Справяне с депресията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Справяне с депресията
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 2680 пъти
Здравейте

На 24 години съм, пиша тук, защото исам и мнение на някой, който е бил в такова положение. От 10 години пия антидепресанти, чувствам се добре, но много искам да ги спра. Ходих на лекар и ми каза, че може и цял живот да ги пия, като чух това много се разстроих, мислите ли, че е възможно да се пият цял живот антидепресанти и дали има и друго решение на проблема

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: ab7930465c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всичко идва от съзнанието ти, промени си начина на мислене, начина на възприемане на света и теб самия и ще ги спреш, но първо трябва сам да си помогнеш. Твоят проблем е психологически :) Със сигурност можеш да ги спреш

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 091bd17976
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лекарството е химически или биологически активен продукт или вещество, водещ до оздравяване. Ти явно не пиеш лекарства, а някакви химикали, които нямат това действие.
Относно лекарите и фармацията смятам, че основната им цел е не хората да са здрави, а хората да са постоянни пациенти и клиенти на фармацията - по този начин ще оставят най- много пари в тази индустрия. Не очаквам лекар да ме лекува без лекарства или хирург да ми обяснява, че нямам нужда от операция.
Интересно ми е дали водиш здравословен начин на живот, с какво се храниш, дали се движиш достатъчно, дали излизаш сред природата да подишаш по- чист въздух, дали общуваш с приятели. Храната изключително много може да повлияе здравословното състояние на човека, също и движението.
Никога ли не си опитвал да спреш тези лекарства или да ги замениш с билки - много билкови чайове имат успокояващ ефект. Има и психотерапевти.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 111a1edb3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Авторе, ще ти отговоря с аналогичен пример. Както диабетиците трябва цял живот да си слагат инсулин, така и при други заболявания са нужни лекарства постоянно.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 901517ab70
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В един период от живота си и аз бях в дупка и съответно на антидепресанти и на приспивателни (не можех да спя и плачех по цели нощи). Не помня колко време ги пих, сигурно няколко месеца, но с течение на времето приятелите ми ме измъкнаха от дупката и хапчетата станаха излишни и ги спрях. От тогава минаха 10 години и дори един път не съм пила такива хапчета, е добре де 2-3 пъти пих успокоителни преди тежки изпити, но това е друго. Така, че много си зависи ти как се чувстваш и дали ще се справиш без тях. Аз успях, въпреки, че няма да те лъжа и след това е имало отвратителни моменти, но никога не направих нов опит за самоубийство (на мен за това ми ги бяха предписали, на 20 се опитах да се самоубия и после бях в депресия). Така, че явно при всеки е различно, а и много си зависи какво те е депресирало. Аз успях да го преживея и да продължа напред. И сега съм относително щастлива, е не всичко е перфектно, ама както вече казах, не съм в такава дупка.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 80d6efd32c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей,
Аз имах много силна депресия преди 2 години. Никога не бях се чувствал така дотогава. Заради една случка бях започнал да получавам панически атаки които не можех да контролирам и това ме накараше да се чувствам безпомощен и не виждах смисъл да живея още повече когато разбрах че някои хора цял живот живеят с панически атаки които не могат да контролират. Искам да ти кажа че и на мен ми бяха изписали антидепресанти, но аз ги пих 3 дни и спрях защото дори от тях се страхувах че ще получа паническа атака. Накрая съвсем сам с течение на времето успях да контролирам паническите си атаки и депресията ми изчезна. Общо взето за депресията и за паническите атаки големия виновник беше негативното и песимистично мислене. Опитай се да намериш някакви цели в живота си които много искаш да постигнеш и да мислиш само за тях. Опитай се и да промениш начина си на мислене. Важно е да виждаш само хубавите неща през деня си, а лошите да игнорираш или да превръщаш в шега.

:)

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 34858b71bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Явно тези хапчета не помагат за оздравяване, а ги пия да ме поддържат, иначе много обичам разходките сред природата, ходя пеша, излизам с приятели, забавляваме се, но когато съм била в депресия не мога сама да се измъкна от това състояние, и явно трябва да пия дори и малко количество от тях, защото ако се почувствам зле се започва с голяма доза.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 39b1f7efb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе, поинтересувай се за когнитивно-поведенческа терапия и спирай хапчетата лека полека...

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 091bd17976
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Непременно трябва да ги спреш. Сигурно няма да може да стане изведнъж, а постепенно. Иначе ще има и други ефекти - това са химикали и явно си приела голямо количество от тях.
Дали обичаш да спортуваш - ежедневния спорт може да окаже положително влияние. Обърни голямо внимание на храненето си - природосъобразното здравословно хранене има значение за целия организъм. Опитай да приемаш максимално количество сурова (жива) храна и по - малко обработена (колкото по- малко, толкова по- добре). Непременно спри бялата захар и като цяло намали до минимум сладкото, спри бялото брашно и пърженото, намали месото млечните (от млечните най- добре само истинско българско кисело мляко), намали до минимум солта. Намери си занимания - не знам какво работиш или учиш, но ако имаш прекалено много излишно време и нищо не вършиш понякога действа много подтискащо - има една поговорка - залудо работи, залудо не стой. Уморявай се физически - е, не да паднеш от умора, но всеки ден да се натоварваш. Всеки ден излизай на слънце - когато няма слънце - само на въздух.
Премини на билков чай - жълт кантарион, маточина, мента и др. Вземи си пробиотици - виж това: http://www. bio-milk. com/biomilk-comfort-probiotic. html.
След толкова дълъг прием на химикали трябва да направиш нещо за да се изчистиш от тях и да започнеш да водиш нормален здравословен живот.
Потърси и терапевт.
И не отлагай, колкото по- рано направиш промяна, толкова по- добре.
Стискам палци!
№2

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 34858b71bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря ви за коментарите, ще опитам да се придържам към тези неща, иначе хапвам сладко, а за движение ходя пеша всеки ден

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 94d691ef74
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Зависи за каква депресия става дума. Една приятелка пи хапчета два месеца и се оправи, но баща ми трябва да пие цял живот. Просто зависи от вида на депресията. :)) Ако е от онзи тип, в който нищо не ти се прави, ревеш постоянно, ядосваш се и т. н., тогава едва ли ще пиеш цял живот, но за тази на баща ми, която е по-сериозна и симптомите са изцяло физически (и влияят на психиката дотолкова, доколкото всяка една друга по-тежка болест би могла да навреди), изисква приемането на лекарства. Образовайте се поне малко. Промяната на светогледа само би могъл да ти помогне по-лесно да се справяш, но лекарствата са си важни. ::)

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 34858b71bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Да, по-скоро такъв вид депресия е, не ми се прави нищо, подтисната съм, плача, не ми се излиза, ще трябва да се консултирам и с друг специалист, не искам да ги пия цял живот. Проблемът е, че при мен се повтарят депресивните епизоди и все не мога да ги спра. Като дрога са тази хапчета...

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 091bd17976
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Работиш ли нещо? Или учиш? С какво се занимаваш?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 34858b71bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Работех, но ми изтече договора, иначе съм завършила вече и сега си търся работа, но иначе не мога да кажа, че скучая през деня съм навън.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 091bd17976
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Трябва да си осмисля човек дните, ако нямаш работа учи нещо - език или каквото и да е друго. И спортувай.

 
  ...
преди: 10 години, 23 дни
hash: a232be2914
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ако разбираш английски, виж тези линкове, които ще напиша по- долу. Макар, че става въпрос за оставяне на бензодиезепини, ще намериш много информация как да оставиш и антидепресанта. Няй важното е да прегледаш Ashton Manual на сайта benzo. org. uk, там има таблици и упътвания как се оставят антидепресанти. Освен това много информация има в следния форум BenzoBuddies. org, кликваш на форум и там ще намериш хора, които всекидневно споделят проблемите си относно оставянето на антидепресанти или бензодиезепини. И на двата сайта има страшно много полезна информация и жива подкрепа от членовете на форума. Желая ти успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker