Моля за помощ-спря ми цикълът.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Моля за помощ-спря ми цикълът..
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 5408 пъти
Здравейте! Аз съм едно 17 годишно момиче. Проблемът ми е, че мензисът ми спря. Последно ми дойде в началото на юли. Страшно съм притеснена, направо не мога да спя нощем. Но не мога да кажа на майка си, поне все още, защото ще побеснее и ще се съсипе от мъка, безтуй е самотна и си има само нас с малкото ми братче. Мисля, че е от това, защото отслабнах. Към пролетта бях около 54 кг. и към юли станах 46. Висока съм около 164см. Доста ограничих сладкото и всякакви вредни работи, започнах активно да спортувам, може да се каже, че спазвах и диета. Моля ви се не ме упреквайте, знам не бях изобщо дебела, явно ме прихвана онази тъпа болест на момичетата, които искат да са като скелети.. Сега съм 48-49 кг. Ям нормално, но все пак се придържам към здравословния начин на живот и спортувам. Майка ми много ми се караше за това и още ми се кара и непрекъснато повтаряше, че може да ми спре цикълът. Затова не искам да и казвам сега.. Моля ви се само не ме упреквайте, знам сгреших и сега си патя и може би ще е най-добре да кажа на майка си, но просто не мога. Просто ми дайте някакъв съвет как да накарам да ми дойде, някакво ЛЕКАРСТВО или лек, каквото и да е. Много ме е страх, помогнете ми..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: cb2f5ee3fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поздравления, че си си осъзнала грешката. Задължително вземи направление за гинеколог от ДжиПи-то. Тук едва ли ще ти дадем адекватен съвет. Трябва да го направи лекар. Това си е опасно и може да има сериозни последници. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се прегледай.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 913c1d0758
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кажи на майка си и отиди на лекар. Няма такова нещо като "лекарство или лек" за глупостта която си направила. Вероятно от диетите си си скапала организма и хормоните ти са подивели. Вероятно ще се нормализират след време. Но трябва да говориш с лекар и с майка ти!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: cb2f5ee3fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ако кажеш на майка си, започни с това, че не си бременна. Ако започнеш със "спря ми цикъла", можеш да и докараш инфаркт. Но принципно можеш да отидеш на лекар и без да и казваш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: fe8e609d8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз веднъж имах същия проблем, преживях силен стрес и той просто спря. Отидох на лекар и докторът ми даде някакви хапчета с които да го предизвикам и нещата се оправиха. На 17 си, няма нужда да казваш на майка си, просто иди на лекар и обясни какво те тревожи, най-вероятно наистина е заради отслабването и прекаляването със спорта. Братовчедка ми беше в отбора по плуване и преди състезания, заради усилените тренировки, редовно и спираше цикъла, като спря да се състезава и да тренира активно нещата се оправиха. Спокойно! На всяка може да се случи. Просто трябва да го предизвикаш с харчета, но те се дават с рецепта, а и докторът ще ти каже, кои са най-добрите за теб.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 9bde5bb47c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Със сигурност имаш личен лекар. Отиваш, взимаш направление за гинеколог (и без това ти е време да си правиш профилактични прегледи на тази възраст) и отиваш на преглед. Можеш, ако не си ходила до сега, да помолиш GP-то да ти препоръча добър специалист и да си ходиш при него и за напред, тъй като това е неизменна част от живота и грижата за здравето на една жена. Без паника, но все пак се отнеси сериозно към проблема, тъй като ти е твърде рано даимаш хормонални разстройства. Напълно е възможно цикълът да спре при строга диета. Половите хормони се синтезират от холестерол, който пък попада в организма чрез храната и в частност мазнините. Спорно е какво е това здравословно хранене, още по спорно е това как ти си го представяш. Започни да приемаш сурови ядки, зехтин и прясна риба. Ако тези храни са липсвали в диетата ти много е възможно там да е проблема. Иначе избягването на вредни храни и спортуването са много хубави неща. Не се отказвай от спорта. Успех

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 634bf8186a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Ако водиш полов живот и смяташ, че този факт ще навреди на майка ти не и споделяй за проблема.
Но иди на лекар ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Според мен това не трябва да го криеш от нея (че ти е спрял цикъла) защото е проблем и дори да не е сериозен пак е проблем и майка ти трябва да знае, но ти си знаеш.
Сега съм на 20г, когато бях на 16г бях 56кг и за около 2 месеца станах 47-48 без ограничения само спорт! Но това въобще не повлия на менструацията ми и много мои познати при отслабване не са имали този проблем и според мен вероятността да си спре менструацията заради това е малка.
Не можеш да продължаваш така иди на лекар и виж какъв е проблема.
Ще допълня, че ако не кажеш на майка ти тя ще побеснее заради това, че не си и казала.. само си представи ако намери хапчетата които ти е предписал лекаря как ще се почувства, но ти си знаеш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b9e06c4dff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей миличка. Да хубаво е да отидеш на лекар но не се стресирай излишно. Аз съм на 19 и до 18 години цикълът ми беше ужасно нередовен. Понякога ми идваше два пъти на месец после прескачаше по 5-6 месеца. Сега всичко е нормално. Спокойно. Относно отслабването да заради него е спортистките имат много такива проблеми. Изчакай до края на годината и иди на лекар. Аз сега съм студентка по медицина и мога спокойно да ти кажа да не се притесняваш питала съм доценти и професори защото и аз бях така. Всичко е от хормоните а при теб и от отслабването. Успех!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker