Счупена китка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Счупена китка
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 2380 пъти
Здравейте,

Преди 2 месеца и половина си счупих една малка кост на китката. Намира се точно под палеца. Не се налагаше наместване и като цяло коста не беше лошо счупена.

Стоях 7 седмици в гипс. Знам, че е доста, но живея в чужбина и тук практиката е такава... пък и доктора каза, че през това място минават някакви кръвоносни съдове или нещо такова и затова се налага толкова дълго да стоя в гипс.

Вече 2 седмици съм без гипс. Ръката ми беше доста схваната в началото, но с постоянни упражнения и раздвижване вече почти не чувствам болка при движение или разтягане.

ВЪПРОСЪТ МИ Е СЛЕДНИЯ: някой дали е имал подобни счупвания и колко време му е отнело да се възтанови напълно. Аз тренирам (фитнес) и искам колкото се може по бързо да се върна в залата. Вече 10 седмици не съм тренирал. Почнах да дигам разни работи и да натоварвам ръката си по леко, но не съм сигурен дали може. Имам среща с доктора ми след няколко дена като ще му задам същия въпрос.

Изчетох доста теми в интернет и честно казано малко се отчаях, защото повечето теми са от хора с узасяващи наранявания и счупвания и и е отнело доста време докъто се възтановят (говорим за години). При мен ситуацията е друга.

Както и да е... Ще се радвам, ако споделите мненията ви дори и да не сте имали подобни наранявания. Може приятел или роднина да е имал и да знаете нещо.

благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: c8ff74d026
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пиши какво е казал докторът, че и на мен ми е интересно. А тук в коментарите никой няма да може да ти помогне. Ние да не сме доктори?

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 745f253cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   ОТ АВТОРА

Моля да не публикувате коментари от типа на номер 1. Естествено, че ще отида на лекар. Аз не искам експертно мнение от вас. Попитах дали някой е имал счупване подобно на моето и как е минало лечението му. Все пак това е смисала на този сайт. Да споделиш проблем и други хора със сходни проблеми и опит да ти дадът съвет. Не е нужно да го последваш естествено.

...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 0f47c2ec11
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей!
Аз чупих пръсти и китка / в един инцидент / - бях два месеца в гипс. Докторът ми каза, че за възстановяване след махането на гипса, като минимум се взема времето, през което си бил в гипс.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 16029318d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   ОТ АВТОРА

Благодаря за коментара номер 4.

Оказа се, че мога да видя моя доктор най-рано след месец. Не мисля да чакам до тогава да го питам дали мога да дигам тежко. За хората в моето положение искам да кажа, че физиотерапията е много важна. На мен не ми беше назначена такава, но всеки ден правя упражнения в нас. Трябва много да се разтягаш. Също така има и психологическа бариера. Като е била счупена ръката веднъж и много я пазиш и трепериш едва ли не над нея.След като ми махнаха гипса доктора каза да я използвам в ежедневните си занимания все едно не е била чупена.

2 седмици след махането на гипса се върнах в фитнеса и дигам с минималните килограми. В началото имах лека болка и дискомфорт, но след като се разтегна хубаво и загрея изчезва. Не се хвърляйте на големите тежести. Почнете от 2, 3 килограмовите гирички.

Изчетох доста в интернет и повечето хора са на мнението, че колкото по-бързо започнеш да използваш ръката си толкова по добре. Иначе мускулите ти атрофират и ръката ти се схваща още повече. Също така мислете позитивно и не си втълпявайте, че ръката ви не е добре. Доктора ви каже ли, че е зараснала коста това означава, че е здрва колкото преди да я счупите.

Аз бях 7 седмици в гипс. От 2 седмици съм без него и както казах вече се върнах в залата като дигам минималните тежести и всяка следваща седмица ще увличавам килограмите. Все още не правя лежанка или лицеви, но мисля, че до 2 седмици и това ще правя. Искам да спомена също, че първият ден след махането на гипса е най-труден. Ръката ти мирише кофти, изглежда кофти и почти не може да я мръднеш. ТОВА НЕ БИВА ДА ВИ ПЛАШИ. Започнете от втория ден да я раздвижвате. Правете упражнения (разтягания, има много в интернет) и до 5тия ден вече ще можете да я огъвате почти на максимум. Ако не се разтягате и не я мърдате само удължавате периода на възтановяване.

Още нещо, доктора ми каза, че попринцип целия период на възтановяване, който включва носенето на гипс и раздвижване след него е 12 седмици.

Поздрави и не се отчайваите, нито депресирайте, ако ви е сполетял същия проблем.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker