Психичен проблем на роднина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Психичен проблем на роднина
преди: 14 години, 5 месеца, прочетена 4937 пъти
Няма да задълбавам в самия проблем, защото въпроса не е конкретно свързан с него. Собствената ми майка (на 46г.) има някакво психично растройство, което имам чувството, че с времето все повече развива. Не може да се съсредоточи, говори си сама и т.н. Всички роднини се изредихме да я съветваме, молим, дори и с каране накрая да я накараме да отиде на съответния специалист. Тя обаче твърди, че нищо й няма и не помръдва. Има ли някакво решение на този проблем? Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 5 месеца
hash: 1cd360231f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз понякога си говоря сам, не на висок глас естествено, но си говоря. Това не значи, че имам психични проблеми. Както един приятел казва: "Когато говориш сам със себе си, си 100% сигурен, че отсрещната страна е на твоето ниво на интелект и задължително ще те изслуша"

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: e527157653
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз понякога си говоря сам :)

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: e0ebd0b2db
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Моля спестете си коментарите извън въпроса, който съм задал! Благодаря предварително. Не говорим за кучето ми все пак, а за майка ми.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: f251cecbcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Намерете начин да я накарате да проумее проблема! Наскоро близки приятели на нащите имаха същия проблем със сина си. Той също е голям, към 30 годишен и може да си представите колко е било трудно да се обеди такъв човек в такова нещо. Трудно е и много болезнено, но най-добрия вариант е да се отиде на лекар час по скоро.

При него проблемът излезе толкова наяве след като дълго време е тъял и бил подтиснат... кой знае какво го е мъчело, но със съзнанието и психиката шега не бива точно както и с всичко останоло свързано със здравето... често хората не обръщат голямо внимание на стреса, и на нещата които ги измъчват (или техни близки), но за огромно съжаление за хора с по- лабилна психика или предразположение към психично разтройство се отразяват като гръм! Не съм искала да прозвуча грубо или плашещо, исках само да помогна със съвет от болезнени наблюдения! Дано всичко се оправи с майка ви!

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 8f34b87ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Имах подобен проблем с жена ми.Разви шизофрения - мания за преследване, хигиена, лекарствена мания и др.Успях да я заведа на доктор, но това не помогна особено.Започна да буйства.Опитах да я въдворя в болница чрез съда, но не успях.Адвокатката и успя да манипулира процеса , като я изкара здрава.намерих човек да я излекува, но тя отказа с мотива, че е здрава.Взех си децата и изнесох нашия багаж.Разведох се.Изнесах и багажа от къщи след съдебното решение.Сега живее на вилата.Няма работа и живее от подаяния.И пак рано или късно ще влезе в болницата.Принудително.Да тежи на съвестта на адвокатката си.

 
  ...


...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: e7fa81d08a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бягайте при чичо доктор че това не е шега работа.Имам подобен проблем с мама.Не със същите симптоми,по скоро са като на номер 5. В лека или тежка форма няма значение, и насила може.Като се оправи ме разбира.Колкото по рано толкова по добре.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a2d210812f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Аз също си говоря сам, даже понякога издавам странни звуци. Не смятам, че съм луд така че спокойно.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 96e2134368
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Има случаи, в които наистина е нужно да бъдем по-директни. Можеш да опиташ дори с "или... или... " - т. е. например "... именно защото държа на теб и искам да си до мен по-дълго време, държа да отидем на лекар. Може наистина да няма нужда от нещо сериозно, дай Боже да е така, но ако и да е започнала проява на нещо, по-добре да го стопираме навреме!!! Именно, защото мисля за теб и за нас! "

Имай предвид, че във възрастта на климакса се отключват понякога различни психични проблеми, които се проявяват и на органично ниво (мозъчно-клетъчно ниво). Именно в такива случаи е много важно да се действа своевременно, защото с подходящите медикаменти и помощ процесът може да бъде спрян и човек да води съвсем нормален начин на живот и да се обслужва още дълго време. Ако не се вземат навреме мерки, е възможно да се превърне в деменция, Алцхаймер и т. н.!

Така, че просто й кажи - мамо, дано всичко да е наред, но нормално е в цивилизованите страни да се правят профилактични прегледи, най-малкото. Можеш да минеш през личен лекар първо, за да му обясниш проблема и да ти даде направление за психиатър. Има и психологични тестове от областта на невропсихологията, които хващат нещата, дори когато все още клетката е жива! Не знам откъде пишеш, но можеш да потърсиш и добър клиничен психолог с квалификация за Бентън-тест! Успех и действай, не се бави!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: fdcbe29bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   аз също говоря сама но само в къщи но наистина да пази Бог

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker