Перианална фистула - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Перианална фистула
преди: 14 години, 2 месеца, прочетена 19730 пъти
От около 1 година ми се появи абсцес около ануса, които вследствие проби кожата и започна да излиза гнойна течност. През определени периоди от по 3-4 дена спира да тече, след това пак започва по малко да цапа бельото ми.Ходих на хирург и той ми каза, че пълното излекуване е възможно само с операция :( Искам да попитам, ако някой има или е имал такъв проблем нека пише. Опасно ли е ако не го оперирам, а да си стои така отворено и да си процапва? Моля който знае нещо по въпроса нека сподели. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 2 месеца
hash: f4cb8948ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Как си се оставил да стигнеш до там. трябвало е да обърнеш внимание на здравето си още в началото при появата на първите признаци и да предприемеш неебходимите действия. операцията може да помогне да се излекуваш, но е все пак интервенция и е нещо което е притеснително за вески човек. мога да те посътветвам много неща, едно от които е че съществуват и по-добри методи базирани на нуждите на организма за самооздравяване.
daks637

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 11f94c0166
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какви са тези методи? Искам да оздравея :( искам да се скрие тази фистула, но как? с диета с лека храна и повече течности, непрекъсната хигиена, ще се махне ли? искам друго лечение, не операция, понеже доктора ми каза, че в 20% от случеите се появява след време пак :( ужас

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 971255a516
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

3.   Задължително ходи да се оперираш.И не отлагай.Баща ми е имал такава с години,а накрая"получил"и карцином на ректума.Оперираха го през декември,беше колостомиран,но,за съжаление,почина през януари,и то-от белодробна емболия,следствие на операциятя в малкия таз,който е силно кръвоснабден...Тези фистули са ужасни и не са шега-работа!Наитина може да се появят и други,но и само една да е-пак е наааай-препоръчително да се оперираш!Успех и...без страх!Докато е време.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d814e65431
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се стрхувай от операциата а от това което се е образувало в теб. Днес имах щастието да се оперирам от същото заболяване, Не съм се чувствала така лекичко и приатно от дете. операциата протича под пълна упоика Не чуваш нищо и Не виждаш нищо. сега си лежа и се наслаждавам на спокойствие.... Не се страхувам от доктори а от болести-желая на всички успех и здраве

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 614da842df
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Преди 20 дни ме оперираха от това чудо в Гнойно-септична хирургия в Пирогов. Преди това бях чела ужасяващи коментари за отделението и изпитвах огромен страх да постъпя за операция там. Впоследствие, мога да ви споделя съвсем честно, че попаднах на чудесни лекари, които се грижиха компетентно за мен (аз съм много страхлива от болести и постоянно плачех там :-] ), операцията мина под вещата ръка на д-р Панчовска. В началото изпитвах болки, но благодарение на добрите лекари, сестри и санитарки, които ме лекуваха и обезболяваха, това беше сведено до минимум с времето. Сега лекувам вкъщи живи рани, все още, лечението ще е дълго заради самото място на двете рани. Ама каквото има да препати човек, няма как - ще го преживее и ще изстрада. Аз от страх се държах 4 дни с тоя огромен абцес и като отидох ми казаха "ако беше постояла още малко... " да не продължавам... Искам да ви кажа - не се страхувайте да се подложите на операция, ако това е неотложно и належащо, за да не задълбочите проблема. Казвам ви го аз, сигурно най-страхливия човек от болници. :-). Здравето ни е само едно, можем само да се молим да попаднем на кадърни лекари, също и хора! Поздрави, Лора :-)

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d56a849057
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

6.   Пълно излекуване с операция - дрън, дрън. Те докторите само скалпели и фармацевтика знаят.

Първо, съветвам те да прочетеш ето този сайт squat. beinsa. info и по-точно секцията за хемороиди.

Аз имах кървящи хемороиди от както се помня, които се оправиха само за 3 месеца, след като започнах да се изхождам клекнал. В книгата за гости към сайта също има оставени коментари от хора, които са се излекували от хемороиди без никакви лекари, операции и лекарства, само усвоявайки естествената поза за изхождане.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: df2156cc24
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, аз имах точно там. По-добре отиди и не рискувай! То това по кръвта се движи и може да възникнат и други проблеми. Но си голяма късметлийка, че е текнало само, моето го цепиха. Наистина отиди и ще ти сложат дренаж да си изтече всичко от там. Иначе капсулката т. нар коренът ще си остане там. Ще се затвори и пак ще забере. Успех! :)

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 054b626e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   До номер 6:

Има огромна разлика между фистула и хемороиди. Фистулата се лекува САМО с операция. Освен това ако не се оперира може да продължи да набира и да избива от различни места и да станат повече каналчета и после да стане сложно.
В петък ме оперираха от перианална фистула. Въпреки, че съм изключително страхлива издържах на това. Некомфортно е след операцията, боли, но ще мине.
На мен сега ми предстои пристягане на ластиците.
Не отлагайте такива неща. И задължително на лекар, никакво самолечение защото болестите на ануса си приличат по симптоми...

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b3220779f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   До № 8
Моля ви искам да поговоря с вас лично, на мен също ми предстои операция на фистула. Преди 2 години ми опериха анален абцес и сега имам фистула. Аз съм от Русе. Вие къде се оперирахте?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b3220779f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До № 8
Моля ви искам да поговоря с вас лично, на мен също ми предстои операция на фистула. Преди 2 години ми опериха анален абцес и сега имам фистула. Аз съм от Русе. Вие къде се оперирахте?

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 39075a4bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Здравейте,
преди около 2 месеца започна да ми изтича гной и кръв от една голяма пъпка на около 5 см от ануса. Първоначално не му обърнах внимание, третирах го с гентамицин и ихтиол, но нещата не минаваха...
Посъветвах се с двама хирурга и ми обясниха, че е перианална фистула. В момента опитвам с гладолечение по метода на Лидия Ковачева, но днес е 14-ия ми ден, а ефект няма. Не искам да се оперирам.... Пъпката почти изчезна, но постоянно тече гной, примесена с кръв. През цялото време съм с марли.
Пия пробиотици и скъпи хранителни добавки, надявам се на чудо, въпреки, че изчетох всичко...
Наскоро имах много тежка операция и вече изпитвам панически страх от болници. Моля Ви, ако някой знае за друг метод без оперативен - да пише. Гладолечението може ли да помогне? Не може ли тази дупчица да се саморегенерира?

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c530432b0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Моят съвет е да не отлагаш операцията повече. Щом ихтиола не е помогнал досега, няма да стане безоперативно. Моята рана беше станала огромна и съм била на косъм от отравяне на кръвта, защото и аз като теб много стисках. Въоръжи се с кураж и отивай на лекар! Ако СУ в София - директно в отделението по гнойно-септична хирургия в Пирогов. Хирурзите са отлични. Стискам палци.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 39075a4bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   Много благодаря за отовора! Изчаквам да мине 20 ден от гладолечението и наистина другата седмица ще влизам в болница. Уникално много ме е страх... Не спирам да си плача, гладувам, моля се, но ефект няма. Надявах се на чудото глад. Не мога по-рано да влезна в болница, защото детето има изпит в друг град и трябва да го заведа. Не съм от София, чудя се къде да го направя в Пловдив. Някой може ли да ме посъветва?
Това може би е едно от най-кошмарните неща, които ми се случват!!! И не мога да съобщя на работата, че ще отсъствам, защото ще ме подиграват.
Някой ако може да ми препоръча болница в Пловдив. Смятам Каспела, а Вашето мнение?
Благодаря предварително!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 47ba834950
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Здравейте, мили хора!
Оперирах се преди девет дни, но болката е ужасна.... При мен фистулата е много в периметьра и раната е конусовидна и около 10 см. Не искам да плаша, но адът ми продължава още, продължава да тече гной и крьв, а преврьзките.... Болките са неопусуеми при ходене до тоалетна.... Дано да премине и да няма рецедив. Ако някой има въпроси, моля да пита, толкова много четох и преживях...

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ba0cb429cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Спокойно, лека-полека ще премине. И аз бях в същия ад - не знаех на кой свят се намирам. 3г. и половина по-късно, до ден днешен ми се отваря отвреме навреме по някоя дупчица от операцията и изпуска някакви течности, та през тези дни вадя на помощ дамските превръзки. Няма страшно, ще минава бавно, но ще мине! Късмет! :-)

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 47ba834950
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Благодаря за отговора!
Най-лошото е, че не мога да съобщя на работата за проблема ми. Срам ме е от хората... , а наистина съм поддържала страхотна хигиена....

 
  ...
преди: 7 години, 27 дни
hash: 39075a4bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Здравейте, мили хора,
минаха почти 2 месеца от операцията и вече съм на работа. Искам за Пловдив да препоръчам д-р Антон Тодоров - прекрасен е!!! Невероятен хирург, лекар и човек. Беше изключително гадно, но се надявам да е минало... Болеше, но майка ми и д-р Тодоров ми помогнаха да мина през ада! Всеки ден превръзки при него, а при майка на всеки час... Благодаря на хората от форума за подкрепата! Ако някой има въпроси, нека да пише.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: bc9eeab030
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Аз съм Николай в момента съм в Лондон днес ходих в клиниката да постъпва за лечение но докторите се уплашиха. От 4 години имам множествени абцеси. Трябва да вземете спешно мерки, не отлагат никакво сладко cr протеина ви е увеличен трябва да е между 5 и 6, консумирайте повече чесън, царевица, телешко месо. Пийте чай от лайка коприва а преди вечеря чай от жълт кантарион

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: bc9eeab030
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Не искам да ви паша но аз имам 4 операции и нищо, ще видя тук в Лондон дали ще се получи. На 14-ти септември съм на интервю, да така се нарича тук. Не се ли вземат мерки навреме процеса става необратим. Извеждане на дебелото черво навън. Не отлагайте не консумирайте сладко и тестени изделия послушайте ме. Пожелавам на всички бързо оздравяване

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker