Таратор всеки ден - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Таратор всеки ден
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 10832 пъти
Темата е полу-въпрос, полу-идея.
Въпросът е: възможно ли е да има отрицателни ефекти от консумирането на ок. 3 литра таратор всеки ден - приготвям си го от 2 кофички кисело мляко (2% масленост), 3 кофички вода, 2 големи краставици, 1 връзка копър, 2-3 супени лъжици зехтин и понякога добавям 2-3 скилидки чесън (който напоследък избягвам - да ме прощават по-чувствителните, ама пада бати пърденето от тоя чесън).
Взети сами по себе си, всички използвани продукти са здравословни за тялото - киселото мляко чисти стомаха и съдържа калций, краставиците съдържат почти всички витамини нужни на тялото; копъра и чесъна действат като антитоксини, дори зехтина, дето по принцип е наситена мазнина, помага на кръвоносните съдове.

Да, обаче дали не прекалявам с 3 литра?

Идеята: Така и така е вече пролет, наизлязоха евтини краставици на пазара. Забелязал съм, че покрай тия 3 литра всеки ден съм намалил консумацията на всякаква друга храна повече от двойно. А като калории, поне както аз си го приготвям, тараторът е сравнително скромен - 200 за всяка кофичка кисело мляко, 30 за една голяма краставица, 120 за една супена лъжица зехтин - общо излиза към 700-800, което за голям мъж с шкембе като мен е нищо.

Вие какво мислите по темата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: 094b0fa8b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Тараторът не е вреден за теб, обратното, но щом имаш шкембе спри хляба, който може би консумираш с таратора. Дояде ми се таратор!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 08eaf9dca1
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Аз винаги вечерям с таратор. И нищо ми няма, а съм момиче на 12 и половина! На обяд ям нещо друго като пак присъства киселото мляко... Аз ям предимно млечни продукти.?

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 5a9f3b5581
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Ако се яде почти изцяло само таратор, то не е добре. Той няма въглехидрати и това ще доведе до падане на захарта. А това е опасно, много опасно. Аз лично съм припадал по време на такава диета. Пък и можеш да си докараш сериозни болести така. А и колко време ще изкараш така? На третия ден ще ти е писнало, а да не говорим за няколко седмици?

Със сигурност ще свалиш килограми, но ще си ги наваксаш 3 пъти по-бързо, като спреш. Вместо да излагаш здравето си на опастност, просто гледай да ставаш леко гладен от масата, без да се ограничаваш от видове храни и от брой ядения. В същото време повече движение, сега времето е хубаво, излизай да се разхождаш най-малкото. Ако ходиш по 1-2 часа на ден с бърза крачка, ще свалиш доста.

Аз с тези двете неща свалих 10 кг за 2 мес. без зор. Резултат, който не съм постигнал с каквато и да е диета. После спрях ходенето и започнах да преяждам и въпреки това ги държах повече от година тези кг. Но сега мисля да повторя и този път няма да се отпускам после.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 5a9f3b5581
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

4.   Препоръчвам ти 2 диети - зърнена, т. е. ядеш всичко, което зърнеш, и ананасова - можеш да ядеш всичко без ананас.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 44f36324e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

5.   И най полезното нещо е отровно, ако го приемаш всеки ден в огромни количества. Сам правиш избора си, но имай предвид, че точно заради това в природата има баланс. Тараторът може да е полезен, но в такива количества и то всеки ден по скоро е вреден.
Първо не си сигурен млякото от кофичката, колко е мляко, краставицата колко е истинска краставица може да изглеждат така ноооо
Второ дори сам да си ги произвеждаш пак не е полезно да приемаш всеки ден такова количество едни и същи вещества.
Трето всяка изброена от теб съставка на таратора съдържа не само полезни, но и вредни вещества в себе си, за приема на толкова еднакви вредни вещества в организма помисли ли? Чел си за полезните вещества в краставицата, зехтина млякото, копъра, а за вредните чел ли си? Или не, тях ги няма написани с големи букви, те са в ситния шрифт, който никой не чете.
И последно каква е целта на действието, ще споделиш ли?

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 094b0fa8b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Според мен, човек трябва да яде това, което му се яде. Киселото мляко е един от малкото продукти, в които не може да бъдат слагани консерванти и други химии (не се подквава), но се обогатява с палмово масло понякога и със сухо мляко. Гледай да взимаш качествено мляко по БДС, дори да струва по-скъпо.
Краставицата се бели и няма проблеми там.
Зехтинът е природен продукт и ако е истински, той е полезен в консумираните от Автора количества, освен това Тараторът си остава 50% вода, и е все едно дали ще пие вода или ще яде таратор

Номер 3, Авторът не е на диета и не е слаб, просто му се хапва таратор и се пита дали не е прекалено. Ами не е! Човек трябва да слуша тялото си. Припадането е станало при теб по-скоро от липса на течности и от изчерпване на запасите. Човек може да се храни изцяло без прости въглехидрати като хляб, макарони, ориз и картофи, сладки работи и така нататък, достатачно е да се консумират достатачно плодове и зеленчуци

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9419db4b66
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

7.   Обожавам таратор! Няма от какво да се притесняваш, пии си колкото ти се пие. Аз съм на момиче на 15 и всеки ден ям само таратор(освен сутрин, тогава е нещо по-калорично). Бих казала, че единственото нещо без, което не мога да живея е таратора. Отивам да си направя още един!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: f3a834431d
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

8.   А сега и аз почнах с таратора, ама ти за отслабване или за чистене на организма искаш съвет. защото ако искаш да се прочистят застоели нещица из червата ти, може със сурови ядки или мюсли. Инъче гледай покрай таратора да има и друго, например сварено яйце, заради важните елементи в него и някои плодове също.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: d81ce3d768
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Щом сам мислиш, че е прекалено, тогава защо не се ограничаваш, а питаш нас? Утре ако решиш да скачаш през терасата, пак нас ли ще питаш? Смятам, че проблема ти не е сериозен, а по-скоро смешен и не е нужно ние да ти казваме. Иначе и аз го обичам.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker