МОЛЯ ВИ! Посъветвайте ме за лекуване на гъбички на двама партнъори - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

МОЛЯ ВИ! Посъветвайте ме за лекуване на гъбички на двама партнъори
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 5138 пъти
Здравейте! Моля администраторите да проявят разбиране и доброта към мен и темата ми и да я публикуват за да може хората да ми помогнат и посъветват. :)

Аз съм на 17 години и половина, имам приятел и сме заедно от година и половина (той е 1 година по-голям от мен). Наскоро се разболях и трябваше да пия антибиотик. През времето в което пиех антибиотика започнах да усещам лек сърбеж на интимното си място, понеже беше рядко не му обърнах внимание. С приятелят ми правим секс от 7 месеца насам и до сега проблеми не сме имали (и двамата сме си първи и винаги ползваме презервативи). Направихме го 2 пъти докато пиех антибиотика... Та това исках да споделя. След спирането на антибиотика страничният ефект - вагинален сърбеж и зачервяване не премина и ходих за пръв път на гинеколог .Лекарката ме прегледа и каза че е от антибиотика и съм развила гъбички. Понеже нямам 18, бях с майка ми, а тя не знае че правя секс, и не можах да кажа на лекарката.. За което знам че съм виновна, но родителите ми са с много стари разбирания, и не ми вярват особено, а аз никога нямаше да го направя с приятелят ми ако не му вярвах и т.н. и винаги използваме презерватив) , та майка ми не ме разбира и ако бях признала че правя секс, щях да живея до края на живота си в къщи.( А не съм като днешната младеж, която се хвърля на всичко, добро дете съм и добра ученичка..)
Чудя се дали приятелят ми е заразен, и дори и да не е, четох много по темата за гъбичките (да не кажа колко много плаках и се отчаях ) и знам че и той трябва да приеме някакво лекарство за да се изчисти дори ако е само носител, за да не се заразя повторно след следващия полов контакт с него.
Въпросът ми е има ли някакво лекарство което вие дами, знаете че мъжът ви е приемал срещу гъбички (по възможност без рецепта). Може би ще се разберем и той да отиде на лекар, но до тогава ми кажете крем или хапче.
Моля ви, не ме критикувайте, знам че само хора които знаят за какво говоря ще ме разберат за това с тайната от родителите, чакам да навърша 18 (скоро) за да не им дължа поне за това обяснение ..
Благодаря предварително и се извинявам ако имам правописни грешки (тревогата ми идва в повече).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 549d5a78d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Аз наскоро излекувах гъбички, за щастие приятелят ми не се беше заразил. Гинеколожката щом ти е казала че имаш гъбички би трябвало да ти изпише нещо. Мога да ти кажа аз какво пих и слагах, но не знам дали е правилно. А за приятелят ти не знам как да се излекува. Отиди сама при гинеколожката или с него, без майка ти и й кажи да ти изпише нещо, питай я и той как да се лекува.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 745b3971fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   И ние с моя приятел имахме, но след всяко изписано лекарство за мен питах лекарката и за него. Кажи на лекарката си, след като си навършила 14 тя трябва да пази тайната ти :) При мен е така. Ние се борихме с тях за около 4 месеца. Късмет и скорошно оздравяване!!!
Момиче 16г.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 549d5a78d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Здравей :) Номер 1 съм. Искам да ти кажа, че гъбичките (поне моите) не се излекуваха за 1 седмица примерно, а някъде месец. Няма да бързам да ти казвам аз с какво ги излекувах, защото не е хубаво така на своя глава да почваш лечение, но при мен първо ги лекувах 10-тина дни с едни неща, после ми дойде цикъла и изчаках да свърши и отидох на преглед, казаха ми че още има малки остатъци и още няколко дни ги лекувах с друго после вече ходих пак на преглед, пуснаха ми и изследвания микробиология и всичко беше наред вече най-сетне :) Беше ми омръзнало от тях, защото докато имаш гъбички приятелят ти не може да ти прави орална любов, тъй като може да се зарази (устната кухина) и малко се въздържахме от това. Трябва и докато се излекувате (и не само тогава де, а винаги) да го правите с презерватив, но докато не се излекувате и двамата задължително постоянно с презерватив, дори за малко не си позволявайте да го правите без и после да го слагате, защото така пенисът му пак ще е в контакт с теб и ще се зарази.
Не мога да кажа дали приятелят ти е заразен също. Виж в нета признаците при мъжете какви са, но мисля, че някакво зачервяване беше или не знам, не съм сигурна, порови се малко.
Но както те посъветвах в предния коментар, отиди сама (или с приятеля си, без майка ти ) при гинеколожката по-скоро и кажи да ти изпише лечение. Питай я и за приятелят ти какво да правите, как да разберете дали се е заразил и ако е - какво да прави и той.
Успех :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5f7725b0e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей. Последното ми лечение срещу обилно бяло течение и след отрити бактерии / не ставаше дума за гъбички/, беше паралелно с партньора ми. Лекарствата, които пихме, бяха едни и същи, изписани на мен от гинеколог. Разликата беше, че аз слагах и вагинални глобули. Приятелят ми не е идвал с мен при лекаря. Предполагам, че лекарят ти е трябвало да ти предпише лекарство и за него. Но не се и учидвам... Преди никога не съм се лекувала с партньор. Това стана едва след като смених гинеколога.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5f7725b0e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Даа, забравих, че не си казала на лекарката.. Извинявай, грешката е моя. В такъв случай не е трябвало да ходиш с майка ти. Аз и сама съм ходила преди да стана пълнолетна. Просто отиди отново, но сама. Така ще й обясниш ситуацията. Успех.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c9769d0f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторката: Когато влязох ме попитаха на колко съм и като казах на 17 и тя ми каза родител да влезе (мама ме чакаше отвън) и нямах избор. Мажа се с крем иначе приятелят ми ходи при неговата лична лекарка и тя му е казала че е здрав, остана само аз да се излекувам :) Благодаря ви за отговорите!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 549d5a78d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   С какъв крем се мажеш ? Как му е името ? Гинеколожката ли ти го изписа ? Кажи , защото (не казвам да ги вземеш , но ако трябва обади се на докторката и я питай) но трябва да вземеш и хапче и глобули да слагаш . Не ти казвам още имената , защото не бива на своя глава да правиш лечение , но питай я . Аз взех 2 хапчета , слагах глобули и се мазах с гел .
- номер 1

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 4596d78345
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   При мен често се случват гъбички, заради слаба имунна система и при стрес, но съм открила какво помага - Микомакс и Полижинакс-глобули, заедно с диета с много кисело мляко и хранителни добавки, съдържащи коластра и лактобацили. Искам само да кажа,че това ми е предписано от лекар и не трябва да се пробва току така, защото микомакса е много силно лекарство, но не вреди да опиташ при всяко едно лечение и варианта с киселото мляко и добавките :)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: eb3d3ed0f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мъж съм и бях хванал гъбички от една девойка, но се оправих по един много лесен и елементарен начин! В продължение на около 10 дни пих хапчета Витамин Ц по 600 милиграма на ден на две дози по 3 хапчета, сутрин и вечер! После се зачетох, че Витамин Ц действително може да унищожи гъбите, защото възобновява киселинността и засилва имунитета, а това се двете предпоставки за поява на гъбички!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 745b3971fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Съвет от мен, не рискувай на твоя глава да си взимаш лекарства, посъветвай се с лекар, защото всеки случай е различен. Някой може да те докара до стерилитет, ако го лекуваш погрешно или въобще не го лекуваш ( не искам да те плаша, просто казвам). Лекарите са затова и всеки лекар е задължен да пази тайна :) Айде късмет!

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c9769d0f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката: Ами гинеколожката ми изписа крема. Казва се - макмирор (давам линк) http://apteka.framar.bg/13001841/макмирор-вагинален-крем-30-гр-

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c9769d0f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Авторката: забравих да кажа че забелязвам успокоение и крема ми помага :) Започнах да оздравявам.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 549d5a78d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

14.   Значи се радваме за теб, щом има подобрение :) Но се чудя защо не ти е казала да си вземеш и едно хапче и глобули, защото доколкото аз съм научила лечението трябва да става и отвъре, смисъл не само с крем. Аз се лекувах с крем, вагинални глобули (това са като свещички) и 2 хапчета пих. Но дано това ти е достатъчно и ги излекуваш успешно, без да ти се появят отново, защото е много досадно и гадно. Ако имаш пак проблем, отиваш направо до гинеколожката без да се мислиш, за да не губиш време и по-бързо да ти мине. Всичко хубаво :))
-номер 1/3

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 549d5a78d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Да добавя, пак съм номер 1. Ако гинеколожката не ти е казала, иди пак след като свършиш лечението с този крем, за да провери дали напълно са се излекували, понеже могат да бъдат упорити. Иначе пий през деня витамин Ц и яж кисело мляко :)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c9769d0f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Благодаря много на всички! :) Крема помага, сърбежа изчезна, но май все още е лека червено и сигурно ще се наложи да пия нещо. И аз се надявам да не се занимавам повече с гъбички, защото до сега съм била напълно здрава относно интимната си зона, и ми е много глупаво как от един антибиотик (който дори не ми помогна!! ) ги хванах :(.
Пак благодаря на всички за окуражаващите коментари!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 549d5a78d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   От номер 1 : И аз бях така, досега не ми се беше случвало да имам някакъв проблем и тези гъбички като се появиха се чувствах много гадно. Да ти кажа ли хапчето, което аз пих дето ми го изписа гинеколожката и да питаш за него твоята? Питай я и за глобули дали да си слагаш.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c9769d0f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До номер 1 от авторката: Да, моля те, кажи ми името на хапчето аз ще го погледна в интернет, но сигурно няма да го купя преди да се допитам до лекарката :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker