Дискова херния - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Дискова херния
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1283 пъти
Имам дискови хернии, документирани със скенер още от 1981 г. Нива L5/S1 I L4/L5 I по малки увреждания на всички останали лумбални прешлени. На рентгенова снимка се показват шипове по целия гръбначен стълб. Още тогава искаха да ме оперират, но големия БГ неврохирург проф. Карагьозов ми каза тогава че имат успеваемост само 60 % и ме посъветва да ходя 2 пъти в годината на санаториум с водо, калолечение, луга, физиотерапия и упражнения, които да поддържат здрава мускулатурата на корем, гръбначен стълб и врат.
Направих операцията чак през 2008 г. Пти проф. Габровски в Пирогов. Продължих с физиотерапия и комплекс упражнения поне 5 дни/седм. Чувствах се отлично с кръста и крайниците и реших че болките в кръста и изтръпването на крайниците останаха в минало време.
Междувременно започнаха болки във врата, световъртене, шум в ушите и малко загуба на слуха. Направената ретг. Снимка показа мостове от шипове на 4 прешлена. По късно ЯМР показа 2 дискови хернии на 2 нива. Започнах да пия селеногин ( селен + Гинко билоба), да правя редовно упражнения за врата и световъртежи отшумя, а шума в ушите се понамали. Също и главоболията ми напълно изчезнаха.
От известно време имам ужасна болка в левия хълбок, пронизваща, която се появява само когато съм права след 10-15 Мин и при ходене. Правиха ми стероидна блокада, нищо, физиотерапия 10 дена пак никакъв ефект, венозно вливане 3 дена династат, отново същото положение.
В момента съм на санаториум в Бургаски Мин. Бани, правя кал, луга и тангентор. Ако и това не помогне ще ходя в Пловдив за лазер и озонотерапия.
Когато за първи път доктора ми видя снимките на кръста и гръбначния стълб ми каза: Ако не сте пред мен ( бях на 30 г) ще кажа че това е снимка на 80 г баба. Аз се разплаках, а той ми каз: не плачи моето момиче от това не се умира, но цял живот се страда. Сега 40 г. По късно виждам че е бил прав.
Друг лекар ми каза че не е трябвало да се оперирам, защото всичките ми прешлени са увредени и не мога да ходя непрекъснато на операции.
Надявах се че медицината ще намери решение на този проблем ( за сега лазера и озонотерапията ), но до тук само при операциите имат около 95% успеваемост, оперират със специални очила лупи.
И все пак от 60 стигнаха 95% успеваемост и никой не може да даде 100 %
Надявам се че не съм ви отегчили с моите патила с дискови проблеми?
Всеки сам трябва да си направи избора кой лекар да послуша.
По принцип невролозите изписват болко успокоителни лекарства които съсипват стомах, черен дроб и бъбреци. Неврохирурзите пък искат да режат. Заа сега открих че най доброто което ние можем сами да си помогнем е упражненията, постоянно и евентуално кало и балнеолечение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 63db859f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "За сега открих че най доброто което ние можем сами да си помогнем е упражненията, постоянно и евентуално кало и балнеолечение. " - не само засега, това ще е и за в бъдеще време. Само Господ може да ни помогне, но еволюцията си е дала своето отражение. Проблемите с гръбнака, при човека започват още от раждането му, по скоро след прохождането, т. е., когато стъпи само на краката си. Единственото животно което се е изправила да върви само на долните си крайници, това е човека. Другите животни нямат проблеми с гръбнака, а само човека!? Няма на земята човек, над млада възраст, който да няма проблем с гръбнака. Жалко, че във времето на високите технологии, този проблем става по жесток, вече и млади деца страдат от гръбначни проблеми. Докато работи човек, не обръща много внимание на болката, въпреки всичко трябва да работи, но когато се пенсионира, започва да се гевези, започват оплакванията, а те са съвсем естествени, просто гръбнака е амортизиран, и единственото "УЖ"- лечение, е обезболяването, т. е., анестезиране, но гръбнака няма кой да го възстанови! Все едно зъб с кариес, някой да го излекува само с лекарства. След време може и да започнат да правят железни гръбнаци, и да ги имплантират, но това е в областта на фантастиката. Истината е тази, че човек сам си е сътворил този проблем, сам се е изправил на два крака, а не както при всички други животни, да ходи на четири, сега и в бъдеще ще си плаща за дяволията. Истината е във физиотерапията, не в лекарствата. Йога много помага за отпускане на стегнатите мускули, а те се стягат автоматично, защото тялото усеща болка и реагира, чрез фиксиране на мускулите. Топлата вода е като балсам за тялото.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker