Загубих бебето си в 7 месец... болката е голяма - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121388)
 Любов и изневяра (29755)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Загубих бебето си в 7 месец... болката е голяма
преди: 14 години, 5 месеца, прочетена 17981 пъти
Здравейте! Искам да споделя моята история с надеждата, че някой ще ми помогне да се съвзема след всичко случило се с мен! Какво всъщност се случи с мен....миналата година забременях и бях безкрайно щастлива, че ще си имаме детенце..... бременността ми като начало не беше с много проблеми, но в последствие се оказа, че не е никак лека.... лежах за задържане повече от месец-от края на 5-я до началото на 7-ми месец...... и така в средата на декември се оказа, че не се чуват тоновете на така очакваното от нас бебче. Няма да се впускам в подробности...наложи се секцио (от което все още се възстановявам)....и вече бебчето го няма:( А толкова силно го желаех и чаках с нетърпение мига когато ще го гушна :( Моля Ви, ако някой е преживял тази мъка да ми каже как усоя да се справи с болката и загубата след това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 5 месеца
hash: 2df01b8b05
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съчувствам ти. И при мен се случи подобно нещо миналата година. В началото не осъзнавах какво се случва, но от ден на ден болката е по-голяма. Мисля, че единственото решение е след време човек да загърби станалото и да опита отново. Пожелавам ти от все сърце едно здраво и хубаво бебче.

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: b3b0088478
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От кой филм е тази история? Че ми стана интересно края

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 2cb98d3bf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   2, циничен си ! дори да е измислена точно тази история, мислиш ли , че са една или две майките загубили децата си?
ДА НЕ ДАВА ГОСПОД !

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 2453b3df06
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2 ти си пълен смоняк

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 29c182414f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   На скор четох в една книга,че в живота няма нищо случайно и нещата се случват защото така трябва.Понякога е нужно да изживеем голяма болка,за да преминем към друг етап от живота си-по-добър.Така е трябвало.Колкото по-бързо го преживееш,толкова по-добре за теб.Успех следващият път.Нужно ти е спокойствие за да забременееш отново.Създай си го,за да бъде наред всичко следващия път

 
  ...


...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 2cb98d3bf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Коя е книгата?

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: e74e2bdbdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката: Искрено благодаря на всички, които проявиха разбиране и ме подкрепят!
А към номер 2 искам да кажа: Знаеш ли, бих била щастлива, ако историята ми беше от филм, но.....за съжаление това е моя живот. Завиждам ти, че си мислиш, че няма такива неща в реалния живот.....и се моли никога да не ти се случват, защото тогава друго ще говориш.....мога да се обзаложа, че няма да ти е така забавно. Надявам се да си едно неореантирано момченце в тинейджърска възраст, а ако не - жалко е колко си груб/а.

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 1cb997fbaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   7, всичко минава в този скапан живот, всичко.. така сме устроени, че с всичко сесправяме. дано намериш сили и ти и любимият ти човек. Не спирай с опитите - децата са благоловия.

Няма как да те утеша, живея със същата мъка цялживот. Вече имам 2 деца да са ми живи и здрави, но никога не бих забравила случилото се. бях стигнала до 4км и след много химия се възтанових.
Ако думите и пожеланията се изричат като молитва, заклинание, то от сърце ти желая много сили в този момент и много щастие в близко бъдеще и най-важното - здрави и щастливи дечица!

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: e74e2bdbdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   8,Най-искрено благодаря! Дай Боже нещата да се оправят и един ден и аз да се радвам на живи и здрави дечица!
А на теб от сърце желая много щастие!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: d529c66db4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Уважаема авторке, ще споделя какво се случи с мен преди 15 години..та още си плащам последствията.
Преди 15 години бях бременна. Бременността ми беше абсолютно безпроблемна. В 8-мия месец станах свидетел на въоръжен обир в чейндж-бюро. Получих слаби контракции, бях много изплашена. Приеха ме за задържане. 15-тина дни по-късно, през една гореща нощ, дежурният лекар реши, че трябва да предизвика раждане ( защо? - и до ден днешен не знам).

Сложиха ме на системи, започнаха контракциите, но водите не се пукаха. Е, "дежурният" се справи и с тях, след което...се оказах съвсем сама, на една кушетка да..чакам да родя. Болките бяха нечовешки, бях п лувнала в кръв, а около мен нямаше кьорав човек!

ПО едно време усетих, че детето ми просто само напира вече. Със сетни сили се разкрещях като луда и се домъкна една фльорца. Като видя какво става се раззвъня по телефоните. Дойдоха и ме вдигнаха внимателно ( половината главичка на детето ми беше излезнала). 5 минути по-късно родих мъртвата си дъщеря. Беше се задушила докато чаках някой да се омилостиви и да ми обърне внимание.

Да, загубих дъщеря си вследствие на лекарска безотговорност, престъпна безотговорност. Няма да описвам емоциите, реакциите - и моята и на съпруга ми. Беше, а и е, най-кошмарната нощ в живота ми. На следващия ден, след като ме бяха бродирали цялата отдолу, гърдите ми се подуха невероятно много. Имах кърма. Дадоха ми някакви лекарства, задържаха ме още ден-два и се прибрах.

Години наред нямах желание - по-точно се страхувах да забременея. Не съм пила контрацептиви, просто съпругът ми ме пазеше. След куп сеанси с психолози, най-сетне се решихме и започнахме да правим свободен секс. Година, две, три - бебето не идваше. Диагнозата беше супер модерният днес "стрес". Трябвало да съм спокойна, да не мисля за това, бля, бля, бля. Никой, разбира се не ми каза какво точно ми причинява този стрес аджеба, че не мога да зачена.

Преди 2 месеца посетих поредното светило на Гинекологията и най-сетне получих адекватна диагноза. А именно - липса на пролактин, в следствие на която липса, овулацията ми е по време на самият цикъл. Т.е. мога да забременея само и единствено по време на менструация. А пролактин организмът ми не произвежда, в следствие на онези лекарства, които ми дадоха тъпите лекари преди 15 години, за да ми спре кърмата. Дали са ми лекарство, което се прилага при....туморни образувания в гърдите, с тенденция за мастоктомия ( отстраняване на гърдата)!

Не искам да ти казвам как съм..Подкрепа откривам единствено в съпруга си, който преживява не по-леко от мен цялата ситуация. МНого е трудно, много е тежко. Мога да те разбера перфектно!!! Разните клишета от рода на "всяко зло за добро" и т.н. са супер изнервящи - не ги слушай. Най-добре се вдигнете със съпруга ти и отидете някъде за няколко дни да се отпуснете и успокоите. Дай малко време на тялото и на организма си и правете нови опити. Недей да се обвиняваш за случилото се ( сигурна съм, че е имало и такъв момент) и просто мисли позитивно.

Не знам защо споделих историята си...може би, за да видиш, че не си сама, че има хиляди жени със същия проблем. Не се отчайвай! Дай всичко от себе си и ни пиши пак, за да ни кажеш, че очакваш рожбата си :) Кураж!

 
  ...

...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: e74e2bdbdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Авторката:10,....не знам дали ще ми повярваш но се разплаках докато четох историята ти:( Просто нямам думи и обяснение за твоя случай....

Не знам и аз как ще се съвзема от всичко това...при мен проблемите са много-имам миома на матката, отделно съм Rh-, аз също пих хапчета за спиране на кърмата, незнам след това секцио какви и колко сраствания ще имам,защото непрекъснато нещо ме дърпа и опъва.....

В момента толкова много ми се иска да имам дете (знам че скоро няма да стане), но в същото време и аз изпитвам страх....
Струва ми се, че с всеки ден вместо да се оправят нещата, те се задълбочават и се сривам психически...бях започнала да пия успокоителни, но вече ми се струва, че се пристрастих към тях и ги спрях...след което вече не мога да спя спокойно....наистина не знам дали някога ще се възстановя психически и физически от това, което преживях?

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: d529c66db4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Страхът и успокоителните, нила, не са добър съюзник. Ужасно много съжалявам за това, което ти се е случило. Знам, че няма сила в момента, която да те накара да се почувстваш по-добре. Само ще ти кажа това, което последният лекар, който посетих ми каза: "Скъпо момиче, в днешно време, ако една жена иска да има дете - ще го има!"
С цялото си сърце ти желая много сила!
От номер 10

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: ec38b6fcf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Добре миличка пробвай се да се съмземеш ако на успееш да го направиш направете си още едно бебе и се радвай ще видиш 4е ногато го родиш ще забрамиш мъката си. както номер 5 каза след най-трудните моменти идва и най-хубавото. не искам да ти праша а пък и не знам при4ината за загубатат ти но ако си решила да послушаш втория ми съмет първо отиди при доктор и успех ИСКРЕННО ТИ ПОЖЕЛАВАМ НАЙ-ХУБАВАТО И ЕДНО ЗДРАВО БЕБЧЕ. :)

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 4af00d280b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Номер 2 и 6 са 1 и същ човек ако питате мен но ако той/я можеше да се постави на нейното място щеше да почувства болката която изпитва тя и усета за подигравка.А за болката на майката загубила детето си мисля че няма лек бавно тя ще се утолява и ще изкапва в субективните спомени за гледането казано от подробна гледна точка,но болката и споменат от загубата му винаги ще стоят в сърцето и !

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 474948d5e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ, ЩАСТИЕ И МНОГО ЗДРАВЕ-ПСИХИЧЕСКО И ФИЗИЧЕСКО НА ВСИЧКИ МАЙКИ, КОЙТО СА ЗАГУБИЛИ БЕБЕНЦЕТО СИ. КУРАЖ

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 00da64de15
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Здравейте От историята на авторката и историята на номер 10 много се натъжих по някога живота е много коварен и на мен са ми се слъчвали много неприятни неща но винаги се опитвам да съм силна и да се справям с трудностите който ми предоставя скапания живот.. Много ми е Криво за вас и много съжалявам найстина .. но ако ти и мъжа ти несе подкрепяте взаимно неси давате кураж и сили няма как да се оравиш .. трябва ти наистина спокойствие човек който да те пулни с положителни мисли и много скоро ще си имате детенце сигурна сам! И моляте неискам повече да казваш че "аз знам че няма да стане скоро" ти сама неси даваш кураж .. найстина когато правите опити веднъж си кажи "ние ще си имаме дете" и ще видиш че ще се почустваш по добре! Надявам се да несъм те убидила с нещо а да съм ти била от полза ! Успех миличка и не забравяй че когато цениш и много искаш нещо ще го имаш! както казах не искам да чувам неща от сорта "знам че няма да стане скоро! Просто бъди силна :)

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 00da64de15
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   И Вярвай ..

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: ef6cc62fe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Здравейте и от мен! Незная какъв съвет мога да ви дам защото при всеки човек реакцийте са различни, минах и аз през това преди 3 години и честно казано незная как оцелях защото всичко ти минава през ума! След повече от 10 години опити забременях бяхме на седмото небе от щастие и така до същия 7 месец изведнъж ми ставаше толкова горещо на моменти че все едно изгаряш и така до през ноща когато вече почна кървене леко и се изплаших почнаха и контракции. Всяка следваща минута докато отидем в болницата която ни е на половин час път ми се струваше като цяла вечност. Приеха ме сложиха ми системи сестрите защото беше рано сутринта и нямаше още лекар който да ме прегледа с цел задържане бяха системите. Когато лекаря дойде и ме гледа на ехографа нищо не показа или не ми казаха всъщност че не помръдва бебето и като ме прегледа водата ми се спука и ми каза съжалявам госпожо това беше бебето ви няма да оцелее това винаги ще ми кънти в главта не може да се забрави каза трябва да предизвикаме раждане. Сложиха системи за да го предизвикат контракции, раждане като всяко друго но знаеш че ражда6 и дедето ти няма да оцелее и няма да му се радваш. Роди се беше момиченце както бчха предвидили по рано не ми го дадоха изобщо да го видя премериха го и го затвориха го в една желязна кутия това беше и на мен ми спираха млякото с хапчета но всичко вече беше без начение след 2 дни ми казаха да си взема резултат от аутопсията и епикризата имам цервикална недостатъчност и ме предупредиха че при следваща бременност ще ми правчт серклаж(Зашиване )след изписването всеки ден беще все по голяма драмата но реших че трява сама да си дам кураж и да не миисля и да не се връщам постоянно назад след като не е имало шанс изобщо да може да оцелее и така някак си незная но след 4 месеца ми закъсня цикъла и реших да направя тест ни най малко не съм очаквала резултат 2 чертички в тоя стрес но ето господ беше с нас и аз се оправих благодарение на тази бременност имах сили да преодолея тази загуба имам син на 1годинка и 3 месеца и той е смисъла на живота ми и вярата в господ и чудеста който прави! Никога няма да забравя за мимченцето си и още и паля свещички в църквата и си поплаквам но всеки има някаква орис и неща през които трябва да мине и да излезе по силен и по разумен аз така си обяснявам нещата! Дано съм била полезна и да съм дала малко сили и надежда защото живота е хубав когато има надежда и с кого да споделяш разбира се! Много късмет и щастие ти желая от сърце!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f8c50a2d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Колко тъжно :(

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 56f3fe32e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Авторката и номер10:много силно ме разчуствахте, особено 10. На вас- искрени съболезнования. Лекарските грешки вече са факт, вече да те е страх да родиш... Жена умря от апандисит... В нашия малък град, един лекар махаше апандисити без проблеми, а сега се стига до смърт... А до хлапака номер 2: ти си едно нищо, с това нещо шега не бива.
Noood

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f310a5a5ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Здравей и от мен. Същия въпрос си задавам и аз, как да се справя с проклетата болка, как да спра душичката ми да плаче, как да забравя... днес и аз загубих бебчето си за моя огромна болка... напълно те разбирам какво ти е и бих ти пожелала скоро време здраво бебче, каквато е и моята молитва себе си..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker