Прилошаване и замаяност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Прилошаване и замаяност
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 1698 пъти
Здравейте! Пиша тук, защото съм адски отчаяна и притеснена и много искам да знам дали на някой му се е случвало същото като на мен. Аз съм момиче на 16 години. От близо няколко години вече не се чувствам добре изобщо, но това лято като че ли нещата се задълбочиха. Почти всеки ден ми е адски замаяно и отпаднало. Особено сега когато е лято и съм във ваканция не спирам да лежа по цял ден и сякаш ми става още по-зле. Имам чувството, че някой здравата ме е ударил по главата или пък съм като в безтегловност и вървейки по улиците като нищо мога да си припадна. Не е световъртеж, а както казах чувство на замаяност. Понякога имам и главоболие, но то е по-скоро от тези леките, които се появяват след тежък ден, изпълнен със стрес. Другото нещо, което изпитвам е чувство на дезориентираност. Хората си вървят или някой ми говори, но аз все едно не знам къде се намирам. Днес беше поредния ден, в който се почувствах адски зле. Бях навън и добре, че намерих къде да седна иначе щях да съм се изтупкала като нищо. Обадих се на майка ми и тя дойде, така че двете лека по лека се прибрахме. Може би днес така ми стана, защото не бях яла нищо, а беше към 10 часа и преди това бях изпила 2 кафета, но те уж покачват кръвното, а и бяха безкофеинови. Преди 2 години ходих на лекар, защото тогава за първи път се почувствах така и ми нямало нищо. Кардиограми, пълни кръвни картини, всичко е в норма. Само дето аз не се чувствам добре. Не мисля, че е на психична основа, защото не съм преживяла нещо адски стресово в живота си, а и това прилошаване ми се случва дори когато съм в компания и се чувствам добре и щастлива. Само че колкото повече минава време и всеки ден се чувствам така, започват и паниките. Постоянно си втълпявам в главата, че съм болна от нещо сериозно и че всеки момент едва ли не мога да умра. Знам, че не бива да мисля подобни неща, но незнанието и отчаянието ми водят до това. Майка ми е доста притеснена, но когато и кажа, че искам да отида на лекар, да ми направят скенер, изследвания и да видя дали всичко е наред тя само повтаря, че никакви скенери не ми трябват и че всичко това ми се случва, защото не съм се хранила редовно, имала съм ниско кръвно и съм в пубертета, което оказвало влияние. Страшно много ми се иска това да е от възрастта и с времето да го израстна, но и се притеснявам, че всичкото това прилошаване е признак за болест.
Моля ви ако някой друг се е чувствал така да сподели или да изкаже мнение. Благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 25526e9895
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Искай пълен скенер, ЯМР ако трябва дори. Българските лекари не си гледат сериозно работата, явно ги мързи да ровят по-дълбоко, или просто не знаят какво ти има защото половината са тройкаджии... Дано не е сериозно.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 9d968f3190
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако майка ти не иска да те води на лекар, кажи на баща си или на някой друг да те заведе, или отиди сама при личната си лекарка, тя да ти даде направления да ти направят всички изследвания включително скенер!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 63d609fcef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не, момиче. Не си болна от нищо. Взимаш от джипито едно направление за психиатър и отиваш. Имаш едно положение, което се нарича паническо разстройство. Почети из нета материали за него и ще разбереш, че няма нищо страшно. След малко лечение ще си като новичка. Ако ще и на 20 други специалисти да ходиш, скенери, кръвни картини, ЯМР-и да минаваш, всички ще ти кажат, че си ОК, както и си. Просто това е състояние на психиката, което се проявява при по-чувствителни хора. Като за начало ограничи кафета и енергийни напитки, както и цигарите, ако пушиш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 92cecc90df
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, това което ти се случва е нещо нормално. Не се притеснявай, ще премине с времето. Като за начало си намери някакво хоби или се занимавай със спорт. Изключително много помагат в такива ситуации.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: f381fedf90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей. Това което си описала и на мен ми се случва вече повече от 1 месец. Постоянно имам една замаяност и сякаш ми се вие свят. Не искам да те плаша, но ако това продължи, отиди на лекар и искай още по-обстойни изследвания, защото може да е всичко. Дано е най-лекото. Аз всъщност вече знам от какво ми е толкова зле, но няма да ти казвам, защото като тръгнах по лекари и то без да искам почти и ми откриха 5 неща... При теб може да е само заради притеснение, но отиди докато е време, защото на мен от много време ми беше зле, но понякога се чувствах по-добре и накрая ме приеха в болница...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker