Неволно изпускане на газове - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Неволно изпускане на газове
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 22770 пъти
Здравейте, жена съм на 39 год. от около 4 год. след преживян силен емоционален стрес започнах да получавам газове. Знам че е нормално физиологично, но добре познавам тялото си и промените в него.
Първо започнаха повече газове от определени храни, впоследствие от доста храни, а след това от всичко, което хапна. Стомаха ми се подуваше постоянно. Започна ходене по лекари / 3-ма/.
Да спомена че до тогава, имах и запек. Усещах и неволно изпускане на газовете / миризливи/ доста неудобно за мен и останалите около мен....
Имам направени 2 фиброколоноскопии, 1 гастерескопия.
Диагнозааа:
СИНДРОМ НА ДРАЗНИМОТО ЧЕРВО, ГЕРБ, синдром на Барет, атрофичен гастит; вследствие на неконсумиране на целулозна храна получих девертикули. И всичко това ми бе диагностицирано вследствие на подуването и газовете...
но мнението на гастеролога е :нямате причина да се чувствате така, премахнати са ви няколко полипа. Нямате видима причина.
пила съм: креон, комфортекс, лиолакт - пробиотик / за елиминиране на миризливите газове /, ципрофликсацин - антибиотик, нексиум.
Симтомите ми се влошават есен и пролет - се обострят, наясно съм. Ограничавам се прекалено с яденето в тези периоди, не консумирам пържено, мазно....
Дори и от солети се подувам... Най- неприятното за мен е неволното изпускане на миризливи газове, контактувам постоянно с хора по време на работа. 45 кг. тежа, не че съм била много повече, но вече съм само кожа... и кости... все пак съм раждала жена. Това състояние на подуване, постоянни газове независимо от храненето и неволното изпускане ме поставят под постоянен стрес, изолация от околните, сприхавост. Моля за съвет, ако някой сподели с мен къде и към кого да се обърна, какво да пия, .... Моля Ви!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: b2c9392501
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отиди при диетолог да ти направи специално меню и гледай да го спазваш. Наблегни на кисело мляко, сирене, протеини - месо, извара, яйца....внимавай с плодовете и зеленчуците и консумирай такива, които ти се отразяват добре и най-важното - потърси психолог. Спри всякаква обработена храна/фастфуд, хляб всякакъв и го земени с ориз и варени картофи. Вторите винаги можеш да ядеш. Провери си жлъчката и най-важното - потърси психолог и почни да правиш някакъв спорт дори да е разходка в парка. Спри вредни навици като алкохол и цигари, не прекалявай с чай, пий много вода.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 00d70db121
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Чай Гастро Фитолек-няма да сбъркаш :)))

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 9173eced6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Смени си семеринга.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 58e0e6b906
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

4.   И аз имам подобен проблем. Появи се след хапчета за отслабване и вече повече от година не мога да се справя с него. При мен нямат миризма, но са постоянни и не мога да ти опиша в какво отчаяние съм изпаднала. Пила съм креон, еспумизан, мезим форте, активен въглен, дегазин, газекс, активен въглен, пробиотици... без ефект. При мен не се влияе от храните. Ходила съм по лекари, но понеже изследванията ми са перфектни, никои не ми изписва нищо, което да има ефект

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d12d084005
гласове:
1 2 3 4 5
  (91 гласа)

5.   Не хапчетата са решение. Тялото ви крещи да се обърнете към природата - послушайте го. Потърсете информация за природосъобразното хранене, живата храна, пречистването, детоксикацията, клетъчното хранене и ще намерите решение. Ето едно нещо, което със сигурност влияе много добре на всеки организъм и се прилага от векове - това е пречистване на храносмилателната система, което се прилага от йогите.
http://www.zemianazaem.com/archives/113
Ако не можете да приложите тази процедура има и други начини за пречистване на организма, но всичко започва от храносмилателната система. Ако тя е затлачена газовете ще са ви най- малкия проблем.

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d3d4b1d567
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Ти май не се интересуваш много от здравословно хранене. Ето състава на едни средно статистически солети:

Пшенично брашно, йодирана сол, хлебна мая, захар кристал, растителна мазнина, сода бикарбонат, питейна вода.
Всеки може да забележе, е те съдържат и трите бели отрови - бяло брашно, бяла захари сол. И ти това явно го имаш като нещо безобидно. Позаинтересувай се от здравословно хранене.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 032346441a
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

7.   Първо започни да се храниш много много бавно, всяка хапка я дъвчи 30 пъти, бързото хранене е една от честите но много подценявани причини за появата на газове. Яж повече зеленчуци, пълнозърнест хляб, сутрин овесени ядски с кисело мляко, пии бирена мая един месец. Ограничи плодовете, те са много полезни, но когато се консумират в повече, плодовата захар става храна за нежелани бактерии в организма, които образуват метан. Затова много вегани и вегетарианци страдат от газове, а не знаят, че причината е в прекаляването с плодове.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d3d4b1d567
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Здравей, Писах по- рано но още ни ми е излязъл поста, Виж какво четох в една книга: "Други начини за пречистване на стомаха са яденето на суров мед, зелена папая и ананас. Всички тези храни имат високо съдържание на ензими и ще помогнат на работата на стомаха по- лесно да разгражда храната. Тази храна също ще помогне да се мелят старите материали в стомаха и ще стабилизира нивото на рН."
Наистина има и много други начини. Интересувай се, чети. Никъде няма да намериш пречистване на храносмилателната система с месо и сирене. Те са трудно смилаеми и много затормозяват организма.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d3d4b1d567
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей отново. Сканирах няколко страници от една книжка относно образуването на газове. Виж ги.
http://prikachi.com/images/452/6800452w.jpg
http://prikachi.com/images/454/6800454H.jpg
http://prikachi.com/images/456/6800456L.jpg
http://prikachi.com/images/457/6800457l.jpg
http://prikachi.com/images/458/6800458z.jpg

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 743ade459f
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

11.   да не се е получило след раждането? понякога мускулите толкова се разтягат, че нямаш контрол върху тях и изпускаш (газове, урина). Ако е така, потърси упражнения за стягане на седалищната мускулатура.

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 45500e1cc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Към 11. Раждах секцио поради това че нямаше ест. Родов процес, беше предизвикан от лекарите едър плод тесен таз.... но през годините не съм имала проблеми....

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3cbbf7bb96
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Здравей!
Пише ти човек, който имаше същите проблеми, само че още от ученическите години. Беше ужасно, съучениците ми се подиграваха, вгорчи ми живота.

Ще ти разкажа как се оправих. Минах и аз през разни гастроентеролози, вкарваха ми разни маркучи отпред и отзад, диагнози всякакви - колити, нервен стомах, не знам какво. Но интересно, че нито един от тях не ме попита как се храня, с какво се храня, редовно ли се изхождам, правя ли някаква гимнастика. Сякаш тези неща за тях нямат отношение към проблема ми. Даваха ми разни хапове, дори по едно време ми предписаха лексотан за "нервния ми стомах" и ходех като дрогиран по улиците.
Проблема, разбира се, не се оправи и накрая ми писна и взех нещата в ръце.

Искам да ти напомня, че тялото само не произвежда газове. Произвежда ги ферментацията на гниеща храна и неподходящи бактерии в чревния тракт.

Първо, предприех едно пълно изчистване на храносмилателната система -- от горе до долу. Методи има всякакви, кеф ти Малахов, кеф ти Йога. Аз направих комбинация от клизми, псилиум, хума и билки. След изчистването престанах да се подувам от боб, грах и такива храни. Промених и храненето - престанах да ям ето тези неща http://forum. mikroferma. com/index. php? topic=1421. 0 и започнах да комбинирам правилно храните (ето ти таблица http://razd-hranene. hit. bg/Tablica. htm). Това гарантира пълното им разграждане от тялото. Иначе когато сложиш в тялото несъвместими храни все едно от тях не се усвоява и започва да гние. От там тръгват и газовете.

Следя да се изхождам поне веднъж на ден, за да не се задържат отпадъци в червата и да няма гниене. Ако не се справям, взимам псилиум или според сезона ям сливи, праскови и т. н. Но поне веднъж на ден ходене по голяма нужда е задължително, а най-добре е след всяко хранене.

При мен имаше също раздразнимо черво и ерозия на лигавицата на червото. Лекът ми го даде стар билкар и се намира... под краката ти, има го навсякъде - нарича се живовляк. Слагаш шепа живовляк всяка вечер в блендера с половин литър вода, разбиваш го докато водата стане тъмно зелена и го пиеш. Това също и преди ядене. Той лекува раздразненото черво и рани.

Също, премини на клекнала поза за изхождане. Седналата поза е вредна, защото не изпразва напълно ректума и замърсява с отпадъци и бактерии тънките черва. Съвременната тоалетна е сочена като причина за заболявания, като болест на Крон, болест на дразнимото черво и т. н. Чети повече на http://squat. beinsa. info

Знанието е сила! Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4fb8d9c6d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (97 гласа)

15.   Имам го същия проблем и съм изпаднала в безизходица вече, много е смущаващо, пречи ми да водя нормален начин на живот. Ако някой знае какво би помогнало моля, да сподели. Взех си чая Гастро Фитолек, не почувствах промяна от него.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0768ea9932
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Намали аналния секс!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5bc1071dac
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   При мен решението на този проблем се оказа просто, макар че ми отне страшно много време и експерименти с храната докато стигна до него. Спрях перманентно хляба и всякакви продукти от брашно (било то бяло или пълнозърнесто) и подуването, газовете и болките в стомаха изчезнаха като с магическа пръчица.
Ако консумирам тесто - пак се появяват. Нямам представа, коя съставка в хляба го причинява това - маята, набухватели и подобрители, глутен, някаква друга химия - но честно казано и не ме интересува. Не ям тесто - нямам проблем, хапна ли тесто - проблем. Просто е. Който има съмнения, че може и при него да е такъв проблема просто да спре да консумира, каквито и да било тестени изделия за два дни и да се наблюдава. Ако това е причината, бързо се вижда разликата.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3b07a5a394
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   3-годишният ми син има проблеми с газовете. Но при него изпускането им не е неволно, а съзнателно. Всеки път, когато се спрем за малко някъде, той казва нещо (на накякъв негов си измислен език) и изпуска газове. Вече ми става неудобно от хората. Какво да правя, дайте ми съвет!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3357b5b66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (53 гласа)

19.   Хора, вземете се ограмотете най-сетне!

За белия хляб и всичко правено с бяло брашно - съвременната пшеница е хибрид и съдържа непознати протеини, които са непознати за тялото и то не знае какво да прави с тях. При някои причинява възпаление на червата, което се диагностицира като Синдром на дразнимото черво: http://forum.mikroferma.com/index.php?topic=1574.msg1845#msg1845

Между дебелото черво и тънките черва има клапан, който не разрешава на бактерии и отпадъци от дебелото черво да се връщат обратно в тънките черва. НО, при много хора този клапан не се затваря добре и изпуска при дефекация, замърсявайки тънките черва с бактерии, които причиняват възпаление. Защо се получава така? Защото човек е анатомично създаден да изпразва червата в КЛЕКНАЛА поза. Тогава бедрата подкрепят илеоцекалната клапа и тя НЕ ИЗПУСКА.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 86fefcde3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   От три месеца съм с този проблем.,И на лекар ходих,но той каза да не ме притеснява това и толкова.Работя в затворено помещение и това е много притеснително и стресиращо за мен.Някой знае ли решение на проблема

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 1108110f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Обиколила си един куп лекари, минала си през инвазивни диагностики, пила си какво ли не и спазваш уж режими, а в същото време обясняваш, че нагъваш солети??? Какво значи "дори от солети се подувам" - естествено, че ще се подуваш, те не са нито полезна, нито безвредна храна. Не можеш да ме убедиш, че специалист при твоите оплаквания, ти е препоръчал солети като част от режима ти. Няма как да имаш газове и запек, ако храненето ти не куца. Какви течности приемаш дневно и в какво количество? Правиш ли поне 2 литра чиста вода на ден? Задължително трябва да се изхождаш вкъщи сутрин, преди да излезеш за работа - ако трябва ставай по-рано, прави гимнастика и се наливай сутрин с вода или пък прави в началото клизми, но недей да излизаш с пълно черво.
Изключи за един месец всякакви тестени продукти от менюто си и виж, как ще се почувстваш - никакъв хляб, никакви закуски, никакви кексове, баници и домашни печива. Избягвай продукти, съдържащи мая, както и такива, предизвикващи ферментация.
Никакви плодове вечер. Избягвай и прясно мляко - млечните продукти, често са дразнител - ако не си тествала да спираш, можеш да ограничиш до качествено кисело мляко и качествен зрял кашкавал - те дразнят най-малко.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 1108110f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Пропуснах нещо - вземи си хуск от аптеката, по възможност на прах, а не на капсули и всяка сутрин на гладно по една лъжичка в чаша вода, а и вечер преди лягане - прави чудеса за храносмилателната система. Ленено семе стрито също по лъжичка накисвай вечер да престой една нощ в 200 мл вода и после преди обяд си изпивай водичката и изяждай с лъжичка желето, което се е образувало на дъното - страхотно благотворно е за червата.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 8cf6c73ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   И аз имах много газове и ги изпусках неволно по цял ден, докато вземах любимите на гастроентеролозите инхибитори на протонната помпа (ИПП) - оме-, езо-, панто-, ланзопразоли и т. н, какъвто е и нексиум. Подувах се като балон, имах ужасен запек и газове и всичко това само и само за да намаля киселинността в стомаха си, защото имам рефлукс откакто се помня. Абсолютно не съм съгласна, че това е правилното "лечение". Не може да разваляш храносмилането и червата на човека под предлог, че така било по-добре за стомаха му. Опитай постепенно да спреш нексиума и вместо него вечер вземай по едно саше от гела против рефлукс на Допелхерц или след всяко ядене, ако имаш нужда. Благодарение на него коремът ми се спихна. Ако имаш и киселини, пробвай с нещо по-леко - фамотидин или ранитидин, но спри ИПП. Заради тях в червата още повече растат кандида и вредните бактерии и вероятно заради това имаш и газове. Има много статии в чужди сайтове за страничните ефекти от приема на ИПП, които в момента се изписват масово.
Също така на мен ми помогнаха и папая ензимите. Стомахът се изпразва много по-бързо и храната не гние в него, нито се връща нагоре по хранопровода.
По отношение на храната смятам, че нещата са строго индивидуални. Това, което е здравословно за едни, пречи на други, така че лично аз не следвам съветите за "здравословно" хранене. Пълнозърнестият хляб, колкото и да твърдят, че е полезен, на мен не ми понася добре, но затова пък ми е леко на стомаха ако ям лаваш - арменския хляб без мая. Не ям домати, лук, чесън, цитруси и още много неща, за които се твърди, че са много полезни, но на мен ми изгарят стомаха. Намери храната, с която ти се чувстваш добре. И спри ИПП, ако още го вземаш. Имай търпение, ще се оправиш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker