Как да се справя с притеснението? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да се справя с притеснението?
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 2976 пъти
Здравейте! Не знам как точно да започна... От заглавието сигурно ще си помислите, че съм много притеснителен човек. Ами същност съм доста отпусната, обаче що се отнася до хора и разни такива.

От година и половина свиря на китара. Родителите ми много искат да ме слушат и първоначално бях много притеснителна пред тях, но горе долу се справям, както и пред приятелите оле мале.. Но в училище много ме бутат да свиря пред всички, а не мога.. Аз зорлем пред близките хора го правя.. Почвам да нервнича, ръцете ми почват да ''играят'', забравям, бъркам, а попринцип съм много добра..

И следващата учебна година мисля да се пробвам, само че просто си нямам на идея как ще преодолея тези симптоми. Та тва са 700 ученика за бога. Знам какво ще кажете, просто се отпусни, един път тръгнеш ли всичко ще е наред, но не става, мислех за успокоително? Дали ще действа?

Съжалявам, може би темата е страшно тъпа, но за мен има голямо значение. :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: 347a639025
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може би страдаш от социална фобия. Поинтересувай се в интернет. Главния ключ към справянето е да приемеш притеснението като част от теб а не да му се противиш. Колкото повече се противиш на тези симптоми толкова по-силни стават те.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 72692c4bc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко е в главата ти... Действай смело :)

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 97b3d7645e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Взимаш китарата, сядаш на подлеза в НДК или на Сердика и почваш да свириш, това е единствения начин, да се научиш да се концентрираш в себе си, а не върху другите, това се учи.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: f12f1c1973
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Темата ти не е тъпа! Така успокоителните мисля, че нямат добър ефект, защото много отпускат и може да забравиш какво да изсвириш. Това, че се притесняваш може би идва отвътре, че си казваш "Ами ако сбъркам, ще се изложа.. " трябва да се нагласяш позитивно. Казвай си "аз съм най-добрата, ще ги разбия, ще се справя супер... " Ще видиш че позитивната нагласа помага. Друг начин е да викнеш приятели (колкото се може повече) и свири пред тях, докато не се отпуснеш и сякаш си сама.
Поздрави и успех! :)

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: b40f0df324
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Това са пълни глупости, как ще взимаш успокоително, то това е вид дрога. Просто излизаш и го правиш, недей да го мислиш, като излезеш не мисли къде си просто излез и ги разбий. Късмет!

 
  ...


...
преди: 10 години, 29 дни
hash: 430fa14d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей. Аз съм момче и имах същият проблем преди време. Моят учител не беше точно учител, а рок музикант, но даваше и уроци по китара. В началото свирех на класическа - мисля, че на такава свириш и ти ако не греша. Първата година бях много горд от себе си и дори свирех (аматьорски) разни рок парчета. Като ни питаха в училище за извънкласни дейности винаги отговарях, че свиря. В последствие се оказа, че съм единствения, който въобще свири на нещо. И се започна - на патронния щях да свиря. Започнах да репетирам едно парче на Майкъл Джексън (Beat It), и си мислех, че става много добре. Най-накрая се уговорих с учителката по музика да и изсвиря парчето и да го одобри. Деня преди това баща ми идва при мен (той е бил акордеонист) и ме разубеди. Каза, че не иска да ми съсипва желанието, но съвсем не звучало добре. Посъветва ме да се запиша как свиря парчето и да си го пусна след време. Никой не ме уби, че не съм дошъл с китара на училище, на никой не му направи впечатление дори, което доста ме разочарова всъщност - очаквах да ми се развикат, да ми се подиграват... излъгах, че ми се е скъсала пета струна и така не свирих. То самия патронен се оказа дъждовен ден, само щеше да се измокри дървото на инструмента.
И това е: сега слушам този запис и виждам колко глупаво и непрофесионално и аматьорско е звучал преди. Така, че не бързай - щом не си уверена в това което правиш, по-добре не се изсилвай. Нямаш гаранция, че няма да се прецакаш и само да ти се подиграват. Съучениците са подло общество - ако не си напълно перфектен рискуваш достойнството си.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 29 дни
hash: 8afecc9a69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Хеейй! Аз също съм човек на изкуството, като теб, само че танцувам. ;;)) Щом си добра не трябва изобщо да се притесняваш! Просто се потапяш в друг свят за няколко минути и това е. Мисли си, че си сама и никой не те слуша в момента! Ще видиш, че ще стане! ;;) Аз също съм много притеснителна и те разбирам! Наскоро ми се наложи да имам една самостоятелна публична изява. Първоначално бях много притеснена, но след стъпването ми на сцената всичко отмина! ;;Р Отпусни се и почувствай музиката със сърцето си, за да можеш да предадеш емоцията на тези, които те слушат! :)
Успех! ;;рр

Момиче, 17

 
  ...
преди: 10 години, 27 дни
hash: 8f1b1edb27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Това се нарича сценична треска и се преодолява със течение на времето, но трябва да излизаш често пред публика и да мислиш за това колко хубаво ще изсвириш всичко и как хората ще те аплодират после. В момента в който помислиш, че може да сгрешиш някъде моментално става така и се спичаш още повече. Послушай съвета на №5.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker