Ужасно болезнена менструация ;( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ужасно болезнена менструация ;(
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 8411 пъти
Хора, не знам вече какво да правя. Цикълът ми минава изключително болезнено, буквално е някакъв ужас. В момента е 00:30 и просто се побърквам от болки, а ми е 4 ден!!! :(( Винаги е така, никакви хапчета не помагат, преди беше така само първите 1-2 дни, но от бая време и 4-тия ме боли. Всичко ме боли - корем, кръст, крака. Това е най-ужасната болка, която съм изпитвала в живота си, сякаш някой ми вади органите един по един и ги накълцва още преди да ги е извадил, а междувременно някой ми забива ножове в краката. В момента просто стоя и плача от болка, не мога да си намеря място, от няколко нощи съм така, не съм спала почти ;(((( Имам чувството, че ще си изгубя разсъдъка някой път, болката е неописуема, искам да се самоубия през повечето време. Като бях на 14 или 15 (сега съм почти на 18), ходих на гинеколог и му казах за болката, отговорът - Като родиш ще се оправиш. :х Не вярвам да имам нещо на яйчниците, защото миналата година във връзка с друг проблем ме бяха гледали с разни видеозони(или нещо подобно) и не са казвали да имам някакъв проблем.
Съжалявам за дългите писания, просто имах нужда да си го излея някъде. Какво взимате вие за менструалните болки, няма значение дали е скъпо, само да върши работа, защото не съм сигурна, че ще издържам всеки път тоя ужас:(
( но шпа, аналгин, бусколизин и спазмалгон почти не ми вършат нищо, даже изобщо)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: d8cd756a39
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Парацетамол, на мен поне ми пога. Действа до 45 минути и после облекчение за 2-3 часа и си слагам топла хавлиена кърпа на корема също ме отпуска

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f2db88d954
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз бях същата. Оказа се, че имам хормонални проблеми и кистелозни яйчници. Сега пия противозачатъчни, които ми регулират хормоните и болката е доста по-малко. Е, пак ме боли, но си е доста по-поносимо. Върви на лекар и искай да ти измерят хормоните, това няма как да се види на видеозон, но оказва влияние върху цикъла, количеството на кръвта и върху болката. Явно някой от хормоните ти не е в норма. За щастие се оправя с хапчета.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f7a0c537a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз също имам доста болезнена менструация и пия Аулин и ми помага, 20мин. след като го изпия забравям, че съм в цикъл, но все пак ти препоръчвам да отидеш на лекар и то най-добре не при същия. Успех :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 72456a5567
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Само веднъж ме е болял корема - беше една седмица преди да ми дойде, едва успях да се добера до леглото и да се свия на топка, не можех да дишам, много, много болеше. Бях на възраст около твоята и нашите извикаха бърза помощ - не знаеха какво ми е. Дойде един доктор, каза ми да легна по гръб със свити крака и започна доста силно да разтрива корема ми ниско долу, около яйчниците. След 4 - 5 минути спря болката. Попита ме дали съм в менструация - аз не бях, но той ми каза, че е от това. Не знам какво направи този човек, ама спря болката. Нямам друг случай, когато ме е боляло.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8581fe6b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Колко теб съм почти на 18. Преди години и мен ме болеше страшно много, дори се е стигало до болница!!! Болките бяха непоносими... отидох на гинеколог изписа ми едни лекарства, но не помогнаха. След няколко месеца пак бях и ми изписа противозачатъчни Ясмин.. е от тогава нямам никаква болка, дори миналия месец не усетих кога ми е дошло!!! Не можех да повярвам, но се радвам, защото направо ми се плачеше преди като знаех, че ще ми идва.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1b4d5c2543
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Милата! Съчувствам ти! Ако можеш да идеш на гинеколог ще е най-добре! Иначе пий чайове-лайка, мента, маточина или коприва! Също може и супа от коприва!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f35cd61f10
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Нааълно те разбирам и аз съм така! Пия по 2-3 спащмалгона! Майка ми също е била така и наистина, след като е родила, се е спряло, та се моля и при мен да е така! Иначе си пълня и шише с топла вода и държа на корема и това много ми помага!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 10b281c739
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Иди на гинеколог. Обиквоненно изписват противозачатъчни но може да се наложи и друго лечение. За момента ибупрофен, напроксен, те освен че обезболяват намаляват производството на един проблемен хормон, на който може да се дължи болката.
Но това което описваш си е за гинеколог.
Аз освен болките, дори повръщах, всеки път, понякога и стомашно разтройство което е свързано с менструацията имах. Училищната лекарка знаеше, всеки месец по три дни болничен. След години тормоз ходих на няколко различни гинеколога, разбира се намериха се такива които да ми кажат като родя ще се оправя, но се намериха и такива които ми помогнаха.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a0f26d755d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Защо противозачатачни изписват? Аз съм на 14 години и умирам всеки 1 ден от цикъла??
И може ли да попитам, защо не ми се е публикувал коментара? Не виждам нищо лошо е него, исках само да и кажа, че и аз съм така и нищо не ми помага!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2171cdb4f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

13.   И аз в пубертета имах болезнен цикъл. Дори съм повръщала и ме хващаше треска. Спомням си, че лятото в най-голямата жега се намятах с на баща ми военния кожух, такъв студ чувствах.

Родих на 21г. и после не съм имала такива болки. Може и това да ми е помогнало-не знам.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 9614cfcfef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Пий чай от лайка, но ако може, не от пакетче, а от брана сушена лайка. Все пак и купешката може да ти свърши работа. Аз преди пиех нурофен, друсах се през час с аулин, спазмалгон, но-шпа, някакви хапчета с екстракти от червена боровинка и какво ли не друго, но само чай от лайка пия сега и не че въобще не ме боли, но е търпимо и съм физически активна. Но аз също правя и йога и може би затова не ме боли. Когато не си в менструация, пробвай следното нещо, много е просто, но влияе изключително добре върху женските органи: лягаш по корем и започваш бавно да изправяш нагоре главата, гърдите и корема, така че горната част на тялото и двете ти ръце да застанат максимално перпендикулярно на пода/леглото и, съответно краката ти. Така задържаш 10сек-1мин, лягаш пак по корем и повтаряш. http://depositphotos. com/5649590/stock-illustration-Yoga-poses-. html -ето тази първата асана. Може да правиш и останалите - могат само да ти помогнат. Ефектът потвърждавам, но, като всичко, иска системност. Освен това, когато си в менструация, не яж мазно и тежко - може плодчета, кисело мляко, салатка. Но мен лично от разни пици, мръвки и шоколади повече ме боли корем. И наистина, когато те заболи, можеш да сложиш бутилка топла вода до корема. И това ми помага на мен.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f10b8f409d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз страдам от същия проблем. Противозачатъчни не пия отдавна(макар и да помагаха), защото е натоварващо да се приемат с години, а и имат своите странични ефекти, като гадене, намалено либидо и риск от тромбоза, но пък след много търсене и пробване на различни варианти-всичките неуспешни-започнах да си бия ампули Профенид(инжекции), действието е бързо и трайно. Имам проблем с пероралното приемане на всякакви лекарства. Една инжекция е достатъчна, за да облекчи болката-все пак, по-добре веднъж месечно по-агресивно обезболяващо интрамуускулно, отколкото ежегодно приемане на противозачатъчни, които прецакват стомаха.
Другото нещо, което действително намалява болката са физическите упражнения. Ако спортуваш ще усетиш подобрение. Успех.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: ada3a4430e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аулин или OKI са доста силни обезболяващи, на мен ми помагат, защото и аз съм със същите болки.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 22e2d899bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Винаги можеш да отидеш в спешно то да ти направят мускулна инжекция ще ти действа за около 4 часа
после с обезболяващи хапчета пия " дексофен " на прахче обаче най - силното обезболяващо
спира на момента може пак да усетиш леко да те боли но не чак толкова
Лекарите много добре имат представа от това
това е ( Дисменория ).
При мен е същото до колената ме боли
блокирам ако седна или падна на земята без да ми окажат помощ не мога да стана болката е тъпа режеща с много обилно кървене в продължение на 7, 8, 9 дни.
Усещането е все едно ти забиват нож
А при мен и с бъбречна криза
Преди време лежах в болница ( и няма никакъв проблем в организма ми )
Все едно всеки месец раждаш ми бяха казали
Тези болки са ужасни няма как да те разбере човек който го боли слабо средно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker