Безумното здравеопазване на Испания - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Безумното здравеопазване на Испания
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 3424 пъти
Потресена съм. Възмутена! Крайно изнервена!!
Не! Не се подлъгвайте по това, че е безплатно. Що за уловка? След като може да те уморят, докато чакаш. С няколко думи от АПРИЛ ( сега сме почти декември )
ме размотават и не могат да ми излекуват гинекологичните проблеми. Как ще могат? Час при личния лекар-след 2 дни. Назначаване на изследване- след 5 дни. Резултати от изследване - след 10 дни. Час при специалист - минимум след 1, 2 месеца :) Резултати от специалист - след минимум 2, 3 месеца :) Що за безумие е резултатите ти от цитонамазка да са готови най-скоро след 2 месеца??? Що за безумие е при наличие на тежка дисплазия, да ти назначават час за колкоспопия ПАК чак след още 2 месеца???? Що за безумие е колпоскопичните ти резултати да се забавят още 2 месеца??? С това темпо човек може спокойно да си пукне :) Крайно разочарована съм и вбесена от УНИВЕРСАЛНОТО и УНИКААААААЛНО МЕГА лекарство на всички времена за испанците - ИБУПРОФЕН!!
Боли те глава? Ибупрофен! Получаваш припадъци? Ибупрофен! Ампутират ти десния крак? Аааа, няма страшнооо! Ибупрофен!!! -_- За тях всяка болежка на този свят явно може да бъде излекувана с това чудодейно средство. Честно казано здравеопазването в България може да е всичко, но подобни проблеми с чакането няма! Всичко се случва точно и ясно, да не говорим, че въпросните специалисти тук, даже и не ми забелязаха кондиломите по време на взимане на цитонамазка и след въпрос от моя страна, какво да правя с тях, получих отговор : Кондиломи? Какви кондиломи? Аз не видях нищо. :@ ЕС съди Испания поради отказване на преглед на европейски граждани с европейски здравни карти и то в спешното :) Погледнете този линк и се замислете... http://news. ibox. bg/news/id_1468311011

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: d173311e45
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се ядосвай и в Англия е също положението.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2f59744b16
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   При споделяне от моя страна на личния лекар, тъй като имах час при дерматолог (за след 2 месеца естествено), дали към дерматолога трябва да се обърна за въпроса с косопада ми. Падаха ми цели кичури коса, взимах витамини, къпех се с шампоан против косопад и се мажех с лосион и цялото лечение не се повлияваше, беше ясно, че проблема не беше сезонен косопад. Нито пък използвам преси, сешоари или бои. Като отговор получих смях от страна на личния, казвайки, че дори и да споделя с дерматолога, подобна терапия за коса няма. Било от стрес... Да бе... и 1 косъм на главата да ти остане от стрес е. При което аз направо онемях. Друго за дерматолога страдах от ужасно акне и без да ми погледне кръвните изследвания направо ми изписа Диане 35, твърдейки категорично, че акнето при всички случаи е причинено от хормонални проблеми О. о... Е не! Лицето ми се възпали още повече от приема на тези противозачатъчни, напълнях супер много и не можех да отслабна цяла година. Некадърниците ми бяха прецакали хормоните. Още 1 случка, която отново ме изкара извън нерви:Бяха ми били шут в гърдите и няколко месеца получавах остри болки като пронизване и игла в едната гърда, а лекаря ми изписа крем за подути гърди при цикъл и това било нормално... Да се убедите сега, че не само в България лекарите са пълни палячовци и да видите накъде отива този свят, да ми правят лекари от подобни изроди. Колко още милиони хора трябва да страдат от тези некомпетентно некадърни същества, които вместо да те излекуват те съсипват? Колко още хора трябва да умрат заради лекарски грешки? Кои луд им е дал правото да практикуват!!!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 358fad6468
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Добре дошла в реалността!
Аз година и половина ходих по доктори в Германия заради болки във врата, но никакви изследвания не ми направиха. Само упражнения и това е, въпреки че толкова дълго време нямаше никакъв ефект от тях. В отпуската се прибрах в БГ и минах на скенер за 100 лв, които немската здравна каса ми изплати обратно. Стана супер експресно, отивам в петък на обяд и щом си плащам веднага ми предложиха час за същия ден.
Това тук не може да стане никога, а същото изследване което в БГ струва 50 евро, тук струва повече от хиляда.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 15f6691f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами качественото здравеопазване струва пари. За осигуровките, които плащаш, толкова. Като не ти оттърва, отиваш на частно. В България се случва по-бързо, но кел файда, като подготовката на лекарите е под всяка критика (да не давам пресен пример от личния си живот), да не говорим за оборудването. Тук дори и на частно не можеш да отидеш. Аз ходиш на 5 лекаря НА ЧАСТНО (да не казвам колко пари и за какво им наринах - бедна ти е фантазията) и ако си мислиш, че си реших проблема, дълбоко се лъжеш. Там в частните клиники можеш да се оправиш, макар и скъпо. А тук и скъп лекар да си хванеш - пак тая.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a05390e451
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   И в Англия е сьщото. Освен Ибипрофен, тук за всичко предписват "вьлшебния " ПАРАЦЕТАМОЛ.... за крьст, за г. с, за контракции а бе за всичко каквото се сетиш...
Ние за бързи и важни нужди си ходим до БГ на частно, плащаш си и минаваш бьрзо-преглед, лаборатория, физиотерапиqя, малки операции даже.... и особенно пьк за зъболечение. За 2 седмици се поремонтиранме каквото има и хайде обратно. Но не всякога е практически вьзможно да си ходим....
На спешен кабинет пьк се чака минимум 2 часа. Сега откриха едни уолкинг центрове дето може да чакаш и да минеш без предварително записване както е джипито за около един час.

На една позната и се запуши пикочния канал с камьни от бьбрека, не можеше да ходи по малка нужда горката. Какьв зор видя тая жена.... тук и там да ходи и чака, а когато и назначиха да ходи на една машина за разбиване на бьбрека след незнам кполко време, каза, че не била ефективна. Та си ходи до БГ да се лекува-там машините били по-силни направо я разтрисали и камьните се разбивали по-бьрзо, както и лабораторните изследвания си ги взима веднага....

Аз винаги сьм се чудела при тая здравна система как все още има живи хора тук... Но явно са живи ВЬПРЕКИ НЕЯ.
Казват, че няма пари, но скоро ськращаваха много мед. персонал. Ама всьшност не искат да назначават нови лекари защото сьщите пари ще се разпределят между повече хора и да харчат за техника и лаборатории като така им е по-евтино. А пьк сестрите с повече стаж и квалификация вьршат работата на лекарите и от тук си спестяват пари за заплати. Като цяло всичко е оптимизирано и мимимализирано за сметка на бьрзото и качественото обслужване на пациентите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker