Гъбичките ме убиват! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121411)
 Любов и изневяра (29760)
 Секс и интимност (14389)
 Тинейджърски (21908)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3189)
 Образование (7312)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18584)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Гъбичките ме убиват!
преди: 14 години, 3 месеца, прочетена 127865 пъти
Здравейте, момиче на 17 години съм, имам нужда от помощ, тъй като вече съм обиколила купища гинеколози и лечението не ми помага.
От 4 години насам губя битката срещу вагиналните гъбички, тъй като ми се появяват през месец-два. Тъкмо мисля, че съм ги излекувала и те пак се появят.

За пръв път се появиха малко след като дойде първия ми цикъл. Появяват се след като отида на басейн, след море, след приемане на антибиотици или по-силни лекарства, след използване на някой тип презервативи, след какъвто и да е сексуален контакт с партньора ми, а понякога дори и без конкретна причина. Няма как да е от лоша хигиена, защото се мия по 3 пъти на ден със специален интимен гел, не използвам сапуни, които да дразнят кожата, сменям бельото по 2 пъти на ден и ефекта е нулев. Третирала съм ги по всевъзможни начини - дълго време пиех билки, мажех се с Клотримазол, слагах по точно определена схема Гиназол, приемах и други лекарства, и орално, и вагинално. Излекуват се за месец-два, и айде отначало. Обиколила съм пет-шест гинеколози, които ми дадоха различни лечения и нито едно не подейства за по-дълго време.

Въпросът ми е има ли някакъв начин, по който да се разбере от какво се получават така често, има ли лечение, което да е силно и радикално, за да се спре тази мъка? Възможно ли е да са станали хронични, макар че има и по-дълги периоди, в които нямам такива проблеми.

Вече наистина ще се побъркам, търсих грешката в себе си и хигиената, консултирах се многократно и не виждам някаква очеизбодна причина за перманентната поява. Мислех, че може да е от праха за пране, смених го - пак ги има. От плата на бельото - купих си само марково бельо с качествени платове, пак си стоят. Ще умра вече, не знаете колко е гадно постоянно да чувствате дискомфорт долу. Моля, ако някой има информация или предложения за излекуването им, да помага. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 126

преди: 14 години, 3 месеца
hash: 9801a6f275
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   И аз имам подобен проблем. Опитай да смениш бельото тотално. Прекалената хигиена също допринася, изнежваш се прекалено и ставаш по уязвима на бактерий. Успех и дано има по полезни съвети.

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: c412aaf9e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (81 гласа)

2.   Вероятно имаш слаба имунна с-ма. Купи си витамини, напр. Центрум. С кремове няма да се махнат, трябва да приемаш и вътрешно някакво лекарство. Обърни внимание на праховете, които използваш, пери на по-висок градус и в пералня. Приятелят ти да не би и той да има и взаимно да си ги предавате. Ако е така и той трябва да се лекува и да спазва нужната хигиена.

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 502a95f90c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Аз също страдах от гъбички, но при мен Гиназол подейства - за около 6-7 месеца, после пак се появиха пак Гиназол и сега пак няма проблем. Първият път ми изписаха Гиназол и едни хапчета, но не мога да си спомня как се казваха. Знам какво ти е много добре! Голямо мъчение са. Ако са ти се появили за първи път след секса с приятеля ти, възможно е и той да е преносителя и е хубаво и двамата да приемате лекарства, но трябва да се консултирате. Защото съм чела, че при мъжете няма такива симптоми както при нас, а са само преносители. Желая ти успех! :)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 7ea6504c18
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

5.   Единственото ефикасно нещо е да се намажеш с чесън ,всичко друго са излишни нерви и средства...ОТ ПРЕПАТИЛА

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: af0ef0d775
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

6.   И от други места съм чувала за ефикасността на чесъна за този проблем. Естествен антибиотик без странични отрицателни въздействия върху организма.

 
  ...


...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 06fd34dac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ЗА ГЪБИЧКИ НА КРАКАТА СЕ ИЗПОЛЗВА ХИПОХЛОРИД.НЕГО МОЖЕШ ДА СИ ГО КУПИШ ОТ АПТЕКАТА.РАЗТВАРЯ СЕ В МАЛКО ВОДА И СЕ ПОТАПЯ.ЗА ВАГИНАЛНИ ОБАЧЕ НЕ СЪМ СИГУРНА ДАЛИ ЩЕ ТИ ПОМИГНЕ!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: f2ed4d4ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

8.   На 19 години съм и съм имала вече подобни проблеми. Гъбичките ти явно са хронични. Но това не трябва да те плаши. Има избавление. Радвай се, че не са бактерии, гъбичките освен дискомфорта, рядко причиняват репродуктивни проблеми.

Първото, което ми се наби на очи - миене три пъти на ден с интимен гел??? Това е грешка. Хигиената е едно, съвсем друго е балансът на вагиналната флора. Достатъчно е да се измиваш веднъж на ден, а от гинеколог ми е препоръчано да не използавм интимен гел повече от 2-3 пъти седмично и по време на цикъл. Подмиването единствено с вода е достатъчно. Когато си здрава нямаш нужда от повече, тъй като няма да има и миризма. С топла вода всяка вечер например след полов контакт е добра идея. С прекалено много миене и то с интимни гелове изнежваш кожата там и тя става още по-податлива на повторни инфекции.

Другото важно нещо са лекарствата. Като всяко чуждо за организма нещо те не са безвредни и не трябва да се прекалява. Прекалено честите лечения също развалят микрофлората на влагалището.

Все пак моята гинеколожка ми препоръчва при най-лек дискомфорт веднага намазване с клотримазол, за да може, така да се каже, гъбичките да се спрат още в зародиша на развитието им и да не се качват във влагалището.

Трето - имунитетът! Ако локалният ти имунитет е отслабен, при всяка нова възможност ще се появяват пак. Обърни внимание на храненето си. Избягвай сладкото на всяка цена - гъбичките се хранят от глюкозата. Препоръчвам ти курс с някакъв имуностимулатор - Имунобор например. Доколкото можеш избягвай приема на антибиотици. Имаш ли някакъв сериозен проблем, който изисква прием на антибиотици? Доколкото можеш търси алтернативни методи.

Аз имах цистит, но се отказах от антибиотик и заложих на в последствие успешно хомеопатично лечение с Цитросепт, за да избегна това зло. Като споменах Цитросепт може би не е зле да опиташ и с това. Аз не съм го използвала вътрешно никога, но можеш да прочетеш на страницата на продукта повече за приложението му при гъбички. Само че ако се решиш на това, запомни, че едновременно с това се поставят вагинални противогъбични таблетки във влагалището. Можеш да го приемаш и само през устата като подсилващо имунната система средство.

А нашите баби са борели такива проблеми със смрадлика. Ако не ти помогне, няма да ти навреди. На същия принцип като клотримазола при най-малко усещане, че нещо не е наред САМО външно подмиване с отвара от смрадлика. Можеш да си купиш почти във всяка аптека.

Някои хора препоръчват вътрешни промивки с Триклобактер, но аз лично съм леко противник на такива според мен донякъде агресивни решения. И като цяло много гинеколози се израазяват негативно за вътрешните промивки с каквото и да било, освен ако не е по изключително лекарско предписание. Триклобактер ми е препоръчан от моята гинеколожка за подмиване, но аз избягвам да го използвам твърде често, тъй като той е антибактериално средство и като такова предразполага също към гъби.

За имунитета можеш да се ориентираш към някой от продуктите на Имунобор. Препоръчван ми е от препатили хора. Изкарай един курс, нищо не ти пречи да опиташ. И многоо важно - много движение, здравословно хранене, никакво пушене и позитивизъм! Стресът доста играе роля във възобновяването и хронифицирането на всякакви инфекции. И се успокой - не е толкова страшно, с повечко постоянство и оптимизъм ще ги пребориш гадинките. Млада си, няма закъде да се плашиш. Много добре те разбирам как се чувстваш на 17 и вече мъкнеща се по доктори, но няма как. Ще се оправиш.

П.П: И бъдете внимателни по време на секс да не се разнася замърсяване от ануса към вагината. Кандидата по принцип е нормален жител на дебелото черво, но попаднала върху и без това нестабилна вагинална среда докарва вагинални гъбични инфекции.

Като таблетки можеш да пробваш с Флуконазол или Микомакс. И двете са ефективни. С Флуконазол нямам личен опит, но са ми споделяли. Микомакс е добър, но скъп препарат - взима се 1 капсула на 20 дена. Аз самата изпих около 10тина в продължение на няколко месеца профилактично и не съжалявам. Ако се решиш на Микомакс дай на приятеля си една капсула и се пазете седмица две с презервативи. Дори и на него видимо да му няма нищо, възможно е да си прехвърляте гъбките постоянно.

И много важно отново - спри с това често миене, възможно е целият ти проблем да идва от това. Три пъти на ден е прекалено. Говорила ли си с лекар за това или го реши на своя глава? Предполагам второто. Следващия път, когато идеш на гинеколог не се притеснявай да му зададеш всички въпроси, които имаш. НАмери някой, на когото имаш доверие, за да предприемете някакво по-рентабилно лечение.

Надявам се, че под качествени платове имаш предвид памучни материи. Дантелено и друг тип бельо само усложнява нещата. Прашки пък абсурд. Предполагам го знаеш добре, но все пак се чувствам отговорна да го спомена.
Не се надявай на радикално и силно лечение, всичко става с постоянство.

Та спирам да пиша дотук докато не съм сетила още нещо. Само без паника :) Много е важно да останеш спокойна. Гъбичките не са болка за умиране. Ако си тровиш нервите, мислейки постоянно затова, ще имаш по-сериозен проблем от самите гъби. Успех и много усмивки.

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: d852d64d29
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

9.   Преди време успешно преборих гъбичките с Travocort cream, но у нас го няма, ако имаш познати по чужбина, могат да го намерят. Само прочети в нета дали не е противопоказно за твоя случай.

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 8719389b50
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

10.   Здравей, включвам се в темата, защото изживях същия кошмар и намерих лек. Страдах от гъбички в ушите, което е също доста неприятно. Ходих по билкари и лекари две години, но напразно, докато не посветих цял ден търсене в гугъл. Именно там намерих съвет за кремче "ТРИДЕРМ", купих го за 10,30 лв. от аптека. Помогна ми на втората седмица, след месец вече нямаше и следа, сега понякога от влажното време усещам лек сърбеж. Веднага намазвам с кремчето и всичко минава. Опитай това кремче, няма да съжаляваш :) Успех

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: af0ef0d775
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

11.   Искам да се похваля на всички, че си излекувах гъбичките!!! Рецептата с чесъна излезе голяма работа. Какво да кажа, прородата си знае работата. 5 дни подред си слагах скилидка, сменях я на 12 часа. Споделям, за да може да помогне и на други с такъв проблем. Няма и помен от симптомите. Успех, момичета!

sheis@mail.bg - akо някой пожелае да запита препатила

 
  ...

...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 35c3d6477c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Единственото лечение за такива хронични неща е хомеопатията. Тези хронични гъбички са на база слаба имунна система. Свържи се с добър класичкеси хомеопат и спазвай стриктно неговите инструкции и гъбичките ще изчезнат завинаги,вярвай ми!

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: af0ef0d775
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   И на мен изчезнаха гъбичките с чесъна! Желая успех на всички!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: a1c1a031ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   Здравейте, искам да ви попитам, за лечението с чесъна как по точно, трябва да се прилага.

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: a1c1a031ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

17.   здравейте бих искала, да ви попитам как по точно с чесъна сте си премахнали гъбичките ще чакам вашите отговори,мерси предварително

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: af0ef0d775
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   N16, N17, посечете адрес, на който мога да ви кажа.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 444353b613
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Искам да попитам гъбичките виждат ли се с просто око, защото имам съмнения, че имам такива, обаче нямам парене и сърбеж а просто малки пъпчици, по-светли от кожата?

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 6cb4b685a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

20.   хипохлорид това му е майката

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 913b26fd42
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   това с чесъна е велика работа! изчезват за винаги тези гъбички! 5 години съм се лекувала като момичето което е написало темата и само чесъна помогна! а той е и безплатен, а за лекар даваш минимум двайсетак в най-добрия случай и то ако не ти се наложи повторно ходене,а то се налага! чесъна се прилага само когато са гъби!другите инфекции са по-опасни и изискват адекватно лечение!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: b10f7a2b77
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

25.   Здравейте, искам да ви попитам, за лечението с чесъна как по точно, трябва да се прилага.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: ad907f3d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   Това с чесъна действа ли при борба с бяло течение и как по-точно се прави?

Благодаря.

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 095d6bbf9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

27.   А, може ли да да обясните подробно това за чесъна?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 15 часа
hash: be6025b669
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

29.   Здравейте. Има една дебела книга в книжарниците за чесъна. Не помня заглавието. Взвмала съм я от познат. Нещо уникално.
По същество:за вагинални гъбки:всемаме скилидка чесън, обелваме я, надупчвамв я с клечка примерно, за да може по малко да изтичат полезните сокове, приготвяме парче марличка или памучно парченце плат, което е по-рехаво, може скилиодката да се намаже леко с олио или зехтин, поставяме скилидката в марличката, след вечерният тоалет, като малка част се подава, т. е. ще положим върху бельото. И така на сутринта изхвърляме. Може и през деня зависи с какво сте заети като работа. За няколко вечери и чесъна избива всякакви гъбки и подобни. Нещо много мощно. Изпробвано е лично от мен.
Други препоръки:да се носи памучно бельо/избягвай прашките/, партньора задължително да се лекува. И времено могат да се правят промивки с дамското инт. душче. /вътре с извара от лайка и подобни. /
Четох в един форум как разни непросветени пишат пълни глупости срещу чесъна. Голямо неверие и повече неинформираност. Милиони хора са спасили благодарение на чесъна от страшната болест чума. Ако и това не ти говори нищо...
Ползвам го за хиляди проблеми, както и в кухнята си. Информирана съм и спокойна за ефекта му.
За следващият ден, разбира се вземам мерки, за да не се усеща.
Успехи на всички. (:

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f38bca09da
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

30.   Здравейте, Бременна съм и почват да ми се появяват гъбички , искам да ви попитам това с чесъна дали е вредно при бременни.

А за чесъна се дупче и се увива в марля и се слага под белйото , правилно ли съм разбрала. Благодаря предварително

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 91d3f93474
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

31.   А ако са се появили гъбички и ги лекуваш (или не), ще се усложни ли пожолението ако отида на плаж-от морската вода и прочее?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 79a01def8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

32.   Опитай с Ламизил крем против гъбички. Имала съм и само той ми помогна.

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 6cd0905ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Към номер 30 - Не смятам, че чесъна може да е вреден за каквото и да било.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 329fd50480
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

35.   Прочети тук внимателно http://www.sedianka.info/Invision/index.php?showtopic=6580

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1b8dbb5777
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   Здравей, аз съм едно момиче минало по същия път но сега съм добре. Минах през целия този ад и никой лекър не можа да ми помогне, а за моя най-голяма изненада ми помогна една продавачка на бельо. Аз също си копувах памучно бельо за да не ми се дразни кожата и тя ме попита дали нямам гъбички. Представяш ли си как съм изглеждала? Сигурно и аз съм имала отчаян вид, след дългогодишна неуспешна борба с гъбичките. Тя ми каза да си взема Дифлукан от 100мг. не съм сигурна много за милиграмите обаче това лекарство което е за гъбичги на влагалището е по една таблетка в опаковка и се взима еднократно. Трябва да пиеш ти и партньора ти задължително и поне три дена да има полово въздържание. Само това хапче е достатъчно да те излекува. Ако имаш хронични гъбички прочети листовката на лекарството внимателно и направи лечение по схема. Там е описано доста добре. Пожелавам ти успех. Ако и това не ти помогне значи бъди сигурна че не са гъбички.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: d6ae05db1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

37.   Здравейте, и на мен от време на време ми се появяват гъбички. Гиназола помага, но временно, за няколко месеца. От флуконазола, който го има в почти всички лекарства за гъбички, пък получавам алергия.. Това за чесъна наистина ми грабна интереса. Следващия път като се появят ще пробвам с него :)

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: bfe826836e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

38.   Купи си бял равнец на д-р тошков и го пий около 6 месеца, и веднъж си направи промивка с бял равнец-вътрешно. трябва сам организма да се пребори

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8210c2831d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

39.   Аз имам гъбички в ушите. Бях чела за невероятната способност на чсъна да ги лекува и реших да опитам. Състоянието ми се влоши. Към секрета, който изтичаше от ушите се прибави и образуването на една също така неприятна дразнеща коричка.

След като споделих с лекар, той ми каза , че чесънът също може да е среда за развитие на различни гадинки. Да си спомним, че има чесън, който мухлясва. Може би пролетният чесън е по добър вариант, НО ВСЕ ПАК ВНИМАВАЙТЕ. Изписаха ми Фуциталмикс, от който коричката изчезна, но секрета остана. Така че ВНИМАВАЙТЕ.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 7bc0ae2f7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Вместо чесън, ползвайте прополис!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a947f71fc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   Най-доброто решение по поставения проблем са пробиотиците - пиша го от личен опит! Ето Ви и нещо интересно по темата, което успях да Ви намеря. Писах и по други подобни теми - моля прочетете отговорите ми и там :)):

ВАГИНАЛНИ ГЪБИЧНИ ИНФЕКЦИИ

Повече от 80% от жените са се сблъсквали с вагиналните гъбични инфекции. Най-честите оплаквания са дискомфорт, зачервяване, сърбеж на засегнатите места, отделяне на вагинален секрет със специфична миризма, парене по време на ориниране, болка при полов контакт.

При вагинална гъбична инфекция е специфична промяната на бялото течение – то наподобава пресечено мляко, понякога има и отделни бели парченца. Понякога е възможно и леко повишение на телесната температура. При някои жени гъбичките се превръщат в част от естествената микрофлора на влагалището.

Гъбичките се размножават при употреба на агресивни сапуни, други миещи средства, които нарушават естествената киселинна среда на вагаището. По податливи на гъбични инфекции са жени с високо съдържание на захар в кръвта /диабетиците/.

Влагалищната гъбична инфекция се развива и след полов контакт.. За да се предотврати повтарянето на влагалищната гъбична инфекция, трябва да се осигурят на организма достатъчно количество пробиотици, благодарение на което се поддържа естественият баланс на чревната флора. Пробиотици са непатогенни микроорганизми, които поглъщаме чрез храната. Те образуват колонии в червата и са особено полезни с веществата които отделят – ензими и клетъчни биопродукти. Пробиотиците се набавят с млечнокисели продукти.

Едини от симптомите на вагинално гъбичните инфекции е парене, смъдене и щипане при миене със сапун, душгел и други агресивни препарати. Необходимо е в такива случай да се ползват интимни измиващи, които съдържат лактобактерии или млечни киселини.

При влагалищни гъбични инфекции е задължително жените да избягват агресивните сапуни. Съставът им разрушава естествения защитен слой на гениталната лигавица и прави местната среда по-алкална и подходяща за растежа на патогенни микроорганизми. Често освен кожата се изсушава и лигавицата. Получават се микроскопични напуквания, които са вход за гъбичните инфекции.

При гъбичните инфекции е добре лечението да се проведе от двамата партньори. Мъжът в повечето случаи няма оплаквания, той остава носител на вредните микроорганизми. Лечението е краткотрайно. Ако партньорът не се лекува има опасност гъбичната инфекция при жената да придобие хроничен характер. В края на лечението се препоръчва да се направи микробиологично изследване. Понякога се налага повторение на лечението.

Гъбичките са устойчиви микроорганизми и трябва сериозно и стриктно изпълнение на лечението и препоръките на лекаря. Добрите хигиенни навици са също от голямо значение, пране на бельото при високи градуси, или неговата смяна напълно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 4ede097551
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

42.   Добре е да си провериш и кръвната захар. Гъбичките са често срещани при диабетиците.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5010f92af5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

43.   Аз също страдам от този проблем, появи се след като родих първото си дете. Какво ли не опитах от лекарствата и "мазилата"в аптеката, ходя на всеки две седмици на лекар - и нищо. Спазвам отлична хигиена, стигнах до там дори да сменя бельото си само с памучно за да е по-малко дразнещо, а и да го гладя редовно(отново без успех). Сега сам решила да си пусна иследвания, защото до колкото разбрах хроничните"гъби" се лекуват по- спецялно. Успех и на теб!

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 64c564a443
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Здравейте,
нещото, което много помага при гъбички и по-точно предпазването от тях е правилната диета. това, което стращно ме очудва и разочарова е, че никой доктор по никакъв повод не ми е казвал, че някои неща не трябва да се консумират, приемът на други пък е добре да се увеличи. 6 години и аз ходя по гинеколози, но напоследък често не съм съгласна с предписаните от тях методи. Привърженик съм на естествените методи и вярвам, че това е правилния и най-вече логичен, начин на поддържане на тялото, а не синтетичните отрови с високи цени, които ни пробутват.
По въпроса: Момичета внимавайте какво ядете!!! В интернет има много материал по темата, информирайте се. На кратко: НЕ ЯЖТЕ: млечни продукти (с изключение на истинско кисело мляко), никакво сладко, без алкохол и осбоено бира ( в мн краен случая - водка или джин, без сокче! ), без изделия с мая, бял хляб, всякакви рафинирани храни и консерванти, без скорбяла ( картофи, царевица и т. н. ).... ЯЖТЕ ПОВЕЧЕ: чесън!!!! , лук!!! , магданоз, лимон, риба, тъмно зелени зеленчуци ( броколи, спанак.. ), лимец ( може да си изпечете страхиотен хляб само с брашно от лимец, вода и малко сол), яжте зехтин, даже може да пиете по лъжица две на ден ( да не говорим, че избелва и зъбите ако се жабурите с него).
Друго нещо, което е просто логично е последователността на лечение. И пак- не всички доктори я спазват!!
Първо се прилагат методите за изчистване на вагиналната флора - дали ще е с лекарства, с чесън или други методи, в крайан сметка решавате вие. Каквото и да използвате то убива както гъбите, така и важните лактобацили, които по принцип живеят естествено във влагалището ( и в истинското киселео мляко) и борят гъбите. За това веднага след като вагината е изчистена и, така да се каже, е голо поле, ние трябва да засеем лактобацили, преди гъбите да вземат да изкочат отнякъде. Населването с лактобацили може да стане с локално прилагане на истинско кисело мляко, например. Тук съм склонна дори да си взема инякое гелче от аптеката, защото те са относително безвредни и предлагат лактобацили в много висока концентрация, а и нашите кисели млека отдавна само са минали покрай Киселото мляко... И така.
Поддържайте имунитета, адекватна хигиена само с водичка веднъж на ден, бельото и другите неща си ги знаете :)))

Пожелавам на всички успех! :))) И при всички положения се дръжте и не унивайте. Всеки проблем на тялото е отражение на духа и душата ви, така че погрижете се и за тях :)))

ПП: При цистит - мнооооого вода и само чист чай от червена боровинка и си готова за 1 ден :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 17 дни
hash: ef53d62a71
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

45.   Аз се бях излекувала с.. обикновен йод след инжекциите гентамицин. Щипе, но след 2-3 намазвания спира сърбежа, боли, а после изчезва, забравям за тях. Вземаш тампонче, сипваш йод и се мажеш, най-добре срещу огледало. В родилното отделение с йод мажат родилките, не е вредно. И не се мий толкоз често, отмиваш полезната флора. Може крем Здраве, но ако много боли. На марля се слага крема и се слага в цепката, да не се трие. Постарах се да бъда полезна и деликатна, успех. Може да избягваш сладкото поне известно време, безалкохолните също. Това е от моя опит.

 
  ...
преди: 12 години, 16 дни
hash: ca4a540c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

46.   44 много полезен коментар! благодаря!
Аз искам да попитам противозачатъчните имат ли отношение към гъбичките?? Защото всеки гинеколог казва различно..

 
  ...
преди: 12 години, 8 дни
hash: cd28f6f32f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

47.   Гинеколозите да си казват каквото искат. Преди около 10г си докарах гъбички от противозачатъчни и от тогава ела да видиш, и от най малкото нещо и се проявяват мини не мини веднъж месечно. пълен ад. Какво ли не пробвах!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 дни
hash: 2c522c1979
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

48.   Аз съм едва на 12 още цикъл нямам, но видях, че имам гъбички (не съм сигурна, но четох да се информирам и мисля, че са такива). Много съм срамежлива и не мога да кажа на майка ми, защото ще иска да ме води на гинеколог, а аз никога не съм ходила и много се притеснявам. Не искам никой да ме гледа долу просто ме е срам. От миналото лято откакто бях на море имам бяло течение тогава ми се стори че имам нещо много ме сърбеше, но изчезна обаче сърбежа си остана както и да е всичко ми мина и сега като отидох пак на море се появиха и вече ми стана ясно. Направих опита с марлята и чесъна стискайте ми палци, ще пиша пак.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 дни
hash: cd28f6f32f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   Не си прави експерименти. Най-добре кажи на майка си, няма нищо срамно и страшно да стане. каквото и да се случва трябва да те види лекар, за да не се обърка нещо, за да не се задълбочи и да можеш да се излекуваш бързо и адекватно.

 
  ...
преди: 12 години, 1 ден
hash: e7be9ca518
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   От номер 48 ами аз в момента не съм с нея и да и кажа тя не може да ми помогне защото съм на лагер за 15 дни, а на учителката ми да кажа е абсурд целия лагер ще разбере. Знам, че е сериозно, но такова ми е положението явно после ща не ща ще ми се наложи да отида на гинеколог, но сега ми трябва бързо лечение. Сменям чесъна за 3-ти път и има голямо подобрение, но аз имам купища алергии и казах на госпожата, че трябва да си взема хапчета за алергия като пих едно сърбежа намаля. Надявам се да се справя със ситуацията. Ако имате адекватни отговори на въпроса ми мога ли да направя още нещо моля Ви пишете.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 ден
hash: 2e4400aa54
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   Ей сладур дръж ни в течение за това с чесъна. Надявам се да има ефект. Стискам палци.

 
  ...
преди: 12 години, 1 ден
hash: cd28f6f32f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   кажи какво хапче си пила за да знам какво да те посаветвам

 
  ...
преди: 12 години, 1 ден
hash: e93d5706df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

53.   От номер 48 ами пих хапче за алергия, за да проверя дали не са се появили заради такава. Казва се ксизал. Не знам какво да правя аз не смея да вляза във водата и не влизам, а пък докато имам чесън всичко ми е наред бялото течение и сърбежа изчезват, но като пробвам за по-дълго да стоя без чесън симптомите се връщат. Единственото ми успокоение е че не ме сърби така както преди и че изглеждащото като пресечено мляко бяло течения започна да намалява и да изчезва съвсем дори когато съм без чесън, но определено поне още 2-3 дена ще си държа чесъна пък ако взема да се влоша нямам избор ще се наложи да споделя. Ако изпускам нещо важно моля ви бързо ми кажете.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 1 ден
hash: e93d5706df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

54.   От номер 48
Искам да ви кажа как протекоха нещата досега..
Започнах с чесън и имах подобрение, започнах и хапчета да пия още по-добре ми стана и сега пробвах нещо ново като отидох в една дрогерия и право си казах на продавачката какъв ми е проблема и може ли да ми даде нещо без рецепта тя ми даде съвсем обикновен крем от невен. Ей страшна работа е това намазах се веднъж.. родих се направо ще продължавам така и после ще му мисля. Разбира се още е рано да се каже, но определено ми помогна много. Името на крема е Alter Heideschafter и ми струваше 4, 70. Моля се да ми помогне!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 04bac1b511
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

55.   Бактериите обичат повече чистото, от колкото мръсното, така че по-добре намали тази хигиена!!!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5f7a947054
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

56.   наи важно е да направиш изследване които се нарича микробиология това е по щателно изследване след цитонамазката там се вижда каква бактерия имаш и чак тогава трябва да ти изпишат правилното лечение и наи важното е да си испариш всичкото белъо и от време на време да го гладиш преди опотреба ако имаш партньр тои съшто трябва да се лекува и задалжително трябва да кажеш и за него без да се срамуваш защото ако и тои не се лекува ще си играете на тото пак ще ти го върне и хубаво е по време на лечението което ще ти предпишат да си вземеш цитросепт и да пиеш поне 2 3 месеца много е полезно

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: e935892345
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

59.   И аз имах този проблем наскоро. Знам, че темата е създадена преди доста време и момичето което пита сигурно е решило проблема си отдавна, но моето мнение може би ще помогне на други жени, които четат това. Не ми се обикаляше по лекари и реших да изпробвам това с чесъна и на мен ми помогна. Изпробвайте го и вие. Ако не ви помогне, няма да ви навреди.
Поставяте го на мястото и то действа. : ) Мога да ви кажа, че не е дискомфортно, когато е там, почти не се усеща.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: f2fc79c9ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

60.   къде и как точно се слага и прави това с чесъна може ли да обясните
предварително благодаря

 
  ...

1-50 от 126
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker