Лупус , стрии - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Лупус , стрии
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 2490 пъти
здравеите аз съм момиче на 13 годни откриха ми лупуса миналата година лекувам се в клиника по детски болести в софия отделение ревмтология и кардиология засегнато ми е сърцето и бъбреците лечеието ми е пулс терапия с едноксан и пия лекарства медрол от началото се лекувах в стара загора и там ми предписаха голяма доза медрола за цял месец без да ги намалят много отекох цялата станох в стрии ханш ръце крака гърди навсякъде просто и в интернет няма снимки на такива стрии като моите незнам какво да правя трябва ми съвер баба все ми вика няма да се притесняваш ще се изклекуваш бабо чела в един вестник че от много плодове и зеленчуци заболяването има шанс да изчезне наи вече от броколите ям много зеленчуци особено лимони мажа си стриите с свинка мас с невен и лаика таи като нямаме възможност за скъпи мазила много ми е трудно отслабнох вече възвърнах си килограмите но ми е променено лицето все още аз имах огромни бузи и корем.. отидох миналия месец на училище и всички ми се смяха подиграваха ми се беше ужасно аз съм от чуствителните момичета и го приемам всичко навътре миналата година бях на домашно учение и сега пак ме направиха така родителите ми. те са много притеснени където се затворих в себе си не съм излиза никъде освен в двора и по болниците просто ме е срам да се покажа така променена.. косата ми малко по малко опаднва от ендоксана ( лекарството което ми вливат ) пия ревалид хапчета ии това даите ми съвет моля ви много ми е тежко и тъжно каква е тая съдба какво сме направили ние малките деца за да се разболяваме един живот живеем ;( кажете ми мехлеми за стриите нещо моля ви но си имате надпредвид че те са много големи и червени ;( ще си отслабна ще излизам но стриите ще си стоят ;( в болницата като ходя все ми викат там маиките ще си направиш операция и ще ти ги махнат каква операция ние нямаме средства за лечението ми в софия а за операция за махане на стриите никога няма да стане.. благодаря на всички които са отделили внимание да прочетат :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: b6d6cf5a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зехтин бaдемово кокосово мaсло.
Мaзaне и пaк мaзaне.колкото повече,... толковa повече:)))
Нaпълно не могaт дa изчезнaт, тaм където кожaтa вече е нaпукaнa...трябвaло е още преди лечението дa се мaже, но ...мaслaтa ще ги зaличaт почти нaпълно, нaкрaя сaмо мaлко по- светлa кожa ще се виждa.
Лечението и оздрaвявaнето ти е по- вaжно от някaкви невъзпитaни комплексaрчетa, които търсят върху кого дa " изпъкнaт" с простотиятa си.
Не им се връзвaй, жaлки сa и го знaят, зaтовa и се държaт тaкa.
Ти се съсредоточи върху лечението и мaксимaлно дa не губиш учебен мaтериaл, без знaчение дaли домaшно.
Тaм е бъдещето ти, зa товa мисли.
A тези комплексaрчетa, дa ги мислят родителите им.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 2e6982121b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За съжаление не мога да ти помогна, но ти пожелавам да се излекуваш. И изобщо не трябва да се притесняваш и да обръщаш внимание на хорските подигравки. Това, че имаш здравословен проблем не е нито срамно, нито смешно. Винаги е имало и винаги ще има тъпанари, които се присмиват на нещастието на другите, но не го приемай навътре.
Дано новата година ти донесе здраве и щастие.
М 22

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 60ebec9313
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Миличко, с извинение зaрaди възрaсттa ти, но ще ти го кaжa тaкa- съучениците ти дa го духaт!
Тези комплексaрчетa си имaт свои проблеми и си го изкaрвaт нa теб, хич дa не ти пукa, вaжнaтa си ти!
Зa косaтa, бaбa ти или мaйкa ти дa ти изцедят сок от лук. втивaй2-3 пъти в седмицaтa добре по целият скaлп. отгоре нaйлон и кърпa. след 2 чaсa измивaш.
Скоро ще имaш новa и по- крaсивa косa от преди. ( от товa пък ще ти зaвиждaт момичетaтa:)))
Зa стриите - бaдемово мaсло, мaжи редовно след бaня, докaто тялото ти е още топло и влaжно. мaжи обилно.
Ще стaнaт почти невидими, сaмо тъъънички бели чертички.
Не си хaби нервите с тaкивa злобaрчетa, съсредоточи се върху себе си. кaкво би прaвилa зaнaпред, кaкво искaш дa учиш и дa бъдеш, кaто голямa. следвaй си мечтите.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: bceef10bc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Стриите, както и характерното напълняване в лице и ханш са от кортикостероидите, които приемаш, както и оредяването на косата, но няма какво да се прави. Да се надяваме, че след като овладеят положението ще се спре този тип на лечение и ще отшумят тези оплаквания. Иначе трябва да се пазиш от слънцето, но ти това го знаеш предполагам :)

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 2984d00d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   благодаря на всички за съветите ви де да бяха и в училище така съучениците ми като вас лъбезни благодаря ви ще си купя бадемово масло още утре и ще спра да се мажа с тая свинка мас че е много кофти

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 23d05e0be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   и между другото, операциите за премахване на стрии са доста скъпи и няма гаранция, че всички стрии ще бъдат премахнати.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: ab199f4926
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей, аз също имам Лупус. На 24 години съм. За момента нямам увреждане на жизненоважен орган. Не приемам никакви лекарства, НО теб в никакъв случай не те съветвам да не пиеш лекарства! Лекарствата, които са ти изписали имат много сериозни странични лекарства.. като цяло те не лекуват, а само потискат симптомите. Не знам дали са ти казали, но с Медрола трябва да пиеш и калций, защото може да развиеш остеопороза. Също така, ако не искаш да качиш килограми не трябва да приемаш сол и захар. Важно е да си изградиш режим, който включва - спорт, приемането на храни, които съдържат Омега 3 и 9 мастни киселини( като риба, орехи, авокадо, ленено семе и др. ). От изключителна важност е и положителната нагласа. Трябва да приемеш болестта си, защото тя не се лекува! Старай се да водиш предишния си начин на живот. Ходи на училище, излизай! Още нещо, не знам в коя болница се лекуваш, но най-добрите в България са на ул. Урвич - Клиниката по ревматология. Желая ти успех! И запомни - всичко зависи от нашата вътрешна нагласа! Не се предавай!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 5984d22fdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Стриите са резултат или от рязко напълняване, или от рязко отслабване. За другия въпрос не съм особено запозната.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 720a74f73b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Трябва да си много силна и упорита за да се справиш с заболяването! Много плодове и зеленчуци и спокооиствие!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker