Лечение на късогледство с тренировки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Лечение на късогледство с тренировки
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 12939 пъти
Здравейте! Момче съм на 17 години и всеки ден си натоварвам очите с четене на книги (това ми е хоби) и учене. Имам леко късогледство -0, 50 на лявото око и 0, 75 на дясното. Не изглежда сериозно, но тези които са имали късогледство или още страдат от това знаят какво изпитвам. В училище сядам на първия чин и едва забелязвам какво пише учителката на дъската. Всъщност, мога да изчета какво е написала, но трябва допълнително да се фокусирам като си свия клепачите, защото иначе виждам размазано. Представете си. Преди година посетих очен лекар и ми предписа Нео Виста. Бяха много скъпи от порядъка на 15 лв на опаковка, ала ефект никакъв. Сега съм с очила, но сякаш докато ги нося очите ми се натоварват още повече и сякаш нещата допълнително се влошават. За лазерна корекция пък и не искам да чувам- 800-2000 лева за да се оправя? Не, мерси! Следователно, искам да ви попитам, според вас възможно ли е да се коригира проблемът ми с тренировки на окото и подходяща диета заедно с тях??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 9419220f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

1.   Дискомфортът от очилата може да се получава или защото си от скоро с тях, или защото не ги носиш редовно. Ако е така, това е нормално, защото мозъкът не може да се адаптира. Може да имаш дори главоболие.

Относно лекуването имам познати, които се излекуваха само с комбинация от визуализация и упражненията на Норбеков. За първото прочети Луис Хей - Излекувай живота си (има и такъв филм, има го в ЮТюб с Бг аудио). Можеш да я намериш в нета като напишеш в Гугъл името на книгата, последвано от "pdf". За второто прочети "Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата" на Мирзакарим Норбеков. Има я тук:
http://chitanka. info/book/4293-opityt-na-edin-glupak-stignal-do-prozrenieto-kak-d
Прочети ги много внимателно и практикувай наученото и за няколко месеца ще си като нов. Ще типомогнат и като цяло в живота.

Успех!

vova4ka

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1c057bf993
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Бейтс е оригинаторът на идеите за лекуване на очни заболявания с упражнения. Най-основното е очите да са ОТПУСНАТИ и да няма грам напрежение (на английски - strain). Целият комплекс от упражнения на Бейтс са за това как очите да са отпуснати.

По въпросът с четенето и късогледството - това е класическо заболяване. Получава се, защото мозъкът желае да обработва повече информация, отколкото се вижда в централната ямка(fovea centralis). Централната ямка е най-чувствителната част на ретината и образът, който попадне там се вижда много детайлно (всички букви при четене се възприемат изключително само в този регион). Има част от ретината, около централнта ямка, наречена макула, която също е чувствителна, но не чак толкова. Частта от образа, която попада извън региона на макулата (и съответно централната ямка) се нарича периферно зрение. Сега, хората които четат много искат да възприемат буквите от думите, които още не са попаднали в централната ямка, защото обикновено мозъкът може по-бързо да възприеме буквите от думата, отколкото очните мускули могат да придвижат очната ябълка върху следващта буква. Затова окото се адаптира към този лош навик като разпъва очната леща, за да нагоди фокусното разстояние, така че дори макулата и периферното зрение да може да възприеме следващта буква, която още не се вижда детайлно. Всичко това става на несъзнателно ниво.

По въпросът дали е въможно да се промени диоптъра в положителна посока чрез упражнения и диета - възможно е до някаква степен и говоря от опит. Изчел съм доста литература по въпроса, освен късогледство имам и диплопия (двойно виждане) причинена от страбизъм(кривогледство). Най-важно е да следиш напрежението в очите си и ако усетиш, че ти става тежко да ПОЧИВАШ. Бейтс предлага за целта т. нар. "палминг" при който си затваряш очите и после слагаш дланите си върху тях, така че да не усещаш никаква светлина. Това определено помага и отпуска, достатъчно е просто да няма светлина.

Важно е и да обучиш мозъка си да възприема информацията по-бавно. Някъде имаше сравнение как хората с миопия и хората с нормално зрение възприемат някакъв голям обект. Хората с миопия се фокусират върху една част от обекта и с периферното си зрение възприемат останалата част от обекта. Хората с нормално зрение извършват сакади (много бързи движения на очната ябълка) по протежение на целия обект.

По въпроса с литературата - Норбеков го хвалят, но повечето от нещата му по отношение на зрението са изкопирани и модифицирани от Бейтс. Затова препоръчвам "Метод на Бейтс" (има и на български) като основна литература. Освен нея има още десетки, дори стотици книги, базирани на същата теория за напрежението в очите и как да ги отпускаме и премахнем напрежението.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 053db2ca5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

3.   Имала съм ттакъв проблем в училище. Аз по-скоро се срамувах да нося очила. Беше много неприятно. Единственото, което мога да препоръчам е да носиш очилата само в час, т. е. когато се налага. Но не ги носи постоянно, защото ще се наложи да смениш диоптрите с по-големи. При мен поне беше така.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: eae723b15a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Ако говориш английски, погледни в youtube. com
Meir Schneider - Yoga for Your Eyes
Човекът е бил почти сляп, но с помоща на упражнения (показани във видеото) си е възвърнал зринието.
https://www. youtube. com/watch? v=LVIL6HbrRtA

Тези упражнения са базирани на книгата на Уилям Х. Бейтс - Метод на Бейтс за подобряване на зрението без очила
Можеш да я намериш в интернет.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 53ff43fb7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Норбеков.

Работи, наистина.

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 2d6311bd46
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Взимаш няколко връзки магданоз слагаш ги в около два литра вода и слагаш на котлона. Изчакваш да поври около двайсетина минути и после пиеш за деня, тази отвара. На следващия ден пак вариш и така. Само след няколко дни, ще имаш подобрение. Сам ще видиш разликата! Пие се дълго време, но ефекта не само, ще е положителен, ами и нещо повече. Орфей

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4b9bda1dd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Гледай сега, същият като тебе съм от ученик е аз не виждах от последния чин(от първия щом невиждаш сигурно си с по-голям диоптър) същите диоптри съм. Лазерни корекции няма смисъл за тоя малък диоптър... такива упражнения за учи едно друго не вършат работа(може и да вършат ако си под наблюдение на някой професор занимаващ се с това, но се съмнявам). Очилата чувстваш леко дразнение от началото, после окото свиква.
Единственото, което ми помагна малко, но помогна са настъргани моркови със мазнина, задължително мазнина за да може каротина да се усвои, ако ги хрупаш без мазнина не става. Така може да си запазиш зрението, също на 45 мин прави 10 минутни почивки ако си на компа, само това върши работа, другото не е доказано! :)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c9e1b37e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Много добре те разбирам и аз почнах с 0, 5 диоптъра, ама сега съм с 3. И е ужасно! И аз съм чувала за разни упражнения, май на Нурбеков, ама не съм чула някой да си е оправил очите с това. Та, май нямаме избор и ще си носим очилата и лещите. И аз не свикнах с очилата, та за това съм с лещи. Ако искаш пробвай. Аз нямам никакви проблеми и не ги усещам, до степен, че чак забравям за тях, но все пак си имай и очила за всеки случай, че не е добре да носиш лещите прекалено дълго, а и все пак понякога очите имат нужда от почивка, за това вкъщи гледам да нося очила, а не лещи. Другото вече си го знаеш, ама и на мен това с лазера ми е скъпо, на всичкото отгоре питах един доктор и той беше достатъчно честен да ми каже, че ефектът е няколко години, а не завинаги. А и самият той беше с очила... та явно има защо очен лекар да е с очила и да не си е направил лазерна корекция.
За това, пробвай с лещи. Дано ти понесат, а и не са толкова скъпи. Май най-евтините са около 25 лева и са за три месеца, ама поразпитай из оптиките, има доста варианти.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d954dde5bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Да, има такива упражнения. Аз бях с 3. 5D късогледство, а сега съм с 0. 25D, свалих ги за 2 месеца и половина. И системата на Норбеков работи и тази на Бейтс, важното е да имаш воля и вяра, и ще успееш. Не слушай другите очилатковци и разните му там корифеи с бели престилки, които ще те убеждават, че късогледството няма махане. Офталмологията освен наука е и бизнес за милиарди, няма заради едни прости упражнения да се сгромоляса де, ха. За тях ти си просто вечният клиент, който ще им дава пари цял живот. Вземи се в ръце и го махни, не е трудно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 55aeaa12df
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   Препоръчвам терапията, описана на http;//zrenieto.net
При мен също работи перфектно, а и цялото съдържание е със свободен достъп.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker