Нокътят ми на палеца на крака не расте - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Нокътят ми на палеца на крака не расте
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 12560 пъти
Здравейте! Нокътят на палеца на крака ми престана да расте. Всичко стана след като носих едни неудобни обувки, от които ми се натърти пръста. Смених обувките и си правих компреси с домат, тъй като там от където трябва да расте нокътя (т. е около месото) се беше подуло и в началото беше станало синьо. Пооправи се с времето, вече не е синьо на мястото, но все още е подуто малко. Проблемът е че нокътът ми престана да расте. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и какво решение намерихте?

П. П. Ще съм благодарна на модераторите да публикуват историята ми, никъде не мога да намеря информация за проблема си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 8a65ed6ddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имам същия проблем. Май на палците и на двата крака. И на мен ми се получи след носене на неудобни обувки. На единия палец под нокътя ми е синьо-черно, което от повече от три месеца не се маха. Мястото около нокътя на другия ми палец е зачервено. Освен това е някак по-твърдо и от време на време ме боли. Този ми нокът със сигурност не виждам да расте. Проклети обувки!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 27a1a7a4c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

3.   Здравей авторке, и аз преди време имах проблем с неудобни обувки. Спортувах с тях 5 пъти и ми се възпали един от пръстите. Мазах го с Йодасепт-за 4 дни възпалението премина. След около 15 дни нокътя ми падна. От около 15 дни нокътя ми вече расте. Опипай внимателно там където е нокътя-може вече да се усеща, че има нещо твърдо. Ще ти кажа, че растежът не е както очакваш.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1eaf8390d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Здравейте,
Миналата година (декември месец) вследствие от инцидент левият ми крак беше пострадал и се наложи редовно да сменям обувките с нови, за да свикне отново кракът ми на всякакви повърхности. Получи ми се врастване на нокътя и отстрани имаше червени подутини все едно стърчи месо. Течеше кръв дори, до такава степен посиня. Посъветваха ме да отида на кожен хирург (като чуеш хирург не си представяйте веднага пластични операции :D ). Е, отидох и ми каза няколко пъти на ден да си правя баня на въпросния пръст с топла вода и някакво прахче, което е бяло, но като се смесеше с водата и става кафяво (беше някакво химично съединение, но забравих името). Това беше процедура, за да намалее отокът. След това ми направиха лека козметична операция, с която отстраниха проблемните "меса", за да не се разнесе из целия пръст. Всичко беше за 15 минути без абсолютна болка. Нищо не усетих. Пък и после го превързаха и за една седмица почти зарастна всичко. Трябваше да си купя Екзодерил, за да не се развият гъбички по пръстите и всичко мина.
________________________
Ако все пак не се навииеш за въпросната операция, ви препоръчвам да си сложите памуче, потопени в спирт (от аптеките) йод. Най-добре го сложете вечер, прекарайте нощта с памучето и ще видите бързия резултат.
___
Успех и бързо предприемете действие, преди да развиете гъбички по ноктите си.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 91ba20d2da
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

6.   Аз имам такъв проблем с нокъта на втория пръст на единия крак. питах една педикюристка и тя каза, че явно преди години съм го наранила и за това става така. Е, не е болка за умиране.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 87ad876f48
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, възможно е да се оправи, както и да не се оправи. Моят нокът поне не е син и си мисля, че няма да падне. Ще чакам да видя какво става, иначе ще си правя бани на краката. Благодаря ви за коментарите!
Авторката

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 93ab8ae5ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

8.   Миналата година имах такъв проблем и с двата големи пръста на крака, но за щастие открих решението взимаме малко съвсем малко памук толкова колкото да влезе под нокътя напоен с йод с пинсета го подмушваме болката е страшна но ефекта невероятен вече година нямам никакъв проблем това се повтаря всяка вечер!!! "

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker