Помощ! Гъбички .. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Помощ! Гъбички ..
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 6205 пъти
Момиче съм и от 2 седмици имам много гаден сърбеж между краката. Мазах се с крем против гъбички, но не помогна, защото все още ме сърби. Сега пробвам с Бетадин, но не знам дали ще има ефект. Полов контакт не съм имала все още. Нямам и никакво течение.. Някой може ли да ми даде съвет за това как да ги лекувам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: d6df7e73dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Отиди на гинеколог, той ще ти помогне. Не е трябвало да се самолекуваш. Пият се хапчета орално и се слагат глобули вагинално, за да има цялостен ефект. До сега да ти беше минало и да беше забравила... Две седмици е доста време. Успех

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 2585e18961
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Авторке, не е нужно да си водила каквито и да е полови контакти. Може да е от бельо, от седене дълго мокра или използване на чужда кърпа за интимните части. Инъче отиваш на гинеколог и той/тя ще ти помогнат, не очаквай светкавично да мине, но ще има облекчение. Сигурно си инфектирала нещо външно, надявам се проблема да не е по-сериозен с вътрешни органи.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: be2920f6bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Да, върви на лекар. Само с мазане не става. На мен винаги Микомакс ми изписват и допълнително глобули като Макмирор или Полижинакс. Но искам да те предупредя, че гъбичките както са уж безобидни, могат да станат нещо като хронични - лекуваш и след 1 месец пак се появяват. Знам, че много жени биха потвърдили това. Имах този проблем около 5 години и никакви лекарства и никой лекар не помагат. Затова е много важно сега да се отнесеш сериозно и да ги излекуваш до край.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9e643fa032
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Аз преди около 2 седмици ходих на гинеколог заради гъбички там долу.. И аз имах сърбеж, бяло течение примесено с малко кръв и така. Каза ми че са гъбички и ми изписа следните неща - хапче Фунгокап - същия ден вечерта пих 1 и след 3 дни вечерта още едно, Клотримазол - глобули, 6 са в опаковка, всяка вечер като лягах си слагах по една и всеки ден по 2 пъти на ден се мажа там с Клотримазол гел. Само че преди 5 дни някъде на мен ми се появи едно като парене когато уринирам и спрях да се мажа с Клотримазола, още го имам леко и е неприятно, ще й кажа като отида след няколко дни. Сега съм в менструация и след като ми свърши ще ходя на преглед, взех си вече направление и се надявам да са минали, сърбежа ми го няма, бялото течение също, предполагам всичко е наред вече, но задължително ще си ида на преглед, защото е важно - това не е някаква настинка, която да мога сама да си я лекувам, а и ако имаш приятел и те е грижа за него - внимавай и не му давай докато не оздравееш да докосва члена си на засегнатите ти места на голо, както и да ти прави орална любов докато не се излекуваш, защото може и той да се зарази. Прочетох, че нямаш приятел, но го написах за другите, които четат да знаят да внимават и за него.
Това ми изписа на мен, но не ги взимай на своя глава, нито използвай това, което си написала. Още утре отивай до личната за направление и бягай на гинеколог, това не е шега работа, не се лекувай сама! Явно и правиш нещо неправилно, защото за 2 седмици би трябвало да са ти минали сигурно, а теб продължава да ти е така. Не се мажи и не пий неща, които сама решаваш. Веднага на гинеколог, момиче! Няма срам ме е, не знам си какво. И мен ме беше срам, досега никога не бях ходила на гинеколог, а съм на 19. Но видях, че за първи път имам проблем, за който се наложи да отида, потърсих гинеколог жена (за да не ме е срам толкова) и отидох и ми олекна. Не е толкова страшно, нито срамно. А и прегледа минава за сигурно 2 минути, зададе ми и няколко въпроса от рода дали си имам приятел, водим ли полов живот, дали го правим винаги с презерватив, питаше ме какви са ми оплакванията - казах за бялото течение и сърбежа, а самия преглед беше, че легнах на кошетката и тя с ръкавици постави пръст във влагалището ми, видя там каквото видя и каза, че са гъбички и ми изписа тези неща. Не е кой знае какво, но е важно да не се самолекуваш!
Отивай на гинеколог! Дано съм помогнала поне малко :)

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 517b16716e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   След близо 2 години ходене по мъките, да споделя моя опит за справяне с гъбички. Тук, в Сф, посетих какви ли не специалисти, изпих всичко възможно на този свят и си слагах всичко възможно във влагалището. Резултатът - след 2 седмици пак кандидоза. Накрая спасението ми каза един гинеколог от Македония, при това само с консултация по телефона. Та, той ми каза така - всякакви глобули задържат всичко вътре, не помагат. Трябва механично да се изчистят гъбите и да се спре новообразуването им. За целта - намаляваш сладките храни, приемаш нещо през устата / пих Фунгокап 3 таблетки през три дни - на 1, 4 и 7 ден/ и правиш 4 промивки за два дена /сутрин и вечер/ със следния разтвор - в 1 лит. преварена вода се изсипва 1 шишенце 100 мл. 10% разтвор на йодасепт /3 лв. е в аптеките/. Това беше краят на моите кандидози. А бях дала стотици левове преди това за прегледи, изследвания и лекарства...

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 232d597864
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 5, дайде малко повече подробности за лечението си, моля!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: b0b9bb2202
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Написала съм го подробно. Пие се фунгокап от 200 мг, 3 таблетки през три дни - 1, 3 и 7 ден. Намалявате приема на захар и сладки храни. Правите промивки - 6 бр за три дни, сутрин и вечер, със следния разтвор - в 900 мл преварена вода се изсипва 100 мл 10% разтвор на йодасепт. Това е. Работи безотказно! Сбогом, гъби!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 602399453a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Да споделя и аз.При преглед при гинеколог наскоро,по друг повод,той каза"Имате гъбички"Потресох се,знам какъв присмех ще предизвикам,но аз си мислех,че вагиналните гъбички се предават при безразборни сексуални контакти.А аз съм омъжена от много години,секс правя единствено с мъжът си,сигурна съм че и той не кръшка.Хубави съвети давате за лечение на гъбичките,ще се възползвам,но бих помолила да обясните какво ги предизвиква.Ще следя.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 517b16716e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Написала съм го подробно. Пие се фунгокап от 200 мг, 3 таблетки през три дни - 1, 4 и 7 ден. Намалявате приема на захар и сладки храни. Правите промивки - 6 бр за три дни, сутрин и вечер, със следния разтвор - в 900 мл преварена вода се изсипва 100 мл 10% разтвор на йодасепт. Това е. Работи безотказно! Сбогом, гъби! Фунгокап може после да се пие профилактично по 1 таблетка всеки месец, 6 месеца, за да се предотврати повторната поява на гъбички.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker