Няколко проблема?? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121569)
 Любов и изневяра (29810)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18623)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Няколко проблема??
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 4043 пъти
Здравейте имам няколко важни проблема. Като цяло съм убедена, че ако нямаш пари не може да си здрав в нашата мила България. И ако лекарят не ти е роднина ще направи всичко възможно, да те убеди да направиш нещо, от което не разбираш дали е добре за теб.
Най-важният ми проблем, който искам да реша по-скоро са хемороидите.
Аз съм момиче на 19 и от може би 1-2 години переодично, когато ходя по голяма нужда ме боли доста и имам кръв в изпражненията. Чувала съм доста хубави неща за Он Клиник, въпроса е в парите. Не знам колко взимат там, но знам, че е скъпо. Та смятам да отида на преглед при гастроентеролог в поликлиниката в Търново. Не съм ходила до сега, но искам да изкажете мнението си как седят нещата в държавните болнични учреждения с тези лекари. И в какво се състои процедурата.
Вторият ми въпрос е свързан със зъбите. Долните ми зъби са доста криви. Нашите решиха да ми направят добро и когато ходихме на почивка постъпихме глупаво и се подведохме по едни ортодонти в Стрелча като закупихме скоба от тях, която няма да ми свърши работа. После проучих и разбрах, че скобите се носят от малки деца, на които не са им паднали млечните зъби. 150 лв. на вятъра. Препоръчаха ми добра ортодонтка тук в Търново М. Грашкина. Като цяло доста ме е страх от зъболекари.
Също се консултирах с ортодонтка от Варна - Севдалина Янева, която ми каза следното: "Аз разбрах, че зъбите ти са криви още преди да ги видя по разстоянието между носът и горната ти устна. То е прекалено малко. Ако решиш да сложиш брекети, то ще се увеличи, физиономията ти ще се промени като цяло. Когато човек остарява точно от там започва да си личи най-първо. Носът започва да клони надолу към брадичката. Ако не си изравниш зъбите чрез брекети при теб остаряването ще настъпи по-рано, защото разстоянието между носът и горната ти устна е наистина малко. "
Защо да давам пари за брекети сега, а не дам половината от сумата, която струват брекетите и да не ми умъртвят корените на истинските зъби и да ми сложат изкуствена холивудска усмивка. Какво като съм на 19. Повече няма да имам проблеми със зъбите след това. Нали? Аз поне, така виждам ситуацията.
Моля изкажете мнението си :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: ec26e48d43
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   За хемороидите няма какво да те посъветвам, освен да идеш на лекар, за щастие с такъв проблем не съм се сблъсквала. Виж с криви зъби съм се борила с години! Да, тъй наречените шини са за малки деца, но не се носят на млечните зъби, а на постояните само, че докато са наскоро поникнали и могат още на се коригират, трябва да ги сложиш най-късно на 11-12 години, че после е късно. Та доста години съм носила такава ужасия в устата си и с горните зъби се справих, ама с доблните-не (първо сложих шина на долните малко късно, после ме дразнеше и все я махах). Та долните ми останаха малко криви. Виж брекетите са друго нещо, тях ги носят и възрастни хора, но е скъпичко, обаче ако толкова много ти притеснява това със зъбите, събери пари и опитай. Това пак си е вид шина, но е фиксирана и не можеш да я сваляш и да я махаш сам, та сигурно ще те дразни в началото докато свикнеш с чуждото тяло в устата си. И все пак това е най-доброто! Не те съветвам да си вадиш зъбите и да си правиш изкуствени, едно че самото вадене е дълъг и мъчителен процес, не могат да ти ги извадят всичките наведнъж, друго че като знам в България нашите "зъботехници" как работят и какви ужасии правят, до края на живота си ще съжеляваш, а и ако си мислиш, че е евтино... приготви си няколко хиляди ако искаш хубави зъби, а не чене като на бабите, което хлопа, че и им разранява устите. За това, моят съвет е брекети! Да, приготви се, че ще ги носиш няколко години, но си струва!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7f4c3a4e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Хемороиди не се лекуват с лекари, а с акъл!
Прочети това, после ще си говорим: http://squat.beinsa.info/

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker