Хипохондрия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Хипохондрия
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 1817 пъти
Здравейте аз съм момче на 14 години, моя проблем е свързан с внушението за болести, симптоми и други. Преди една година две момчета от моя клас говореха, че на един от тях им е премахната апендикса. Слушах ги и мълчах мина се време и се сетих за техния разговор оттогава може да са минали 2 години аз непрестанно си мисля, че и аз ще заболея от същото. Постоянно ми се появяват периодично болки в областта на апендикса. Много ме е страх. Болките не са точно болки, а по-скоро чувства, пак казвам те се появиха точно след разгвора на тези момчета. Родителите ми знаят за този страх, питаха психолог тя каза, че било от възрастта и т. н, а и в училището ме тормозят многократно психически и физически, това задълбочава моя страх. Дайте ми съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: f03fef0e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм момиче на 19 години, повярвай ми, по-зле съм и от теб, писна ми, сами си го правим, но не можем и да спрем:(

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 6f4883fb86
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм мъж и имам същият проблем, макар и доста по-леко изразен. Повече излизане навън на чист въздух и събиране с приятели. То каквото има да стане, ще стане и без да го мислиш :)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 29cce4666e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Хора, идете на психиатър. Това нещо се задълбочава с времето, ако не го лекувате. Ако трябва пийте малко лекарства, ако трябва ходете на психолог, но задължително след препоръка от психиатър. Може да се промени това и аз съм нагледен пример. Не можете да си представите някои лекарства как въздействат на мисленето. Срамувам се, че съм имала такива мисли в миналото и не съм потърсила помощ. Сега съм ОК, вече спирам лекарствата.
Успех и на вас :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0318c6d7ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбери кое е реално и кое - не. Представи си ситуацията отстрани - някой говори за това, че бил болен от нещо и хоп - и ти започваш да си мислиш, че може да се разболееш от това. На базата на какво? Имаш ли реална опасност? В рискова група ли си?

Аз съм опериран от апандесит и никога не съм се страхувал, че може да го развия (случвало се е да мисля, че мога да развия други неща). Не съм правил нищо особено, за да го развия - сещам се, че една вечер ядох много семки и на следващата сутрин не ми беше добре нещо...

Като цяло много хора имат хипохондрия - това е често срещана реакция на мозъка. Въпросът е, че това не е продуктивно. По-лесно е за мозъка да ти зацикли в някакви такива негативни мисли и страхове, вместо да те накара да ПРАВИШ нещо. По-лесно е да си жертва, отколкото да се отстояваш.

Впрочем, вземи и се отстоявай като някой в училище се опитва да се е. ава с теб. Хипохондрията ти е свързана с това.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 288aa37d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И аз имам същияпроблем наред със ОКР и депресия. При мен внушението е че някакви външни сили по свръхестествен начин могат да ми причиняват болести чрез мислите ми. Тоест с мислите си аз ги предизвиквам.

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: b08223ade0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз уча медицинска специалност и колкото повече научавам, толкова повече си набивам филми... Много е неприятно, хора, защото това отива към невроза. Успокойте се, правете нещата, които харесвате, и дано ни мине :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: a88e72f69a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   А, за тези които учат медицина е нормално. Като започнат да работят по специалността си, това им състояние минава. Впрочем колкото повече си мислиш, че ти има нещо, толкова по-зле-започваш да чувстваш симптоми, без да си болен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker