Хронична диария - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Хронична диария
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 7810 пъти
Здравейте!
Момиче съм на 19г. и имам диария от 2 години насам.В началото си помислих, че е нещо нормално и че се случва при всеки, но мина известно време и нищо не се промени.Ходих няколко пъти на гастроентеролог, но резултата е същият, т.е. няма промяна.В сравнение с предишното ми състояние (когато ходех 4-5 пъти до тоалетна на ден)сега съм по-добре (ходя само 1-2 пъти дневно).Доволна съм от една от гастроентеролозите, която ми обясни причината за това и се опита да ми помогне.Каза ми че причинител на това заболяване са антибиотиците(99%).Успокои ме като ми каза че всичко ще се въъзстанови до 3 години и аз чакам с нетърпение това да се случи.Сега страдам и от наличие на газове.Много ми е неудобно да ходя до тоалетна в обществени места или там, където има хора, чак ме е срам.Ако някой страда от нещо подобно моля да ми даде съвети.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 4520262652
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,
и аз имам подобен проблем от около половин година. Много е неприятно. При мен също е от хапчета, но няма как да спра сега лечението с тях. След няколко месеца ще спра. Единственото, което знам като лек освен хапчетата при диария е чай от шипки. Шипките действат запичащо. Освен това са богати и на витами Ц. Пробвай да пиеш по 2-3 чая от шипка на ден. При мен имаше някакъв ефект, но лятото спрях заради жегите. Сега започвам отново :)

Дано поне малко съм помогнал.

М27

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 4ee3c70f2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А в момента някакви лекарства пиеш ли и какви? Специално за газовете има много ефикасни хапчета. Поговори с твоята лекарка. Иначе ще те посъветвам да се обърнеш към лекар-хомеопат. Има много много хомеопатични продукти, които със сигурност ще ти помогнат с хроничната диария и не влияят на приема на други лекарства.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 6b2e04e37c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Изхождане до 2-3 пъти на ден е съвсем нормално, и даже, желателно. Мисля, че е нужно да се употребяват системно пробиотици, за да се възстанови чревната флора. По аптеките има всякакви, но е добре лекар да каже кое е най-доброто. Аз залагам на капките Биогая и на препарати, съдържащи Ацидофилус и Бифидус. Но е важно да се приемат поне 2-3 месеца.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a94e89eb5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката: В момента не пия никакви лекарства. Преди пиех Линекс форте(доста време ги пих), но не ми помогнаха особено. После ходих на друг лекар, който ми изписа Креон 25 000 и ципрофлоксацин. След това започнах да пия Био баланс(пробиотици). Със сигурност мога да кажа че има ефект, но след като ги спрях нещата пак се промениха. Пък и не биваше да ги употребявам дълго време. По едно време ми беше омръзнало и си наложих строга диета и почти не можех да ям нищо. Ограничавах се от много неща, което не е препоръчително и здравословно. Бях изгубила всякакви надежди. Вече се опитвам да свикна с това и да мисля че с времето всичко ще се оправи. Дано да е така, защото не искам до края на живота си да съм в това състояние.
Знам, че изхождане до 2-3 пъти на ден е нормално, но да е така както трябва (незнам как да го кажа).
Ако някой е имал подобен проблем и е успял да се излекува, т. е. се е спасил, моля да ми сподели, защото наистина не се чувствам здрава и имам нужда от някаква подкрепа.
Благодаря ви за всичко.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 6580a8dfc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Може би малко ще те разочаровам, но няма такова правило че това минава след три години. Пробиотиците се пият продължително време, за да може да се възстанови чревната флора, ако причината е в антибиотиците, които си пила. Също така не казваш дали има периоди, в които всичко е наред. Ако има такива периоди е възможно да е на нервна почва. Имаш ли някакви проблеми, които биха могли да отключат това състояние? Помисли върху това.

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7a33aeff29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката: Да има и такива периоди, в които всичко е идеално, например сега. Чувствам се прекрасно, така и надеждата ми че ще се оправя нараства все повече. Понякога и аз си мисля, че може да е психически проблем, т. е. когато губя всякакви надежди всичко става много зле и диарията надделява.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 768a05d12f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Следващия път, когато пак се появи трябва да се консултираш с психотерапевт или психолог, а не да изпадаш в отчаяние и да си мислиш че няма лечение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker