Сърцебиене и температура - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Сърцебиене и температура
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 5777 пъти
Здравейте!
Пиша тук, защото вече ходих при специалисти доктори и никой нищо не може да ми каже във връзка с проблема ми. От един месец получавам сърцебиене и имам температура. Първият път като ми се случи усетих топли и студени вълни, след това пулсът ми се ускори много, придружен със сърцебиене. Имах чувството, че ще припадна, температурата ми се качи за много кратко време до 38 и малко. На следващия ден личната ми лекарка ми направи кардиограма - каза, че е наред. Каза ми, че е на нервна основа и ми изписа Деанксит. Имах сърцебиене, не постоянно, през следващите 6 дни и след това една вечер отново пулсът ми се повиши на 150, пак имах висока температура. Взех си хапчетата за сърце, които ми беше изписала и личната лекарка - Бизагамма. На следващата седмица отидох на кардиолог, пак кардиограмата, която ми направиха беше добре. Разбира се, сутрин нямах сърцебиене, но ми изписаха Верапамил. Кардиологът ме изпрати на инфекциозен лекар, който ми пусна изследвания за левкоцити, руе и щитовидна жлеза. Всичко беше в нормата. Откакто пия Верапамил, пулсът ми не се е качвал над 150 (но и това се случва 2 пъти). Вече температурата ми се вдига до 38 не само вечерта, но и през деня, никога не пада под 37. Докторът по инфекции ми каза, че до 38 градуса не било температура. Вече седмица всеки ден аз съм с температура 37-38, вдига се 1 час след като съм се събудила и е така цял ден, докато не си легна отново. Ако измина 10 метра пеша с нормално темпо получавам сърцебиене, все едно съм минала не 10 метра, а 10 000... Чувствам постоянна умора. Не мога с нищо да си сваля температурата. По принцип нямам кой знае какви проблеми, не съм се ядосвала последните няколко месеца, не е възможно да е на нервна основа. Не мога да си започна стажа, не научавам нищо като съм на лекции, не мога спокойно да изляза на разходка, без да се уморя, водя непълноценен живот цял месец с тази температура и периодично сърцебиене. Моля, Ви, кажете какво може да ми има.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: ed8ce8ff27
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   На колко години си? Втрисане ли получаваш или сутрин и вечер си мериш температурата? Имаш ли някакви други заболявания? Има ли фактори, които да те стресират? А кръвната ти захар (глюкоза) изследваха ли?

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1f9362f751
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прилича точно на тиреотоксикоза, но щом са ти пуснали изследвания, нищо ли не излезе от тях?

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 489f1834ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   От авторката -
На 21 съм. Ами, втрисането е придружено с чувството, че ще припадна. Меря си температурата и през деня, не само вечер, много е непостоянна. Нямам никакви заболявания. Точно на този етап се чувствам супер щастлива от доста месеци, като изключим здравословното ми състояние. Кръвната ми захар още не са я изследвали. Изследванията, които ми правиха бяха руе - в нормата, левкоцити - в нормата и щитовидната жлеза - пак във формата.
Към номер 1 - да ходя ли да си изследвам и кръвната захар и ако тя не е в норма, нямаше ли да се отрази леко и на другите ми изследвания, които вече са ми правили?
Към номер 2 - ако беше тиреотоксикоза, нали изследванията ми на щитовидната жлеза нямаше да са в норма?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ddf92d5fd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имам известни познания в медицината, уча нещо подобно. Лекарите са направили всички адекватни тестове и не виждам какво повече може да се очаква от тях. Чисто теоретично- остава единствено психологичен стрес. Ако си щастлива, но се притесняваш за здравето си- пак е стрес. Внушението, че си болен, в някои редки случаи наистина може да доведе до истински признаци. Колкото повече мислиш за това, толкова повече признаците се увеличават. Като пласибо ефект, но негативен. Разбирам, че не може да не се мисли за това, след като ти пречи чисто физически. Така че, не знам какво да кажа. Ако имаш възможност си направи изследвания от тези ,които се правят за американска виза- на абсолютно всичко- пълна картина, току-виж проблемът изникне от неочаквано място. Истината е, че медицината не знае толкова много и има случаи като твоя, с които се открива нещо ново,някаква нова връзка между отделните системи, и се допринася за нея.
Най-лошият изход в случая може да е мутирала бактерия или нов вид вирус, които не се улавят от стандартните тестове. Разбира се, не е задължително да не са лечими, а просто да се диагностицират трудно. Изхождам от високата температура. Висока температура е отговорът на тялото спрямо патогенни бактерии и вируси, които не биха оцелели при 39 градуса (при 38 не е кой-знае какъв проблем за тях- затова лекарят ти е казал, че не е температура това).
ПС: Взимаш ли противозачатъчни? Пушиш ли? Била ли си на диета скоро?

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 985e4360cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Направи си изследвания за лупус, също си провери и нивото на витамин Д

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 489f1834ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   От авторката - към номер 4
Не взимам противозачатъчни и никога не съм взимала. Ами допреди месец пушех по доста, но откакто започна да ми става така, пуша по 1-2 цигари на ден и то не всеки ден. Не съм била и на диета. Добре и как може да си помогна сама за този психологически проблем, ако изобщо е това? Наистина не се ядосвам напоследък, вече и избягвам да мисля за здравословното ми състояние, но това не ми понижава температурата и не ми намалява сърцебиенето. Иначе за цигарите показвах на личната лекарка, на кардиоложката и на инефкционистката снимката ми на белите дробове и никоя от тях не каза, че може да е нещо свързано с цигарите, а и на 3-те казах, че пуша. Ако е както казвате, мутирала бактерия или нов вид вирус, или каквото и да било друго, има ли вероятност да мине от само себе си, при положение, че не е минало вече 1 месец? Аз ще ида на лекар пак да ми направят всички останали възможни изследвания, но вече чесно казано, очаквам и те да са перфектни и да ме пратят при невролог, да ми даде супер силни успокоителни накрая ако и от това не мине - не знам...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ee8c1ea155
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За психологическия проблем- не съм спец в тази област, така че не мога да дам съвет. Ако продължи още няколко месеца и сте ходили на абсолютно всякакви прегледи- то един сеанс с проф. психолог би било добро начало. Той би могъл да каже дали наистина имате психологически проблем, дали си внушавате, че сте болна, и дали може да се помогне.
За мутиралата бактерия или вирус- няма как да се каже. Имаше такъв случай по източното крайбрежие на САЩ това лято- хората болни- вирусът неидентифициран. Никой не се наемаше да го лекува и се оказа, че минава сам. Но не беше цял месец... около 1-2 седмици траеха симптомите. Има и вируси/бактерии, които не минават сами. Както казах- трудно е да се каже. В такива случаи се оставя имунната система да се бори с вдигане на температура и антитела, но при вас очевидно не успява (ако това е проблемът, разбира се). И приемането на широко-спектърни антибиотици е напълно противопоказно, когато не се знае какво точно се лекува. Например: Ако бактерията е в кръвта и бъде убита от бактериолитен антибиотик (антибиотик, който буквално пръсва клетката)- тя (бактериалната клетка) може да освободи огромно количество токсини (А-липиди или теикоична киселина в повечето случай) и това да е пагубно и за вас. Затова не се лекува без да се знае как точно е устроен патогена.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker