Косата ми започна да се омазнява прекалено много - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Косата ми започна да се омазнява прекалено много
преди: 14 години, 4 месеца, прочетена 45655 пъти
Здравейте. Това е втората история която пиша (тъй като първата не беше одобрена), надявам се поне тази да бъде побликувана :) Аз съм момиче на 18г. Като цяло винаги съм имала хубава и гъста коса, но поради стрес или нз. какво от няколко години косата ми започна да оредява и да се омазнява много.
От около година и нещо започнах да я мия всеки ден (Знам, че е огромна грешка - казвали са ми, но не мога да я понасям мазна :S).

В крайна сметка сега имам 2 косъма общо взето, които са мазни на същия ден след къпането ;(((((( Моля да не ме упреквате с въпроси: "Като си знаела, че ще стане така, защо?" Не ми е лесно... Моля Ви ако можете да ми дадете някакъв съвет за шампоан против омазняване и косопад или хапчета, ампули, мазила - каквото и да е - МОЛЯ ВИ!!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 4 месеца
hash: f5b98e5f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Опитай с бира и жълтък. 1 чаша бира (затоплена). разбъркай добре суровия жълтък и си масажирай добре косата със сместа. После я изплакни хубаво. Не се суши със сешоар, може да звучи странно, но е така. Успех и търпение! Всичко ще се оправи.

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 3b193080de
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И мойта коса е същата,гъста и хубава беше :d ,но и мойта взе да се омазнява и я миех пред ден,но от както ми казаха ,че не е хубаво да се мие толкова често спрях и косата ми се оправи сега си я мия 1 път в седмицата най-много 2 пъти и си ми е супер,затова спри да е миеш дори и да се омазнява, така ще е в началото докато ти свикне косата и след това няма да имаш проблеми,просто изчакай дори и мазна да е ...не я мий всеки ден !

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: a390ff382a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Мисля, че трябва да се обърнеш към лекар, причинити могат да бъдат различни. Може да си направиш едно хормонално изследване. Стеса също оказва влияние.Може да е генетично. Възможно е да се получи дори от вид шампоан. Но най-добре се консултирай с лекар.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 9fae2f82d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма спасение. Опитвала съм всякакви варианти. Мий я всеки ден и това е. Няма да ходиш с мръсна коса. Относно вредата - мненията, които са ми давали компетентни фризьори са противоречиви. Мии се с неутрален шампоан за честа употреба или такъв за мазен скалп и сухи краища.
.

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: b73af66ac9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Здравей,
имам същия проблем, но никога не съм можела да се похваля с гъста коса. Забелязала съм, че тънките коси като цяло по-бързо се омазняват, при теб това идва явно с оредяването на косата.

Не се обвинявай за това, че я миеш всеки ден. И аз правя така, защото иначе изглежда, че не си се къпала с дни и е неестетично. Уверявам те, не това е причината за проблема ти. Нито ми е по-малко здрава, нито пада, напротив, за това, което е, само миенето й придава вид.

Аз живея в София, но съм от по-малък град. Когато съм там, където въздухът е по-чист, и тя е по-чиста.
Та с две думи - трябва да премахнеш проблема с косопада, не да спреш да я миеш. Намери ампули, маски и прочие, за да се възстанови гъстотата й, пий витамини. Убедена съм, че така и омазняването ще бъде по-малко.

Иначе не искам да те отчайвам, но като жена с този проблем, ще ти кажа, че няма спасение. Сменям често шампоаните, ползвала съм всякакви - няма ефект. Боядисване и къдрене - много краткотраен, дори не могат да я изтощят както другите коси. Хума, смрадлика... какво ли не. Май не съм пробвала само диета, казват, че повече плодове и зеленчуци и никакви сладкиши правят чудеса и то не само за косата. Само че много обичам сладко.
Пък и я мия всеки ден от около 10 години и трябва да ти кажа, че вече ми е навик и не си представям да не го правя.
Другото, което правя, а не трябва, е да я пипам често с ръка.

 
  ...


...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 39336d88e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Здравей!И аз преди си мислех,че е огромна грешка да си къпя всеки ден косата,но веднъж -специалист ми каза,че независимо дали е мазна, всеки ден косата трябва да се мие.Чувала съм,че колкото по-често я миеш,толкова по бързо се омазнява,но това не е вярно.Относно бързото омазняване-смени шампоана или ако до сега си купувала само шампоани против омазняване -вземи обикновен :)Косата се омазнява,ако постоянно я пипаш,решиш,както и от задимени кафета,цигари.В интернет има много "бабини трикове",за да избегнеш бързото омазняване.В някои фризиорски салони се предлага нанасяне на ампули за обем или омазнена коса и т.н. , просто трябва да потърсиш добър салон.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 4 месеца
hash: f0d80860bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ОМАЗНЯВА СЕ ОТ МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ В СОФИЯ.АЗ ЧЕСТО ПЪТУВАМ В КОМАНДИРОВКА,КОГАТО СЪМ В ГЕРМАНИЯ ЗА 1 СЕМИЦА МИЯ ВЕДНЪЖ КОСАТА,ТУК ТРЯБВА ДА ГО ПРАВЯ ВСЕКИ ДЕН .КУПИ СИ АМПУЛИ СРЕЩУ ОМАЗНЯВАНЕ.ДОСТА СА ЕФИКАСНИ.СЛАГАТ СЕ ВЕДНЪЖ НА 7 ДНИ И ИМА ПОРАЗИТЕЛЕН ЕФЕКТ.АМПУЛАТА Е ДОСТА ГОЛЯМА И СТИГА ЗА 2 ПЪТИ/ЗАВИСИ РАЗБИРА СЕ КОЛКО Е ДЪЛГА КОСАТА ТИ/. МОЯТА Е ДО РАМЕНЕТЕ.ЩЕ ГИ НАМЕРИШ В МАГАЗИНИТЕ ЗА ФРИЗИОРСКИ МАТЕРИАЛИ, ИМА ТАКЪВ НА ИВАН АСЕН И КЪРНИГРАДСКА

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: b99c08b206
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   КОСАТА СЕ ОМАЗНЯВА ПРЕКАЛЕНО МНОГО ОТ МОНИТОРА, ЗНАМ ГО ОТ ЛИЧЕН ОПИТ :) М:20

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 3b193080de
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Абе не се омазнявала от миенето всеки ден пълни глупости.Много ясно че се омазнява и го казвам от личен опит,защото и аз преди през ден я миех и за няколко часа ставаше мазна,и тогава някой ми каза да не я мия толкова често а 2 пъти на седмицва.Макар че ми беше супер мазна изтраях 1 седмица и тогава си е измих и изведнъж косата ми стана по естествена жизнена и най-важното не е мазна.И до ден днешен си я мия 2пъти на седмица и съм си много доволна.така че потърпете една седмица макар и мазна ,тогава косата ще свикне и няма да се омазнява.
Водата много вреди на косъма,най-хубавата вода е дъждовната или минералната ,иначе косата става сплескана и мазна :)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: dc7aad96e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей ! Първо искам да ти кажа,че съм съгласна с всички по-горе написани коментари. За честото миене на косата -не мога да кажа дали помага или не, също така не е лошо и на лекар да отидеш за да разбереш каква е причината за косопада. Но ще ти предложа 2 изпитани и ефикасни рецепти /преди години имах същият проблем и те ме спасиха и косата ми се възстанови, междудругото и на лекар бях/. Едната е " бабишка" -прави си маска от 1 или два жълтъка, лъжица истинска свинска мас / може и зехтин/истински/, лъжица бадемово масло, масло от пш.зародиш, вит.А, лъжица ракия, може лъжица истинско кис.мляко/дом.квасено, инече не слагай/, ако можеш и да сложиш сок от кромид лук или най добре сок или смачкан чесън. Всичко разбръкваш и хубаво си масажираш главата и я завиваш с найлон, кърпа, да се затопли и мин 2часа да предстой.

Наистина миризмата на чесъна е неприятна, но той е най-ефикасен, както и жълтъците и св.мас. Като си я измиеш, не се притеснявай -няма да ухае неприятно.

Второ което мога да ти предложа и има също така огромен ефект да си купиш от аптеката едно шише "себорал"-вид лосион, но е против косопад, мн. е ефикасен. Може и трябва, в началото, всеки ден да се масажираш с него -масажа е също важен. След лосиона, не трябва да си миеш косата, не се притеснявай, че видът й ако не я измиеш няма да ти хареса-даже напротив. А първата маска прави преди да си измиеш косата-поне 1 път седмично Пробвай, изисква повече усилия, но ако ги положиш ти гарантирам, че след около 2мес ще видиш ефекта. Късмет!

 
  ...

...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 5efeb112a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мазна коса ли това е ужас и то с пърхут, единственото което ми помогна е шампоан на Нютроджина за мазен пърхут.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 5efeb112a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Помага и отварата от дъбови кори, която може да се втрива в корените на косата всеки ден, резултата е удивителен край на мазната коса

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6c9123be5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Здравей : ) майка ми има същия проблем с косата. Не знам дали вече си намерила решение, но ако не си, направи това с найлона на номер 10. Майка ми си го прави близо 4-5 месеца, а аз само й се смеех, но сега наистина има много добър резултат. Косата й беше до раменете и й се сгъсти и й порастна още. А а ампули и подобни лекарства, от нея знам че нямат ефект. Колко си е купувала и всичките ги хварляше. За по 100лв ампули си е взимала и не става нищо.. Това с найлона е решението, а и ако ти е толкова рядка косата пробвай да я подстрижеш по-късо, има ефект.

За омазняването. Аз съм на 16 и наистина няма отърване. Преди си я миех през един ден, но от две седмици насам реших през два дни. Ефект=нулев. А може би и това че съм нон стоп вкъщи не помага. Ще продължавам и се надявам да помогне защото иначе през ден просто съм за никъде.. не стига че я миия и на следващия ден тя пак мазна. Дано след пубертета да се оправи. :) успех!!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 72e7ae00c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Аз също имам коса с мазен скалп, сега започнах с домашни маски хума, лимон, белтак.
А когато ми се омазни много а нямам възможност да я имия и слагам бебешка пудра в корените така поема мазнината и мога да изкарам още ден.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8443e4ed5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   При прекомерно омазняване на косата най -добре се консултирайте с дерматолог, на мен ми изписаха изотретиноин и сега се омазняването на косата ми понамаля а също добър шампоан за мазна коса е себурегулиращ шампоан Деркос

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 45f673e624
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Значи яйцето помага при косопад.Разбъркваш в една чаша затопляш го мажеш го на косата си стой един час и си и после се къпеш.Маже се и жълтъка и белтъка.Понеже си с мазна коса(повярвай ми знам какво е от личен опит) трябва да си вземеш някакъкв подходящ шампоан за мазна себорея.Тя самата тази себорея ти предизвиква омазняването понеже произвежда мазни жлези.Тези шампоани ги продават по аптеките.Аз в началото не ми беше толкова мазна косата.Омазняваше се поне на 2 дни.А сега след къпането сега,като се изкъпя и след 2–3 часа е мазна.Обаче на мен ми се появи пърхот.Така,че имам много проблеми с подръжката на косата.Според мен е много по-добре да я миеш всеки ден,не ги слушай тези който ти казват да не я миеш.Колкото повече я миеш толкова по-добре.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 72386bfebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Здравей,бях прочела в интернет един начин,за да не ти се омазнява косата толкова често.Значи,когато влезеш да се къпеш първо нанеси балсама, след което след балсама ще нанесеш шампоана.Т.е с 1 дума "обратно миене" :D

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: d72bdda6e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Аз също от много време имам проблем с пърхота! :( И не знам точно от какво само на места косата ми е мазна и е на клечки което ме кара да се чувствам много негативно! Имам бретон и точно той е мазен а косата ми е добре. Преди година когато се консултирах с дерматолог и ми изписа Кетозал срещу пърхот и наистина ми помогна! Струваше 6 лв и нещо. Също косата изглежда добре от Ленено масло за мека и здрава коса. Аз имам такъв шампоан и съм много доволна от него но да кажа че за съжаление не помага срещу пърхота но за тези които не страдат от така ужасния пърхот могат да си купят шампоан с Ленено масло за добре изглеждаща коса. Това е от мене за сега!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 29b2981036
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Здрaвей трябва да пробваш със шампоан от коприва или с тaзи бaбинa рецептa
в зависимост от дължината на косата се взема кисело мляко. Към него се добавя чаена лъжица сода за хляб и се разбърква старателно. Добавя се лимонов сок и разбит белтък. Сместa се втривa в корените нa косaтa a след товa и сaмaтa косa. Седи се тaкa 40минути и след товa изплaквaш със студенa водa. Мaскaтa се прaви веднъжседмично

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 0df2783388
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Не си я мий често 1-2 пъти в седмицата. Това е най-доброто решение.

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9d3b179f29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   За жалост няма отърваване, защото и аз не я мих няколко дни, измих я и на следващият ден отново беше мазна. Маски, почти всичко пробвах не става. И аз сега я мия всеки ден иначе е мазна на следващият и тъй като ми е редичка косата по-бързо се омазнява. А пък и съм в пубертета, много е кофти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 95325ce940
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Маска от хума, смесена с вода ( получава се гъста каша ). Може да се прибави и 1 супена лъжица оцет. Престоява около 40 мин- до час, и се изплаква. Отмиването е малко трудно, защото хумата засъхва, но действа. Веднъж седмично е достатъчно.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: b666792937
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Здравейте!!! Аз също имам проблем с косата... тънка е и много бързо се омазнява... слушала съм за маски с хума и искам да попитам дали има ефект от тях и има ли значение каква точно е хумата като цвят

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 989d1d485d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   На 19 години съм и от няколко години си мия косата през ден, а често и всеки ден. Пробвах различни шампоани против омазняване- няма резултат. Един месец изкарах като си мих косата веднъж седмично- няма и няма ефект. Явно няма решение за мазния скалп.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ec85356ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Тогава се къпи по много

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 4c558bbdf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Никой в темата не обяснява, че трябва да се лекува причината, а не следствието. Бързо омазняване на косата означава, че нещо в организма не е наред - най-често става дума за висок тестостерон. Намалете сладкото, не пийте повече от едно кафе на ден, не яжте мазни и тежки храни, приемайте повече моркови, ябълки, цвекло и ще видите, че ефект ще има до месец. Колкото и ампули да си мажете, маски и т. н. те не влияят на хормоните, отговорни за отделянето на мастни секрети.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker