Проблем за в бъдеще!? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем за в бъдеще!?
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 1435 пъти
Здравейте!
Искам да споделя своя проблем. Моля, ако някой има същия проблем да сподели и да ми каже дали трябва да се притеснявам.
Аз съм на 19г. висока съм 160 см, тегло 45 кг. По принцип се храня малко, но при мен винаги е било така.
Да си дойда на въпроса менструацията ми е доста нередовна. За пръв път ми дойде, когато бях 5 клас. Това вече са 8-9 години както имам менстуация, а все още е нередовна. Идва ми всеки месец различно. Случвало се е през 65 дни, през 53, последния 2-3 пъти ми идва през 35 дни. Аз знам, че нормално е да ти идва през 28 дни. Четох из интернет, че нормално за една календарна година да имаш по 12- сет менстуации( нормално всеки месец по една). Аз си водя календарче и досега от 10 месеца, на мен ми е идвало само 7 пъти. Това означава, че като свърши тази календарна година аз няма да имам 12 менструации. Пропускало ме е месец януари и април.
Също така попринцип менструацията ми е около 3-4 дни. Първите дни силна, а на 3 и 4- ти ден нищо не се усеща.
Към тази картинка се прибавят всеки месец ужасни болки, ниско в корема. Направо ме издържам, изтръпват ми целите бедра от болка. Пия много болкоуспокояващи лекарства. Също така гърдите ми се подуват и ме болят. Денят преди да ми дойде главата е боли ужасно много, при което се налага да пия отново хапчета.
Искам да уточня, че все още не водя полов живот, не защото не съм харесвана, имам много обожатели. Просто искам да намеря правилното момче. Може ли това да е причината?
Някой има ли същите проблеми? Много се притеснявам. Може ли да има някакви сериозни последствия. Страхувам се да ми няма нещо, заради което няма да може да имам деца.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: cea086dd88
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Това, че не си правила секс не може да е причина за подобни болки. Най-добре се консултирай със специалист, тъй като нередовната менструация може да е симптом за много неща, но най-вероятно липса на витамини и/или минерали.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 0001cffeaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Хормонален ти е проблема. Посети гинеколог. Аз съм имала нередовен и болезнен цикъл точно на твоята възраст. Макар не чак толкова на рядко. Изписаха ми противозачатъчни, защото водех полов живот. Но не това, че не водиш е проблем. Започнах да ги пия и явно бяха доста силни, та не ми спря 3 седмици(колкото ги пих). Обаче след като ги спрях, стана супер редовен цикъла ми. Май по- добре е с по- слаби да се започва, ама добър лекар ще ти изпише.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 11e1dbb706
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Откъде пък ти дойде на ума, че липсата на секс може да ти причини здравословни проблеми? За съжаление, живеем в сексистки свят, в който ролята на секса се преекспонира на всички нива. А били са години на война, изпитания и глад, жени са оставали вдовици съвсем млади и, верни на паметта на мъжете си (къде днес такива чудеса! ), са отглеждали сами децата си и не са полудявали от липса на секс. Днес всяко неразположение веднага се обяснява с това. Колко сме жалки и елементарни...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: db30b08067
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора:
Изобщо не съм си и помисляла, че моето неразположение ще е свързано с липсата на секс. Просто попитах дали може да има някакво влияние. И да, наистина сме жалки. Жалки ни прави това, че ние винаги нападаме хората около нас, винаги изказваме негативни и злобни коментари.
Благодаря на номер 1 и 2. На ясно съм, че трябва да отида на гинеколог, просто изчаквам да мине тази календарна година. Защото искам като отида при доктора да му покажа менстуалното ми календарче.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 0fe9df4dfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторке в случай на здравословни съмнения най-правилонот е да се посети лекар. Най-малкото да се види кръвна картина.
По думите ти може да се каже, че половината от проблемите ти визирам нередованта менструация, идват от това, че по-принцип се храниш малко. Но главоболието преди менстуация и ежемесечните ужасни болки се дължат на хормонален проблем. Без изследвания никой не може да каже. Често се случва и при такива ситуации гинеколози да изследват самата менструална кръв.

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 57f7e032a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На твоята въраст имах същия проблем, нередовен цикъл, адска болка... оказа се, че имам кистелозни яйчници и на това се дължи всичко. Съветът ми е иди на лекар. Защото понякога кистите не се пукат сами и могат да станат големи, веднъж имах 8 см киста и става лошо. Ама само доктор може да каже какво ти е.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b7fb3be61a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей и аз съм на 19 и при мен е така идва веднъж после през 2 месеца после 2 пъти на месец след това 6 месеца нямам. Спокойно. Всичко е наред при мен последната година е нормално. При много момичета с времето се нормализира. Може да отидеш на лекар но не се стресирай излешно добре си. Успех!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker