Ръцете ми треперят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ръцете ми треперят
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 1718 пъти
Моля Ви помогнете ми!
Аз съм момиче на 13 години. Наскоро разбрах, че при стрес започват да ми треперят ръцете и дори цялото тяло! Не мога да държа абсолютно НИЩО, когато ме изпитват! Ако пиша на даската - ГОРЕ-ДОЛУ добре, но ако трябва да чета нещо на дъската ръцете ми треперят много силно не мога да държа нищо.
Мотивират ме всеки ден, родителите ми казват да не се притеснявам за оценки и такива неща, да си казвам, че не ми пука-НЕ става!!! Имам много добри приятели, другите от класа знаят, че съм такава и не ме закачат, но пак не се успокоявам. Почти всеки ден мисля за това и имам чувството, че никога няма да се оправя..
Почти всички учители са ми казвали:Красива си, умна си, но защо нямаш самочувствие?
Какво да правя?? МОЛЯ ВИ помогнете ми! Не мога да понасям това! Продължавам да живея поради мисълта, че един ден всичко ще се оправи, ще се запознаеш с любовта на живота си..
Все пак се нуждая от съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: b28ed52d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,

какво имаш предвид под "един ден всичко ще се оправи, ще се запозная с любовта на живота си"? Ти очакваш някой външен човек, ако ще и голямата ти любов, да дойде и да те излекува от това така ли? А не ти ли хрумва, че щом той може да ти повлияе по такъв начин, то ти сама също можеш да го направиш?

Съветът ми е да се упражняваш да се успокояваш. Когато усетиш, че започваш да се притесняваш, има няколко неща, които може да направиш.

Първо, пробвай да се накараш да се развеселиш преди да излезеш на дъската да четеш. Например, ако знаеш че след 1 минута ще излезеш, пробвай през тази една минута да си говориш с приятелките за нещо забавно и различно(т. е. несвързано с училище). Така ще се разсеяш и ще си по-спокойна, когато излезеш.

Второ, като усетиш притеснение, започни да дишаш по-дълбоко и по-бавно. Контролирай си дишането! Броиш до 10 и вдишваш, броиш 5 задържаш въздуха, после пак броиш 10 и издишваш. Правиш това 20 пъти. Има много успокояващ ефект.

Трето, притеснението ти най-вероятно тръгва от отдаване на прекалено висока важност на събитието. Помисли си кое е най-лошото реалистично нещо, което може да ти се случи докато четеш пред класа. Най-вероятно това е да направиш някой гаф и всички да ти се смеят, а след това... нищо. Абсолютно нищо. Затова допусни възможността да ти се смеят и прави каквото си правиш спокойно и плавно. На всеки се е случвало да му се смеят.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8102933c4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Колко познато... Само че моето притеснение се проявява по друг начин. Не можеш да го контролираш, аз поне още не съм намерила начин, Поговори с някой лекар и той ще ти изпише някакви леки успокоителни, при мен кажи - речи помагат. Хайде, успех и не се коси за глупости :))

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2595b2adbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И аз имам този проблем. Трябва просто да свикнеш с мисълта, че да те изпитват не е нещо кой знае какво. Важен е самоконтролът. Това е единственият начин да се справиш. Контролирай се. С времето ще се научиш да контролираш и стресът. Абсолютно нормално е. Пък и ако не се справиш, няма да си единственото момиче, което е изкарало 2ка. Всичко е поправимо. Стискам ти палци!

GG

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 95a68f4b21
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не живей с мисълта, че ще си намериш момче и това ще оправи живота ти, увереността идва от теб самата, просто прави неща които ти харесват, говори пове с хората на забавни теми, които не са свързани с училище, спортувай това разтоварва ще се справиш с проблема преди да се осетиш.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2b5ab1f47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз съм момче на 17 и имам същия проблем...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker