Как се лекувате при грип и настинка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как се лекувате при грип и настинка?
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2037 пъти
Здравейте! Много често настивам - ям плодове, понякога пия имуностимуланти и пак. Сега съм отново на легло като пия чай, колдрекс и витамин С. Въпросът ми е вие как се лекувате успешно. Какво още бих могла да добавя към лечението?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: cf32496fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нещо май си си отслабил/а организма. Възможно е грип след грип да са те изтощили до край.
Важно е да се храниш с плодове, зеленчуци, но и с месо, млечни продукти и яйца. Само печивата и сладкото като храна можеш да изключиш, останалото си е необходимо.
Съветвам те обаче на есен задължително да се ваксинираш против грип, за да може поне един сезон да има време тялото ти да се стабилизира.
Ваксината не е вредна! Тя представлява само мъртви вируси, които се запаметяват от твоята имунна система и като ги срещнеш ти сам се бориш. Има допълнителни съставки, за които се пишат глупости, но каквито противогрипни медикаменти сега да гълташ, дори един аспирин, вредите са повече.
Аз така боледувах преди, лежах в болници в пневмония всяка година, антибиотици накрая при бактериална вече инфекция, докато не почнах да се ваксинирам всяка година. Пак се случва да хвана някое грипче, но знам, че поне усложнения няма да има, а лятото никога не се разболявам. Ти решаваш

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6a1528c0cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Често пиена на прясно изцеден и лимони с малко вода. Много чайове, а ако по-сериозно аналгин и парацатамол, но аз мразя лекарствата, така че с лимони и чайове, а ако обичаш чесън, може и чесън да ядеш повечко.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2f13b70db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   В момента много хора, които познавам са болни - температура, повръщане, хрема.. Изглежда е нещо вирусно.

По темата за лекарствата - когато ми е запушен носът използвам спрей Муконазал. За гърло смуча Неоангин. На мен винаги са ми помагали, пробвай.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1ec7141631
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прополис на капки, ехинацея, корен от джинджифил- прави се чай
за какво ти е колдрекс, освен ако не си вдигнала 39???

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a0865c3615
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ха-ха, тия с противогрипните ваксини са ми много смешни като вземат да обясняват как хващали грип, но го карали по-леко.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f52659e60d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От автора
Аз пък мисля, че ваксините са решение на проблема при много хора. Благодаря за навременните реакции.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 482f29036d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма лекарство за настинка/грип. Нито бабини рецепти работят нито "западната" медицина. Единствено се облекчават симптомите, но не и самата настинка. След седмица-две ще си излекуван/а.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 578391d9f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Воден разтвор на етанол, с примерна концентрация 40 процента. Като са допустими всякакви оцветители и овкусяващи добавки. Лекарството е без рецепта и без лекарско предписание.
Пие се на дози по 50 или 100 грама, до постигане на вазодилатиращ ефект.
Тоест, докато вече ви е трудно да станете от стола.
Не само премахва симптомите на грипа, но и подобрява общото състояние на организма. Понякога като странични ефекти се наблюдава временно нарушение на координацията и вербалната комуникация, които преминават до следващия ден.
Превантивната употреба на медикамента осигурява трайна защита срещу грип и всякакви простудни заболявания.

Y D

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a0865c3615
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторе, тази есен като си сложиш противогрипна ваксина, сподели напролет какъв е бил ефектът?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ea824aad51
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма по-добър лек от греяната ракия или греяно червено вино с черен пипер. Едно време така са се лекували и са живеели по 80-90 години без лекарства. Доказано е. Ако се питаш защо - веднага се обосновавам:

Ракията е етилов алкохол с висок градус (говорим за домашна) - м/у 47 и 52 градуса. Като се загрее със захар градусът се увеличава, защото първо се изпарява водата, която е по-лека от алкохола. Отделно от това самата температура на течността се повишава до около 45-50 градуса (годна за прием), което е доста по-висока температура от тази на човешкото тяло. Алкохолът се свързва с кръвта и започва да циркулира из целия организъм, като същевременно от високата температура на течността се и изпотяваш, с което отделяш пот, която спомага за прочистването на организма от болестта. Ако е вирусно, както всички знаем от елементарната биология, спиртът убива гадинките. Ами то, това е. Колкото и тъпо, и елементарно да звучи, това е самата истина. Изпробвано и доказано. Приятно и весело лекуване.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 578391d9f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 10, нарушаваш моите авторски права:)
Погледни 2 поста по-нагоре :)

Y D

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 790d3612a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За настинка - Всеки каря всяка болест по различен начин. Ще опиша как аз карам на спирката, за да няма объркани. Симптоми - лека отпадналост, понякога ме болят главата и вратът, запушен нос, болки в гърлото, понякога вдигам температура до 37. 8-38. 0 градуса. Гледам да си почивам повече, да пия чайове, някакъв препарат за гърло, ако се появят болки, гледам да засиля организма с витамини, ям мед. Ако вдигна температура - ползвам компреси на челото, врата, китките и глезените.

За грип - отварям скоба - за последните 2 години само 2 пъти съм била диагностицирана с грип чрез натривка от гърлен секрет и изследване. Останалите сезонни зимни заболявания, които съм прекарвала най-често са били диагностицирани като ОРВИ - остра респираторна вирусна инфекция.

Грипът и двата пъти съм го карала много тежко - висока температура по 5-6 дни, варираща 38. 0- 40. 0 градуса, втрисане, мускулни болки, умора, болки в главата схванах врат и рамене, болки в гърлото, по-късно се появяват кашлицата и нарушения нос, които се влачеха още седмица след като останалите симптома бяха отшумели. Лечение - и двата пъти пих плотивовирусни препарати и температуропонижаващи. Спазвах постелен режим - почти не ставах от леглото, ползвах компреси с оцет и вода на челото, врата, под мишниците, китките, лактите, бедрата, коленете, глезените - на всички снимки на тялото. Включително са ме налагали с чаршав(болният се съблича почти изцяло, оувива се с мокър чаршав напоен в равни части оцет и вода, после се завива с дебело одеало) и температурата ми е сваляна чрез хладна баня(измерва се температурата на болния и вана се пълни с температура 1 градуса под температурата на болния, оставя се той да лежи там. С понижаването на температурата на водата се понижава а тази на болния). Пият се чайове, помещението, в което лежи болният си проверява често, болният носи леки памучни дрехи. Температурата трябва да се следи постоянно.

ОРВИ - За мен това е по-леко подобие на грипа. За мен е важно да се следи състоянието. Отново компреси за високата температура, имуностимуланти, температуропонижаващи, симптоматично лечение.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker