Диоптрични очила.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Диоптрични очила..
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 3902 пъти
Историята е следната преди 3-4 месеца отидох в една оптика да си прегледам очите с оплаквания, че на далече ми е трудно да виждам и само присвивам очите... Разшириха ми зениците и ми излезе +0. 5.. изписаха ми очила само за близко четене и компютър, за далече не стават защото се вижда размазано..
Сега стана време да си подавам документите за книжка и отидох пак са си ги прегледам и без да ми разширяват зениците ми излезе -0. 5... (нямах възможност точно днес да не мога да виждам, ще другата седмица да ми ги разширят и ще видим.. )Това възможно ли е..? И нормално ли е да си правя нови очила през 3 месеца за съвсем различни неща.. , разбирам да ми се е качил диоптера-да, но да съм станала късогледа изведнъж.. Някой ще може ли да ми обясни, който е по наясно :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 554ab37152
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Още от начало е трябвало да ти изпишат отрицателен диоптър. Когато не виждаш надалече, както си писал/а, то това означава, че имаш късогледство (миопия) и се коригира с отрицателен диоптър. Не мога да си обясня защо първия път са ти изписали положителен диоптър, който е за близко. Ти предполагам, че на близо си виждаш добре и без очила. Най-вероятно не са си свършили работата, както трябва (дали не е нарочно не знам). Но определено си за отрицателн диоптър.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 4320ee7d59
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

2.   А кога ходиш на преглед? Сутрин или вечер? Защото ако ходиш вечер след цял дена напрягане на очите, компютър, четене, телевизор и т.н. е нормално да дадеш грешен резултат. За това на очен лекар се ходи само сутрин и преди да си включила компютъра и телевизора и по възможност след 8 часов сън, защото ако очите ти са уморени ще излезеш с много по-висок диоптър от реалното. Аз съм с 3 диоптъра и имам доста опит. Първият път и аз направих така отидох към обед, а цяла сутрин бях висяла пред компютъра и познай веднага ми изписаха очила, които в последствие не използвах, защото ми бяха силни. Та имай това предвид. Още нещо, защо ходиш да ти разширяват зениците? Във всяка по-голяма оптика има модерни машинки, които само ти снимат очите за 5 мин. и не ходиш часове наред като заслепена.
А и последно, ако ще караш кола те съветвам да пробваш с лещи, аз съм шофьор и от опит ти казвам, че с очилата не се вижда много добре ако трябва да използваш периферното си зрение. Ама ти си знаеш най-добре. Аз така съм си свикнала с лещите, че откачам ако изляза с очилата. Не мога да преценявам правилно разстоянията, слънцето ме заслепява... абе, некомфортно ми е.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 12fd86b910
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Щом не виждаш на далеч, явно си късогледа и диоптъра ти трябва да е - 0,5. Първия път нищо чудно да са объркали. Ако не виждаше на близо, тогава диоптъра ти трябва да е т. е късогледство.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 03909d8ffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами щом не можеш да виждаш надалеч, значи зениците ти са за минус и са разширени... За -0. 5 ще ти изпишат точно очила с които да гледаш филми или като четеш... Или ти нещо не си запомнил както трябва или нещо са си объркали професията в оптиката

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: b4659c54ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Е не е въпрос на помнене.. имам изследванията черно на бяло... Ще ходя тази седмица отново да ми разширяваш зениците.. пък ще видим.. нищо чудно нещо трето да излезе..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker