Хеликобактер пилори и бременност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Хеликобактер пилори и бременност
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 5883 пъти
Здравейте,
искам да попитам ако има от тази бактерия в по-голямо количество от допустимото в организма (стомаха) може ли да навреди на плода? И може ли да се лекува тази бактерия по време на бременност?
Надявам се на компетенти мнения, важно ми е!
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: bc80e2b22f
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

1.   Бременността не е най-подходящия период за лечение. Класическият курс е антибиотична терапия, в съчетание с други силни лекарства. Най-добре е да се спазва класическият диетичен режим, може и някои билки, винаги след консултация с лекар.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e65ebc276d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За най-компетентен отговор трябва да се обърнеш към твоя акушер-гинеколог и гастроентеролог, които познават твоето състояние и ще предприемат съответните мерки за здравето на плода и твоето.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1c913e76ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз все още не съм сигурна дали е в повече бактерията, но мъжът ми се лекува скоро от нея с антибиотици. Започнахме да си правим бебе след като вече са минали 15- 20 дена от спирането на антибиотиците, които той пи. Но в момента продължава да взима нещо за стомаха- казва се НЕКСИУМ.
Проблем ли е да пие това и в същото време да правим опити?
На гинеколога си загубих доверието и ще го сменям. Няма как да питам в момента.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1c913e76ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Забравих да питам още нещо- ако се окаже, че е в повече при мен, може ли да се отложи лечението за след няколко месеца или това отлагане ще увреди стомаха ми? Нямам никакви симптоми, освен това, че от скоро ми се появи някакъв дъх сякаш. Ще разбера дали има бременност след няколко дни.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 836ae3578f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Авторке преди да питаш такива въпроси, образовай се малко, ако въобще имаш доказана такава бактерия в по-голямо количество, тя не е от вчера и може да изчака няколко месеца докато родиш.
Предполяагам си мислиш, че в начална бременност повръщаш заради хеликобактер пилори, но вероятността да е така е минимална.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d77f063e4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Образовала съм се и точно за това питам, защото съм запозната, че ако се отлага дълго време лечението може да доведе до язва. А и както ти казваш има вероятност да не е от вчера, но лошия дъх, който ми се появи в последно време може да е сигнал, че е време за лечение. И затова се притеснявам да не се стигне до язва примерно, ако се отложи 9-10 месеца при евентуална бременност. Ще дам кръв след няколко дни да разбера със сигурност имам ли повод за притеснение.
Благодаря за отговорите.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d77f063e4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съжалявам, че не уточних по-горе, но след няколко дена ще разбера дали има бременност. А тези въпроси ги зададох за по-голяма яснота, за да знам какво следва от тук нататък със или без бременност и дали е опасно за евентуалния зародиш.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 836ae3578f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Авторке след като си толкова образована, не прочете ли листовката на лекарствата на мъжа си. Какво съдържа лекарството и какво може да навреди на сперматозоидите му тази съставка. Влиянието, на НЕКСИУМ, който си споменала, на сперматозоидите по скоро клони към 0.
Образоването ти също може да ти помогне в това да прецениш, колко дълго означава, това дълго отлагане, при хеликобактер пилори и колко % е вероятността да доведе до язва.
От същото образование трябва да знаеш, че лечението продължава две седмици и ако сега не си бременна можеш да се лекуваш.
По принцип доста от жените разбират за бременността си на втория месец, голяма част от тях са пили лекарства по време на първия месец на бременността и слава на бога няма толкова много увредени деца.
Дано господ ти даде здраво поколение, но щом още от преди забременяване мислиш за болно бебе, това не е добре за теб. Разбира се всеки иска здраво дете, но никой не мисли за възможните болести на детето преди то да ги има. Просто като научиш хубавата новина стой далеч от лекарства, тютюнев дим и алкохол.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 21c9048c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Мислим с мъжа ми да правим ин-витро процедура. Само че до скоро се въздържахме от целувки защото на него му откриха високи нива на хеликобактер. В последствие и на мен. Спряхме с целувките, за да няма предаване на заразата. Както и всички останали мерки ги взехме. Гастроентерологьт ми ми беше препоръчал терапия с 3 вида антибиотици. А той отиде при личната си докторка и му препоръча терапия само с един антибиотик. после аз си направих кръвен анализ и той излезе отрицателен. Направих и фекален и той отрицателен. Мъжът ми си направи фекален анализ и той също беше отрицателен. Подновихме отново целувките, но за сьжаление той реши да си направи 3 месеца след лечението и кръвен тест и пак хопппп - положителен. Ужас! Сега мислим другият месец да ходим на ин- виттро. Но проблема е, че много се страхувам от това да не ми се цъфнат оплакванията от тази бактерия по време на бременноста, защото имам и рефлукс на стомаха и дуодонит както и пангастрит. Някой знае ли каква е латентната фаза на развитие... Тоест какво е времето от заразата, до проявлението на бактерията и кога след като сме подновили целувките мога отново да отида да се изследвам и резултата ще е достоверен? Просто много ме претиска времето и моля за възможно най - бърз отговор на въпросът...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 5e6e8d8ae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Бактериите са опасни винаги! Пилорито е супер упорито пречи на плода да се развива както и на организма на човек. А ако е от много време и не е хванато по-рано при други лечения с антибиотик не специално към него може да стане резистентно, още по-зле Супер бъг дето нищо не го убива. Антибиотиците взеха да изчерпват силата си, бактериите се променят създават се по-нови болести мутират особенно ако са имали и контакт с други нови болести от рода на ковид, маймунски шарки и др. И покрай тези войни ще се създадат още също и заради икономическите заради глобалното затопляне и разтапянето на ледниците. В момента е тоталвн геноцид . И ще става и по-зле Планетата се претоварва. Може скоро и извънземни цивилизации да се наложи да помагат,или да ни до избиват. А и AI не са по-малко застрашителни започвайки да мислят като по-висши хора!!! Станало е доста мрачно навън и ще се задълбочава!!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker