Страхът от рака - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Страхът от рака
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2717 пъти
Здравейте!
Последната седмица в ума ми нахлуват страшни помисли и всички те свързани с тази смъртоносна болест: РАКА. Почетох, поразрових се, поговорих в близки приятели. Все още обаче се чувствам невежа и ето защо отправям запитване към всички вас, които имате повече знания, а може би дори опит, който може да споделите. Обзема ме параноя, че може би съм склонна към тази болест, но просто още не знам. Всичките ми притеснения са базирани на страх, но ще се успокоя (или разтревожа още повее) ако някой ми поясни има ли някакъв начин да разбера на време ако страдам от нещо такова? Какво го предизвиква? Може ли да се развие наследствено? Какви изследвания са необходими за ранното му откриване? И общо взето такива неща. Наистина искрено благодаря на всеки, който сподели каквато и да е полезна информация ...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6cfc08318f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Рискът да живееш е....смъртта.
Приеми, че всички ще умрем - било от рак или нещо друго.
Според мен ти нямаш рак :), a просто страх от смъртта или си хипохондрик (психично заболяване, при което човек си въобразява болести)
ВНИМАНИЕ - не си играй с психиката си, защото внушението е много силно! Има случаи, при които на жени се подува корема като при бременност, дори дават позитивен резултат при тест, ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ СА БРЕМЕННИ само заради внушението и силното желание да забременеят!
Спри да си въобразяваш болести, ще се разболееш - мисли за ХУБАВИТЕ НЕЩА В ЖИВОТА И ОТИДИ НА МОРЕ, май имаш нужда!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5279945469
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбирам те. В днешно време всеки може да се потресе от такива страшни мисли, но трябва да си мислим за това което ни отдалечава от страшното. И аз съм чела много за това и всички знаем колко е лошо. За съжаление и наследствеността играе роля, но може да се намали риска като сме винаги активни, позитивно настроени, избягваме по-замърсените места, изключим вредни навици като тютюнопушенето. Храната също играе широка роля. Но не бих казала напълно да се изключваме от сладките и пържени вкусотийки.

Чела съм за методи, които помагат срещу коварни здравословни проблеми. Единият от тях който е много лесен, сутрин изпиваш 4 чаши по 160 мл топла вода.

Другото, което също е добре да се изключат и пластмасовите бутилки, защото като загрее особено през летния сезон и започва да отделя вредни вещества.

Друг добър метод е дълбокото дишане. Казват, че гони стреса и достига кислород до всички клетки.

Това са някои лесни методи които всеки може да направи ако има желание. Ако те интересува потърси още информации. Няма за какво да се притесняваш.

Не изпитвай страхове. Ако водиш здравословен начин на живот няма място за притеснение. Дори и да имаш вредни навици, опитай се да ги спреш или поне да ги намалиш. Не мисли за най-лошото. Излизай сред природата с приятели, ходи на басейн, смей се.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ededa83a3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От притеснения може да развиеш рак, т.е. предразположена си да развиеш рак, т.е. карай я по-спокойно, носи си новите дрехи, яж, пий и се весели :)...
Успех в борбата с рака, защото ти вече явно се бориш с него!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6ebf74fab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Доколкото знам, правят се пълни кръвни изследвания. Ако лекарите имат някакви съмнения, се правят и допълнителни (какви точно - нямам идея). На първо време искам да те успокоя, че наличието на определени симптоми, съвсем НЕ значи, че си болен/а от рак! Много други болести, далеч не толкова страшни, имат подобни на рака признаци. Ако ще ти стане по-добре, иди се изследвай, но не вярвам да ти има нещо. Вероятно си хипохондрик/чка и само си въобразяваш. Мисли положително, смей се, излизай много, събирай се с приятели!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 54246e80f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   По-скоро говори с психиатър. Има си диагноза за твоето състояние - хипохондрия.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3636991918
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Моя баща почина от Рак левкимия не беше пушач нито пък е близвал алкохол хранеше се много здравословно но си отиди на 40 години знаеш ли защо? Също като теб все си мислеше че е болен! Спри да си внушаваш защото и ти като него ще предизвикаш съдбата! Най често идва тази болест от претиснение , за това живей спокоино! Не бих казала че е наследствено от нашето семеиство никой не е бил болен от каквото и да е всички са умирали от естествена смърт на по 85-90 години! Аз съм момиче на 22 години и аз бях като теб но отидох на психолох и той ми помогна! Моя съвет е върви на психолог няма нищо срамно!
Късмет и бъди жива и здрава! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 82abd743e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм на 15 години и също напоследък си мисля за такива неща.. Но мисля,че ми има наистина нещо,защото изпитвам болки! Може само да си въобразяваме,но няма лошо да отидем на профилактичен преглед :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 08ce607b8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Знаеш ли - ти всеки ден рискуваш живота си. Качвайки се в автомобил рискуваш да си сред тези 2-3ма които ще загинат днес. Но не го осъзнаваш, нали, и никога не се замисляш. Със всичко е така. Рака не е лотария, той се дава на хората, които трябва да променят мисленето си, емоциите и живота си.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 53feee76b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От авторката:
Съгласна съм със всички вас и толкова много ви благодаря!!! Наистина ми помогнахте (вярвате или не) и само с няколко положителни коментара се почувствах много по - добре. БЛАГОДАРЯ ВИ! ^_^

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker