкова добра. Късмет

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: edd877a1d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не се шашкай, трябва да имаш предвид, че лекарите в наше време са изключително комерсиални. Въобще не им пука за човешките болки и страдания гледат само паричките. За това отиди на още 2-3 доктори, направи си експеримент, на един двама от тях не казвай, че до сега са те преглеждали и се прави, че за първи път посещаваш лекар с тези оплаквания. Ще ти дам пример с мен когато бях студент ми поставиха диагноза разширена вена на единия тестис, като обясненията бяха, че непременно и точно тогава трябва да ми се направи операция защото иначе тестиса с времето ще умре и ще намалее силно производството на сперматозоиди, а можело да остана и стерилен. Посетих още 4 доктора и така се оказах в ситуация трима души да твърдят, че ми няма нищо, а двама обясняваха, че операцията е задължителна, като имах среща и с шести доктор, но се отказах защото си дадох сметка, че становищата за и против операцията може да станат 3:3. Заложих на мнението на един към 70г. хирург, който вече се беше нарязал достатъчно и той след, като ме прегледа ми каза "Бе момче при теб това си е просто особеност на организма. " Благодарен съм му и до сега когато имам семейство и три деца. Успех.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 2060fbd297
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Операцията, ако се наложи такава изобщо, може да бъде лапароскопска - тогава яйчникът се запазва. Много е важно колко голяма е кистата, защото над определени сантиметри няма възможност за лапароскопия и трябва да се прави по стандартния начин. Така че - не отлагай нещата.

№1

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a6f2b07ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Нямаш тумор, спокойно! Точно вчера обяснавах на едно момиче тук що е то киста на яйчника и как се лекува, но ще го обясня и на теб.
Първо да ти кажа, че 1/3 от женито по света имаме такъв проблем, лично на мен ми се е случвало два пъти и втория път беше около 8 см и едвам избегнах операцията, но успях да го махна с лекарства. Та значи как започна всичко. Бях на около 25 когато с мъжът ми решихме, че искаме бебе и почнахме с опитите. По едно време цикълът ми спря и аз щастлива решавам, че е станало и отивам на лекар за подвърждение и да ми каже какво да правя по нататък. Е, да ама не! Буквално ме поля със студен душ когато кажа, че цикълът ми е спряб заради огромна киста! И веднага ми предписа лечение. Няколко дни пих дуфастон и някакви други хапчета (не им помня името), тях май ги пих по-дълго и така месеци на ред на контролните прегледи гледах как кистата намалява и накрая изчезна, междувременно си загубих работата и решихме да отложим правенето на бебе и за това докторката ми изписа Диане, което хем регулира хормоните и не позволява образуването на кисти, хем е противозачатъчно и сега, няколко години по-късно още си го пия и нямам никакви проблеми с кистите. Обаче всички тия хапчета са с рецепта, така че трябва да ти ги изпише лекар, обаче не е нищо чак толкова страшно. Както ти казах, според моята лекарка, около 1/3 от жените по света са с кистелозни яйчници. Единстветоно гадно е, че един ден ако решиш да имаш деца може да стане малко по-трудно, но и това е спорно. Обаче иначе кистите са си съвсем безобидни и да понякога се пукат сами (и това ми се е случвало), но ако не, ти изписват хапчета и се оправяш.

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 6cd62139a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Благодаря за коментарите! Днес отидох при втори генеколог оказа се, че е киста 5/5 см и е почтни трикамерна станала, каза да направя изследване туморни маркери СА 125. Не съм имала деца досега, а съм на 30г. и времето напредва, тъкмо мислехме с мъжа ми до 1-2 г. да си направим бебе, но нищо се незнае. Ще отида при няколко специалиста, дано да няма нужда от операция и да си имам деца някой ден.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 5929a2ce32
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Как пък едно младо момиче не написа правилно пустата му дума - гИнеколог.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 2060fbd297
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Кистата не е малка-това е колкото орех приблизително. Моята беше също толкова и определено ми създаваше проблеми. Туморният маркер беше нисък като стойности. При мен с лекарства не стана. Ако се наложи операция, направи я чрез лапароскопия, но си намери лекар, който да става и да е правил достатъчно такива.

№4

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b380cce340
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   прочети за чая от бял равнец.. много е полезен за яйчниците

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: cda02d4283
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте. Имам киста 5 см на десния яйчник. След няколко дни ще ме оперират с лапароскопичния метод. Притеснявам се от това , че е възможно да ми премахнат яйчника. С един яйчник може ли да се забременее задължително ли се премахва яйчника при тези размери? Моля ако някой вече е минал по този път да пише. ПРИТЕСНЕНА СЪМ!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker