Колко тежи вашето дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Колко тежи вашето дете
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 10428 пъти
Здравейте аз съм майка на 8-годишно момченце което е високо 1. 35 и 50кг има 5гънки тлъстинки аз лично съм си слабичка 1. 60 и 45 кг. Попринцип баща му сме разведени но той е треньор по футбол за деца и има хубаво тяло. Синът ми си е с наднормено тегло това е ясно но една моя приятелка има 10годишна дъщеря която е 1. 50 и 80кг то е нещо страшно майка и е супер слаба а баща и също слаб дори той е по слаб от нея но това няма значение. Исках да ви питам колко тежат вашите деца от 7 до 14 годишни възраст и ако имате такъв проблем бих искала и да споделите колко тежите. И да кажете някои диети или някакъв спорт за малкия без това и аз трябва малко да сваля

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8335ee7668
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Еми то от много McDonalds, KFC и висене по цял ден пред телевизора/компютъра така става! Ама нали: "Пусни му някакъв филм да ни се махне от главата за 1 час!" или "Дай му да поцъка на компютъра някоя игричка, докато дойде баба му да го изведе!".
Едно време децата излизаха, играеха... Гоненица, жмичка, футбол, фунийки, квартални войни си организирахме, с колелета по целия град и из парковете... Отделно ходехме на училище и на още 2-3 кръжока. В училището - сутрин ведрина, и поне 3 пъти в седмицата физическо. И всичко това изобщо не сме го усещали! Изобщо не сме си давали сметка че правим постоянно някаква физическа активност, камо ли да ни е тежало или да сме го чувствали като някакво "свръх-натоварване на горките деца!..."
Къде ти, сега - вкъщи, на компа - "да не създава проблеми" или "да е в безопасност!".

Дъщерята на едни приятели - невероятно красиво момиче, като сълза! (като майката). На 15 години се захвана с компютрите, частно училище ("лицей") - от вкъщи на даскало и обратно с кола... Сега на 20 години е сигурно 90 кила - плондир! Никога не е имала гадже.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7fc7efc4b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   еми и аз съм IT специалист на 23 години и се занимавам с комютри от 11 годишен когато имаше много клубове и почти никой нямаше компютри в дома си. Да не се развива светът защото родителите не могат да научат децата си на дисцплина, повече от 5-6 килограма не съм напълнявал и никога и бягам по 1 час почти всеки ден, освен това 90% от професиите са в заседноло положение и не повече от 50% от тях са с наднормено тегло, въпрос на мислене, като работиш заседнала работа и нямаш време да спортуваш, храниш се е здравословно, завършил съм механотехникум и в 9 клас съм имал по 10-11 часа на ден и пак 85 кг не съм минавал при положение че съм 181, в университето е малко по разчупено.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8f3174a70f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   аз втори клас тежах 42, така че не е наднормено твоето тегло, нито на детето. Ако изглежда като наднормено, това е друг въпрос. Футбол, лека атлетика, плуване - водата изпива много и може би като майка да си поговориш с него относно колко да се застоява и движи. Чудесна възможност е да ползваш разведения съпруг.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f5e26899d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Ами аз имах три ката на корема (на 8/10 години) но започнах да се храня нормално без да се тъпча и скачах на въже всеки ден и изобщо не усетих кога отслабнах... но и на тази възраст си е нормално... в пубертета има голям шанс да отслабне рязко, но разбира се няма лошо да започне да скача на въже, да бяга или просто да спортува нещо... да намали КокаКолата и сладкото и да се храни 4/5 пъти по малко приемането на повече течносто е задължително..

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8dbf235416
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   синът ми на 10 г. е 30-31 кг, висок е някъде 135 см (може и повече, скоро не съм го мерила). доста е слаб, ребрата му се броят, но той е злояд, освен това тича като изоглавен по детските площадки и игрища, та няма опасност от затлъстяване.
50 кг за 8 г. дете е много, аз на 18 бях 48-49 кг (висока съм 164 см). забравете бързите храни, намалете сладкото, пърженото, тестеното, нека яде салати, плодове, зеленчуци, нетлъсто месо, риба, ядки. и повече движение - запишете го на спорт.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8d7d246c73
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Сестра ми е на 12 години, 1.60 м. и 37 кг., не знам как това ще ти помогне обаче

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8abb8d6c51
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Авторке 80% от нашите и хорските деца са с нормално за възрастта и ръста тегло. Да ти кажем размерите им няма да има полза за теб. За теб трябва да е важно здравето на твоето дете, а детето ти не е в отлично състояние на тялото, съответно и на духа.
За възрастта и височината на детето ти, то трябва да тежи най-много 38 кг. Вижда се с просто око че 12кг отгоре са прекалено много за възрастта му. В първи клас е нормално едно момче да е малко пухкаво, но 38кг за 135височина си е достатъчно пухкавост. Ще дойде време и изведнъж ще израсте на височина, но задължително трябва да го научиш да се храни здравословно.
Обаче имам проблем с това да дам съвет както за диета, така и за спорт, защото не знам с какво се храни сега детето ти, има ли баби, които се месят в прехранването му /гледат ли го често бабите му/ и с какво се занимава то в момента /знам че са във ваканция/.
Искам да ти дам съвет, защото и аз имам син, той е на 14г висок е 169см и тежи 57кг, но спортува много, по около 4 часа дневно.
Мога да ти кажа за диетата на моя син.
Всеки ден яде супа 400гр на два пъти и много салата от зеленчуци със сирене или кашкавал, по около 10 филии нарязан бял хляб на ден, а от пържени картофки не се лишава /два три пъти седмично/. Всички плодове и зеленчуци, а и месото за супите са от село за да са колкото е възможно повече биологично чисти, имаме далечни роднини от които купуваме. Печено пържено месо не обича, защото не е свикнал. С картофена супа ще го привлечеш повече от колкото с пържола или печено пиле, ще яде пържолата само ако е много гладен и няма нищо друго /салата/ за ядене, а на пилето може да обере препечената кожичка. Правя усилия да наситня месото в манджите, при пилето с ориз самото пиле е като за супа.
Хамбургери, пици, сандвичи, банички, шоколади, солети, бисквити, торти, пасти ,бонбони идр са ограничени до веднъж месечно, дори по рядко, но защото спортува яде по една шоколадова вафла след тренировка всеки ден, треньора го научи и аз нямам против. Мога да ти кажа че баница нашето семейство яде 1-2 пъти годишно, по коледа. Безалкохолното е ограничено до два пъти годишно, в къщи се пие вода, а навън по заведения се пие фреш, сок, чай, бульон или вода. Просто с годините сме отвикнали от газирани напитки и от всичките изброени горе храни.
Цялото наше семейство е на тази диета. Честно казано синът ми никога не насилван да яде или да не яде нещо, но може би защото е на тази диета от бебе с разлика в количеството разбира се. Не го изкушават McDonalds или други подобни, не е свикнал, хамбургерите на McDonalds не му стигат, казва цитирам: "аз трябва да си купя най-малко 5-6бр за да се наям, пък и ми сладнят питките им". Той търси храна за наяждане не за удоволствието от марката й или от величието на заведението в което се предлага. На 14г е и никога не е влизал в Happy, може би това се дължи на нас защото не пием никакъв алкохол, дори бира. През почивните дни предпочитаме да идем на риболов от колкото в заведение, с нас на риболова вземаме домати или лютеница, сирене/кашкавал и вода.
При твоето дете обаче ще имаш проблеми с промяната на досегашната му диета, защото ако е свикнало всеки ден да яде вредни храни трудно ще го отучиш и насила не става, защото ще започне да се крие от теб като яде. С добро по малко по малко трябва да го научиш, за детският организъм е огромен стрес това да промениш изведнъж диетата му. Имам предвид, че трябва за една година да промениш диетата, не както правят девойките от днес съм на диета за следващите 10 дни, на теб ти трябва диета за целия живот на бъдещия мъж, не за ограничен период от време.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 17a2c4a7ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   1. Ние с можем да ти помогнем ката така или иначе ти го тъпчеш тва дете със всякакви неща на 8 години - 50 кила.
Сори ама тва дете ще го разболееш по този начин давай му плодове и никакви дието та то е дете.
P. s.
Аз съм н 12 и тежа 37 кг

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3a5f1667b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   От 16-годишна живея сама - учене в един град, после в друг следване и т.н. Паралелно с това работех (докато следвах) и нямах време да си готвя и ядях сандвижи, пици, кифли и баници. В седмицата 1-2 пъти да си сготвя нещо, останалото - навън. Сега работата ми е свързана с висене в офис и пред компютър. Отсреща има МакДонълдс и там си ям редовно. И не съм напълняла и не съм станала на плондир. Висока съм 175см и тежа 62 кг. А не се ограничавам в яденето и не спорувам. Не са виновни храните и т.н., а както едни са високи, други ниски, така едни са дебеле, други слаби. Проумейте го най-сетне!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c2fad79d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз и малката спортуване всеки ден тя е 1.40 и 45кг до 1месец беше 50кг без това и аз си бях пълничка 1.60 60кг сега съм 55 но все още продължаваме мисля да я докарам до 30кг тъкмо и аз да се закрепя на 45кг вие как мислите

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f38d2b4407
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Момче на 12 съм, 157 см 37 кг, както баба казва "френско дупе" :) според мен детето, ви е доста високо за годините си, но е само на 8! Ще се издължи на 12 ще е супер.При много хора, които малко по-пълнички стават нормални, хубави момчета!
Ето и моите виждания и съвети:
1. Изгради му режим, сега му е времето! После вече ще е късно!
2. Трябва дисциплина! Плодове, супи! Разходки в парка! 7:30 ставане 21:30 лягане!
3. Никакво газирано! Да пие сокове, правете му ги лично ако имате възможност!
4. Ако налагате това без никакви компромиси! ДИСЦИПЛИНА!!!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c2fad79d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Моето момиченце си е слонче 1.40 и е 60кг на 9години аз съм си слабичка 1.60 45кг но това е от значения тя яде доста и няма лошо не я спирам аз ям по малко от нея , но в това няма значение бях чела наскоро коментар , който майка казва на детето си , че е дебело , а тя била слаба майката при нас няма значение като стане 10 годинки ще я стягам вече , но мисля ,че още е малка за диети всяка сутрин тичаме заедно

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c2fad79d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Моето дете на 12 години 1.60 80кг аз 1.65 45кг всички ме питат е как може на теб да ти се виждат ребрата а детето ти с 6гънки тлъстинки с какво го храниш ядеме по равно , но аз всеки ден 1час тичам преди работа към 6 часа на нея и е рано все пак сега е ваканция вечер тичам и към 7 пак 1 час карала съм я вечер да идва с мен ,но не иска не мога да я насилвам по цял ден гледа телевизия ,но няма как да я спра по цял ден съм на работа.Ще се осъзнае , но ще е късно опитвам се да и помагам , но вече се отказах

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5c97a38d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Дъщеря ми е на 11 години. 37 килограма е, висока е 153.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 25e877b8a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   14 години, момиче, 1.61, 40 кг.
ПП: Запишете детето на спор обезателно!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5eaf06bb27
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Моят син е на 14 години, висок е 189 и тежи 85/86 кг. Един съвет: запишете го на някакъв спорт.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 984487af8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Моята дъщеря е на 13 години и е 160 см. 43 килограма. Не и позволявам да яде бързи закуски, пици, дюнери и всякакви такива. Въпреки, че работя се старая всеки ден да сготвя нещо полезно, което в същото време да я нахрани. Тя също знае, че вече е голяма и доста се ограничава и внимава с какво се храни. Сладкото, което яде през цялата седмица е един черен шоколад, който тя си решава как да разпредели. Рядко се случва да яде нещо, което не съм готвила аз, само като има някакви поводи и сме излязли на ресторант. Също така два пъти в седмицата ходи на волейбол и почти по цял ден е навън с нейни приятели. Не следя колко време е на компютъра, но със сигурност не повече от 1-2 часа на ден. Важно е да обръщаме внимание на децата си и да им показваме какъв дневен режим е правилен, докато те сами не си го изградят! :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 561fd012b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Проверете с лекарски преглед дали тестисите не са високо в коремната кухина

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 247043b476
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Аз от рано започнах да се заседявам пред компютрите. Още като дете ходех на уроци на Правец - от онези с телевизор вместо монитор. Сега редовно прекарвам над 12 часа пред компютъра на ден. Но не съм дебел, а слаб. За да изглеждам нормално ми трябват поне 10 килограма отгоре. Следователно от компютрите не се пълнее, а се отслабва, защото пред компютъра не се огладнява. За да огладнееш, трябва да изразходиш енергия, да тичаш цял ден. А от седене - стига ми един пакет ядки да изям за деня и не чувствам глад.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b547891ee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   струва ми се че новите поколения нещо мутират , номер 18 твоя син си е цял Кубрат Пулев , не знам на 20 като стане ако тренира ще е два пъти Шварценегер . Като бях малък някъде до 4 клас нямаше човек в класа ми който да е над 50 кила нито пък някой който да е по висок от 165 .Имайте в предвид че затлъстяването е вредно , а понякога и смъртоносно , в кръвта се събира холестерол който може да предизвика смърт . Не знам какво ги правите тези деца тези килограми които споделяте са си на възрастни хора не на деца

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8dbf235416
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   22, и по-лошо, има родители, на които не им дреме: нормално било, малки били, нямало лошо, нека хапвали (например 14) и така докато изпуснат положението и после иди отслабвай - цял живот ще водят неуспешна борба с килограмите...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8abb8d6c51
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   22 Винаги новите поколения са мутирали, иначе няма обяснение как маймуна се превърнала в човек. Мога да ти дам пример, че през 80-те военните разпродаваха нови кубинки с номера от 38 до 40 номер от казармите. До тогава българските мъже са били с такива номера на обувки, но се оказало че поколението на 80-те има по големи стъпала и няма млади войници с такива малки номера. Ако забелязваш през последните 5 години по моловете все по-често има продажба и на №46-52 . В момента повечето мъже над 50г възраст са с 41-42 номер, а момчетата на 15г носят над 43 номер обувки.
Виж височината на жените, повечето жени над 50г не достигат 160см, тези от 30 до 50 са 160-170см, а по младите доста от тях надвишават дори 175, рядко вече има млади джобни гаджета.
Някой хора много лошо възприемат идеята, че диета означава нещо временно. Диетата е за цял живот, човек от бебе трябва да свикне да яде здравословно количество качествена храна.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: b1b3775538
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

25.   Виж са момчето може да има по бавен метаболизъм. И аз съм така на 14г 160см и 45кг. Миналата година бях 1. 50 47кг. На детето му трябва хранителен режим. То не е хранителен режим точно. Прави му закуска вкъщи. Прави по една филия сутрин и му я слагай в чантата. Казвай му да си спестява джобните, за да си купи нещо хубаво. Слагай му по малки порции в по малка чиния за илюзия, че е повече ;). Запиши го на плуване най - добре, за да може да се издължи и да отслабне. Когато стане на към 14 го подтикни да ходи на фитнес. Изкарай му програма за фитнеса. Ако има прияте с, който да ходи всичко е добре. Знам го от личен опит. За една година ще има много голям ефект. ;)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 2d266a2f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   50 кг при ръст 1, 35 и възраст 8 години! Олееее! Аз на 18 бях 40 кг при ръст 1, 60. Добре, де давам си сметка, че и моето е било прекалено и наистина бях като скелет, ама и това на 8 години да си на 50 кг не си е работа. За това го запиши на някакъв спорт докато не е станало късно, че килограмите лесно се качват, ама трудно се свалят. Колкото до причините мисля, че номер 1 ги е обяснил прекрасно бърза храна, плюс обездвижване и резултатът е на лице! Ами опитай се да си спомниш какъв живот си водила ти на 8 години и как живее синът ти сега. Тичахме, катерехме се дърветата, скачахме, момчетата играеха футбол... а сега хайде с колата до MacDonalds и после вкъщи пред телевизора или компютъра. Е, как няма да е 50 кг? И скоро и много повече. Пишеш, че баща му е треньор по футбол, ама да тренират заедно и да видиш как синът ти бързо ще влезе в норма, защото хубавото е, че на тази възраст се и сваля лесно. Не е като да сваляш кг след 40. За това запиши го на някакъв спорт и му ограничи бързата храна и нещата ще се оправят. Обаче вземи мерки сега! Защото изоставиш ли нещата после става страшно! На моя братовчедка дъщеря й е 60 кг (може и повече да е вече), а е само на 11 години и майка й направо в чудо се е видяла, ама това дете яде непрекъснато и направо не знам колко ще е след някой друга година. Дано като навлезе в пубертета малко се пооправи, че иначе на 20 ще е кой знае колко, ама тя е невероятен мързел и не иска да спортува и само с колата я водят насам натам.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 270459ac0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Аз съм на на 11, 161 и съм 73 кила какво да правя

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 270459ac0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Един живот са живее не казвайте и нека той да е безгрижен не казвайте на децата ви че са дебели знам какво е и нее приятно

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 63898a4ef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

32.   Малкият е на 8 и тежи около 30 кг, а баткото е на 11 и е около 40. Изглеждат си нормално като телосложение.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: f1d0ae25d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Сестра ми го има същия проблем но и аз съм с наднормено тегло.

Тя когато стана на 8 тежеше 60 кг сега е 82 и е на 12.
Пробвахме със спорт за да отслабне, е не стана. но е висока 1. 55. ще се оправите аз знам.
Момче на 22

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 3f95860b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

37.   Искам да кажа моя позната е на 12 година, висока е 1, 71см и тези около 90 килограма.... Родителите и я записаха на плуване и и по мога да не напълнява.... Само, че от доста време спря тренировките и в моменти е в критично състояние... Яде на крак и не се нахранва, остава гладна и яде още и още, а това не е добре за не.. Една 7 клас е и се поучих от грешките ѝ...

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 61ae2c2b29
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Деца или прасета? Извинявай ама днешните 8 - 10 годишни като напълнеят ясно си личи че прасето в тях се обажда. Майка ми беше същата - 130 кила а аз бях кльощав. аъде за сестра ми няма да я нападам щото и тя е дебела, но днешните деца като напълнеят стават прасета- с извинение

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 61ae2c2b29
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Пак съм аз
висок съм 1. 85 и тежа 90 кила - изглеждам нормално.

Казва ви го 24 годишен мъж, който ненавижда наднорменото тегло

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 21ad6416e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

41.   Аз съм на 10год. (след 3 месеца на 11) ; за височина не мога да кажа с точност (не съм се мерила скоро), но съдя по длехите си, чийто размер е 146-150см ; тежа около 40 кг;
Смятам, че не изглеждам много дебела, но признавам, че не съм и от най-слабите.
Моля препоръчайте ми някой диета или определен спорт (преди ходих на плуване, но се оказа, че мога да го правя само през лятото)

П. П-Никога не казвайте на детето си, че е дебело. Повярвайте знам какво е и никак не е приятно.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 21ad6416e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   Пак съм аз
Момичето от 41.
Забравих да ви помоля да ми кажете да ли това е нормално и все пак да ми препоръчате нещо

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 76f7bd7cdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

43.   На 8г 135см и 50кг е много.Детето ви е дебело.Насочете го към спорт който му харесва.Спрете му чипсовете,вафлите,баничките.Седенето пред компютъра по цял ден е вредно.Аз имам момиче на 7г.122см 22кг тренира акробатика.По цял ден тича и се премята.Вече има изразени мускулчета по цялото тяло.Не я карам на сила на нея и е в кръвта,но малко движение не е навредило на никого.Важно е в ранна възраст детето да се възпитава в любов към тялото си и движението.Важен е и личния пример.Ако и вие лежите по-цял ден то няма как да иска да излиза.Най-простото начало е всеки ден да излизате с детето си и да правите движение под формата на игри.Ще е полезно и за двама ви!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6414cdea4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Нормата за момче по възраст, ръст, килограми, в широки граници е съответно:
8 г. 122-131 см 23-28 кг
10 г. 133-142 см 28-35 кг
11 г. 139-148 см 31-39 кг
12 г. 143-154 см 34-45 кг
13 г. 149-161 см 38-50 кг
Твоето дете е много извън нормата, трябва да вземеш мерки, осигури му правилно редовно хранене и движение. И най-важното, вечерно време не трябва да стои пред компютър, нито да има достъп до телефон, защото това води до хормонални отклонения и все по-лоши навици, поради увреждане на съня.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: abceff299a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Здравейте!!! Аз съм на 11 г. и съм висока 1. 60.
Тежа около 40 кг. и тренирам лека атлетика плуване.
Според вас колко трябва да тежа???

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 07445def81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Аз имам две дечица. Малката е по-висока от голямата и това ме притеснява. Малката е висока 181 и е на 13, а голямата е на 17 ѝ носи 160. Не знам как става това като аз съм висока 154,а мъжа ми е 160

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: acaebed4df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Аз съм на 12 год. 1, 58 м и 60 кг, момиче. Знам че е наднормено тегло и много искам да съм с нормално тегло. Не ям сладко, бял хляб, и рядко пържа нещо с масло а не олио. А такива чипсове, зрънчо, газирани напитки, кока коли - НЕ съм кусвала от малка. Едно че са вредни, второ че са доста калорични. Всеки ден правя тренировки вкъщи, спазвам лека диета, защото сега в тази възраст организма се нуждае от всякакъв вид храна независимо вредна или полезна. Сега сме в пубертета и е нормално да сме по-едрички. Майка ми е 5 кг по малко от мен. Давам си почивен ден в който ям всичко което обичам но малко. Ако някой има съвет за по бързо отслабване, ще съм му благодарна да сподели.

 
  ...
преди: 22 дни, 17 часа
hash: 32712a3657
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Аз съм на 13години 165 и тежа 68кг майкати и баща ми са слаби но какво да кажа като си похапвам всеки ден Закусвам по 2 пъти един път вкъщи един обилно после навън по 1 баничка на обяд си взема дюнер вечер пица картофи нещо такова и после вкъщи пак и то си става отделно че не спортувам но то не ми пречи жив здрав съм пък тя храната е вкусно удоволствие.

 
  ... горе^
преди: 16 дни, 15 часа
hash: b84db024b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   Масово децата надебеляват поради проста причина - майката ги праща при бабите/бабата редовно. А бабата постоянно гледа да наготви "нещо", че да не остане гладно детето. И го тъпче стабилно и редовно още от детската градина. После в първи клас детето стабилно дебело, но майката гледа да се сърди на всеки, който направи забележка, но не и да види проблема.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker