Прищипани нерви на гърба и врата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Прищипани нерви на гърба и врата
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 8114 пъти
Интересно ми е дали има други със сходни на моите проблеми и по какъв начин са се излекували (ако въобще има лек за това). Проблемите ми датират от много малък (сега съм на 23), може би от 15-16 годишен, но осезаемо се усещат точно от 18 и половина (19 годишен). Първоначално си спомням, че като си легнех трудно си намирах място вечер и спях без възглавница, в последствие на 19 започнаха да ми пищят ушите (това за мен беше много неприятно и до ден днешен е така, когато е тихо имам шум в ушите, но свикнах, болят ме очите, главата, имало е периоди в които се е случвало да се замайвам и като цяло никога не ми е добре. В самото начало, когато първия белег на моите проблеми беше (шумът в ушите), на другото не обръщах внмание, тогава бях прочел, че със сходни на моите проблеми са хора с тумор на мозъка и ходих при личната, тя ме изгони, нищо ти няма вика... аз години наред може би 1-2 си мислих, че съм болен смъроностно и си съсипвах психиката (това бе най-вече когато съм сам), сред хора мислите ми бяха другаде, не обръщах внимание на шума в ушите и болките. След това прочетох в интернет, че може от притиснати нерви на гърба и врата и повярвах, че това е моят проблем, но до ден днешен болките и проблемите неотшумяват, а дори става по-зле. Ходил съм на някакви лазари, вендузи и не знам си какво, на друго място да ми мажат гърба и врата с някакви мазила (парещи), последно при един масажист ходих, но явно станах по-зле и навсякъде съм пробвал и облекчението е моментно. Аз имам много голяма причина да съм в това състояние, което е реалния мой проблем, а той със сигурност е прищипани нерви на гръбнания стълб, изкривяване и при врата (точно централно при врата (гърба)- лошо обяснявам, хрущялът който е кръглия и плешките и навсякъде ме боли, може би вече имам и притиснати кръвносни съдове и за това казвам, че проблемите ми се задълбочават. Преди ходех и играех футбол по-често, сега като цяло повече пред компютъра на работа в заседнало положение и изпадах в някакви кризи, но и психологически сам си навреждах за да се стига до по-сериозни неща. Преди време бутахме една кола (може би преди 3-4 месеца), след това ми изтръпна главата горе при темето и аз се уплаших да не получа удар, да не са някакви такива признаци и вдигнах много високо кръвно. Ходих на кардиолог и всичките ми данни бяха отлични. От тези 3-4 месеца съм имал няколко подобни случая, но най-вече усещам, че когато ми стане зле на врата и главата, ако задълбоча мислите си към това, че може да получа удар и прочие и моментално вдигам кръвно, даже една нощ не мигнах нито секунда беше ми 150-80, но главата ми щеше да се пръсне, като на другия ден всичко беше отлично. Имам някакви панически състояния, особено когато на следващия ден съм на работа и трябва да заспя и по принцип си изпитвам тези болки, но започна ли да мисля и вдигам кръвното. Сега съм си взел направление за невролог, не знам дали това е правилния лекар за моят проблем?

Не става с масажи, с упражнения с нищо. В момента докато пиша това ме болят очите, главата ми е сякаш със скафандър, никога не чувствам облекчение от това, че си лягам и за да заспя се концентрирам в някакви мисли и допълнително се натоварвма, не мога да освободя мислите си от шум в ушите и болки. Не говоря за болки убиващи и прочие, но е некомфортно, щом карам вече така 5 години и има моменти в които тотално се абстрахирам от това, че въобще ми има нещо и се чувствам отлично, значи не съм чак толкова зле и вероятно мога по някакъв начин да се излекувам, но какъв е начина, какво би могло да ми помогне, аз лично нямам представа.

Притеснява ме това, че когато съм по-изморен и с моята импулсивна мисъл, ако се почувствам зле, може да вдигна кръвното и да си навредя сам, не мога да излекувам психиката си, опитвам се, но имам кризисни състояние и мисли и си действам така просто. Изпитах се сам самичък, че кръвното мога да го вдигна в подобно състояние, когато ме боли гърба и главата и врата, но мога със същото състояние на гърба и врата и главата да не го вдигна въобще, в завимост е това, което мисля в дадения момент.. Като цяло тези проблеми във врата, очите и на моменти сънливост (но не ми се спи), губя концентрацията си, не съм пълноценен човек. Шумът в ушите ме затормозява, болките в очите и едни кръгчета виждам в светлината, стойката със сигурност ми е неправилна и имам гръбначно изкривяване (каза ми го и личната лекарка, която не ми обърна никакво внимание за последните 4 години, а съм ходил поне 3-4 пъти да се оплаквам, но уви без резултат, най-накрая дочаках това направление и ходех по всякакви хора и сме давали доста пари, но без резултат. По принцип също така, няма вечер в която да не се събудя. Снощи легнах в 1, събудих се в 7, после 8 (може би една от най-добрите ми нощи), но няма вечер в която да не се събудя поне 2 пъти. Не съм пълноценен човек.. знам, че всичко съм си причинил между 13-18, когато буквално почти не ставах от компютъра и не ми беше удобно нито бюрото, нито стола и си нанесох тези щети за цял живот, но все пак съм на 23, надявам се по някакъв начин да успея да се оправя.


Съжалявам за разбъракното писане, нямах предварителен план как да започна текста си и какво по-точно да включа в него, но пуснах темата за да разбера има ли хора със сходни на моите проблеми и по какъв начин се лекуват, защото е много неприятно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 64d112678a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Тъкмо щях да ти пиша да отидеш на невролог, но си ме изпреварил.
Това е правилният лекар в случая, но не мисля, че е от нерви прещипани, ако си нямал ПТП например, защото в нормалния живот няма как да получиш чак такова прищипване на такава крехка възраст. При много хора обаче след ПТП се наблюдава подобен синдром.
Според мен обаче имаш друг проблем, неврологът ще каже.
Понякога се случва мозакът да расте по-бързо от черепа, да се повиши налягането.
Те ще те видят на скенер, ще направят много тестове. Чудя се, защо си се поддал на хипохондрията, вместо да отидеш до сега на лекар?

Ако не открият физическа причина, съветвам те да отидеш на психолог, защото може и да е на нервна почва - нещо на подсъзнателно ниво подтискаш. Случва се дори хора от най-нормални на пръв поглед семейства да имат страхотни травми, които са подтиснали. Най-често всичко се корени в първите 4-7 г. от живота, време което сме забравили като защита, защото тогава човек е най-зависим и най-много травми на психиката се предизвикват.
Това е и причината никой да не си спомня първите 3 г. от живота, но под влияние на хипноза или психоанализа можеш да си спомниш дори бебешките травми и да ги изчистиш!
Определено обаче тялото и психиката ти дават сигнали - лекувай се!
Аз съм на 90% сигурна, че причината все пак е физическа е отключила вече неврози заради болките и страха ти. Лекувай се и успех!

(НЕ ХОДИ НА МАСАЖИ и глупости докато НЕ ЗНАЕШ какво точно ти е! )
СМЕНИ СИ ЛИЧНАТА ЛЕКАРКА ПРИ ПЪЛНА ВЪЗМОЖНОСТ - имай предвид, че вече можеш без направление да ходиш на специалист, плащаш само първия преглед, а всичи изследвания и последвало лечение си са по пътеките най-нормално. Не чакай друг път за направление, 30 лв. е един преглед.
Изкривявания се изправят със специална гимнастика, Йога и Пилатес!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 1e0efa9b4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На мен ми пука врата, гърба яко, наистина и в определено точка на последък се затопля и ако започна да го мисля вдигам кръвното, но със сигурност на първо място е това прищипване на нерви и кръвоносни съдова, на втора може би и моята психика, боли си ме врата и гърба и така съм от много години 5-6 и повече, благодаря ти за коментара, ще го прочета докрай след малко, само отговарям на първите ти изречения, че пак ме налегнаха задачки, но наистина на първо място е психологически

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 41a0d6bd21
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Имам същите проблеми като твоите. Без проблемите в ушите. Ужасно е и аз имам болките от 16годишна някаде. Момиче съм и вече съм на 19години. Незнам какво да правя ужасна болка изпитвам на мен ми казаха, че имам ошипяване на гърба по точно в областа на врата...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: bfac56a1ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Аз съм най зле мен направо ми изсъхва мозъка от лявата страна и ме смачква направо, все едно че имам камък върху мозъка от ляво но ми изчезва и акъла, все едно че сега се раждам и нищо не знам. Не мога да се концентрирам, лявото ми око се отпуска раздвоява образа и спира да вижда. Изкривявам се на ляво не мога да се движа, в смисал мога но с болки много трудно и плашливо и дори нацяло спирам да е движа като стоя като сомнамбул. От ляво ми се свива и направо се затваря окото веждата и ми се дърпа вратният мускул(най гадните болки от вичко което обясних до момента)!!! Като ми стане така и ставам груб раздразнителен ядосва ме абсолютно всичко!!! Не ми се занимава с нищо гледам бързо да свършвам с всяка деиност не мога да мисля освен ако не се напрягам сам и то много яко(силно) и трудно разбирам какво ми говорят другите, почти изобщо не разбирам нищо. Може би заради раздвоеното виждане. Имам шум в лявото ушо в смисъл бумти ми от някои звуци, яко бумти. Краката ме болят и двата в таза от зад, левият боли повече и понякога направо ме парализира за 1 2 секунди а десният крак отпред в таза ме схваща и ме дразни като сърбеж с гъдел който не може да се почеше а имам и на други места такива дразнения, като постоянно ме карат да се движа да не мога да стоя на едно място ако съм станал. А пък другите болки ме спират и става като газ спирачка, много гадно и дразнещо. Лицето ми се криви по всякакви начини когато е напрегнат нерв ли е 6то е, недостиг на крав в мозака. А и като си вдигна лявата рака на горе и ми спира кръвта за 20 30 секунди държане и усещам направо как спира цялата и ми стават едни студени вълни и много гадна болка с отмаляване в областа между бицепа и трицепса а и трицепса и бицепса от дясната им страна вътрешната. Отзад зад рамото лявото, и почти до гръбначният стълб имам при натоварване а и не само при натоварване гадна болка пареща отмаляваща, а като пипна кожата там и пари като изгоряло от слънцето, също и при къпане като ми пада водата от душа и пак пари там!!! Като си завъртя главата на дясно и като говоря и много често ми се прищипва нерв в рамото, само ако говоря и го усещам, как ми тръгва от долната част на врата, като доста по силен ток от пиезокристал на запалка и продължава през рамото та чак до лакътя. А някой път и до пръстите на ръката. И този нерв се прищипва ако съм обърнат на ляво и говоря 10 мин. може и 50, 100 пъти да се прищипе а може и два три но винаги се прищипва като съм така. Ако не тренирам ставам много зле, ако тренирам яко доколкото яко може да тренира човек с такива симптоми и отмаляване, и после се чувствам много зле но след малко и дори на другият ден съм доста по добре, ако не чета също ми стаа зле и ми се изгубва речника. А и някои път дори много често, ми е трудно да говоря, в гърлото имам буца, лимфен възел, възпален от ляво под сливицата, доста е голям и си сменя размера. Едва си държа главата като е малко наведена направо ме съсипва, ако я държа дълго време така. Трудно я изправям а някои път и много лесно, но ако лицето ми гледа право напред и не мърдам а само си въртя очите и съм доста по добре!!!
Струва ми се че ми спира кръвта към лявата страна на мозъка или дясната, заради лявото рамо, може и да му е станало нещо и то все пада. Дълго време не мога да го държа на неговия си мускул - вратния( и той боли като го пипам с ръката). А също и лявата ръка ми спира кръвта и пак тръгва когато си поиска, а китката ми пада на долу, отпуска се отмалява. Имам съмнения за скъсан или изсъхнал палмов мускул на лявата ръка, който дърпа едновременно всичките пръсти(нямама жила на ръката на тоя мукул и не усеща, да се активира при опит за движение). И още симтоми имам, но не се сещам сега за тях. А и ми се схваща лицето от ляво и бузата и някой път ми изтича слюнката от отпуснатата лява част на устната, като говоря или дори като стои затворена. Не мога да правя две работи едновременно, като ходя и се спъвам при въртене на врата, а някои път и така се спъвам. Лявата капачка на крака си я усещам странно, като подвижна, отпусната и отделяща се от тялото и ми се отпуска( някои пат като стапя на нея и изведнъш се отпуска и падам леко и тогава се сеща и се активира мускула и се изправям)!!! А Гръбначният стълб ме боли при навеждане и изправяне, точно по средата и във врата, като във врата ми скарца боли и някои път издава звуци на скърцане, на течност, която се изтисква под налягане през малко пространтво, под силен натиск от нещо. Главата ми се надува и то много странно отляво смачкано се надува от дясно се мачи да ми пръсне черепа!!!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1ae70148c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Това е дискова херния

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 10c5dcef3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Моля,посетете веднага невролог или неврохирург.Симтомите са ужасни -шийна дискова херния или разместване на прешлени.Вземете мерки ако все още се чудите

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker