Болки в сливиците моля за съвети - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121596)
 Любов и изневяра (29819)
 Секс и интимност (14411)
 Тинейджърски (21920)
 Семейство (6491)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7320)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18634)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Болки в сливиците моля за съвети
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 16959 пъти
Момче на 20 години съм, понеже от Събота съм болен
От около един ден имам нечовешки силни болки в гърлото. Тази нощ се събудих от тях, направо едва дишах и преглъщах, пробвах с Сода, чай с лимон бонбони лукчета, има малко подобрение все пак няма как веднага да се излезкувам това ми е ясно. Така но сега в момента само дясната сливица ме боли може ли някой съвет как мога да се излекувам по бързо, понеже личната ми лекарка е починала и не ми се занимава с документи отново да си търся нова, цял ден немога да преглъщам голям ужас е, между другото изпозлвам и смучещи хапчета ТРАХИЗАН

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5fa7de0ea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   И аз имах чести проблеми със сливиците и всяка зима се обаждат. Помага ми хомеопатията - ФИТОЛАКА ДЕКАНДРА 9 СН - струва около 3 лева. Вече приема е хубаво да ти го назначи хомеопат, но аз обикновено започвам по 5 гранули на всеки час, два някъде ако е много зле положението и като усетя подобрение ги намалям на 3. Може да потърсиш в интернет информация как се приема, а ако се посъветваш с хомеопат - още по-добре. Все пак всичко е индивидуално. Но смятам, че това е доста добра алтернатива, тъй като не се тровиш с антибиотици, много деца ги лекуват така за да не ги тровят допълнително. Ако проучиш може да има и други подходящи гранули за целта, избора е огромен. На мен това ми помогна, надявам се и на теб :) Иначе паралелно с тези гранули си правя гаргари с вода и сол, може и сода бикарбонат... А може и нишадър, но той е доста силен и трябва да си сигурен, че ти понася и не си алергичен към него, при него трябва много да се внимава и да не се поглъща! За цялостно подсилване пия вода с клеева тинктура, лимони, билков чай... хапвам някое чесънче и в повечето случаи си спестявам доста лекарства ;) Стискам палци да се оправиш!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b710c4c1de
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Временно отиди в аптеката и попитай човечно ''имате ли нещо за сливици'' или ''за гърло'', а след това веднага на лекар, защото може да е нещо по-сериозно , въпреки че трябва да оправяш документи. ~~~B. G. T. E. A. M~~~

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b8ecefeda3
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Миналата зима имах НЕЧОВЕШКИ болки в гърлото.. едва дишах през устата... а за храна да не говорим. Сливиците ми бяха се надули много и бях принудена да отида на лекар. Оказа се, че сливиците са не само подути, но и от тях тече гной. Освен купчина лекарства, които ми изписа ми сподели и един 'по-домашен метод' за излекуване. Каза ми да си купя йод и клечки за уши. Трябваше да напоя памучето на клечката за уши с йод (обилно) и с тази клечка да мажа сливиците. Еее казвам ти такава гадория нема - едно, че усещаш вкуса на йода, който е отвратителен и друго, че щипеше ужасно на разранените места, откъдето течеше гной. Но стиснах зъби и си казах, че ще търпя.... колкото и да не ми беше приятно. На ден се мажех по 4 пъти -сутрин, обед, следобед и преди да си легна. Незнам дали ще ми повярваш, но още на втората вечер, вече не ми щипеше, тоест беше спряло да тече гной, а на сутринта на третия ден, сливиците ми се бяха отдули поне на 70% процента. За мен това беше нещо като чудо - само за 3 дни да се излекувам от някакъв си йод за 2 лева.. дори впоследствие не си взех изписаните лекарства - просто нямаше смисъл. Поразрови се в нета, ще видиш че на доста места пише, за мазане на сливиците с йод... жалко, че преди това не го знаех и се наливах с чайове без ефект.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c61bf15c70
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   И аз съм го имал това, но се оправя. Ще ти кажа как мина при мен. Около 2, 3 дни не пих други течности освен вода и чай и при това винаги топли. Не студени, не хладки - а топли. Не искам да правя реклама, но бонбоните Winter Fresh са много ефикасни. Има и едни лукчета със зелена опаковка с евкалипт - трепач са. Ще ти изгорят гърлото и преглъщане ще ти се оправи и всичко!!!

По-нагоре преди мен ще ти дадат "много ефикасни" бонбонки от Аптеката, които са много хубави разбираш ли... които пък ще са 20лв. - не ги взимай. Това, което ти казах ще свърши същата работа.

Поздрави, Узунов

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4f495db4c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Благодаря ви за съветите приятели, вече е 3-ти ден пробвах с гаргари със сода, мед, лайка и мисля, че има подобрение в момента все едно ми е нещо изсъхнало дясната сливица, но нямам тия болки, които ги имах преди 2-3 дена, Благодаря ви отново, но мисля за всеки случай днес да отида да си направя един преглед за по-сигурно :)

Автор.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 9a96d5f84b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Така добре,че съм отишъл на преглед,защото лекарката като видя сливиците ми направо се учуди,честно казано паникиосах се каза ми "Абе човек защо не дойде по рано напраел си Гнойна Ангина,и аз като нормален човек и казах да ама точно тия дни нямах нужните пари понеже не съм осигурен и нещата са сложнички,финансово не съм добре,но както и да е,изписа ми антибиотици за 1 седмица,казват се Аугментин и ми препоръча също,риванол с кислородна вода да си правя гаргара 5 пъти на ден,също ми каза ако не ги приемаш тия лекарства,ще се наложи да ти изрежат сливицата доста директна си беше,честно казано много се уплаших,но аз вярвам във бог и знам,че той ще ми помогне да се оправя с лекарства,иначе какво мислите по въпроса уважаеми приятели?

Автор!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker