Неадекватно държание. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Неадекватно държание.
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2077 пъти
Здравейте, мили хора! Аз съм майка на 17-годишно момиче. Много си я обичам и винаги ще й помагам. Забелязвам, че дъщеря ми има особености в поведението си. Още от малка има проблеми-в детската градина се клатеше, плачеше често. Имаше страхове от шума на електрическите уреди. Не гледа никави филми, само уроците си чете. И двете й баби си отидоха. Втората почина скоро. Проблема е, че когато излизаме на пазар или в града на разходка, дъщеря ми като види кола/марката остава в тайна/ обикновено предната емблема, започва да изпада в плашещи състояния: говори за мъртъвци, плаче, пребледнява, вдига кръвно, става й студено а понякога се изпуска от страх. Един път я стреснах, че ще си хванем такова такси, милата едвам не получи хипертонична криза, много високо кръвно вдигна, зачерви се, омекнаха й краката, гадеше й се, щеше да припадне от страх. Правиха й ЯМР на глава-никакви изменения. Нямс тумор, няма нещо недоразвито или израстък. Моля, дайте ми съвет какво да правя. Много благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 82b55349bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абе ти добре ли си? Какво неадекватно държание?!? Дъщеря ти има нужда от психолог/психиатър. Какво я водиш да и изследват мозъка?!? Ужас!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a5c64e98a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Психолог е решението!!! Момичето не е виновно, а има нужда от психолог, които ще и помогне.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 29de7e7a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката: Вчера бяхме в града. Беше видяла едно такова такси, започна да плаче, говореше несвързано, блъскаше си главата в предницата. Имах чувството, че ще припадне.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a8943c1ce4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Преди беше луда леля, която при вида на марката кола говорела за мъртъвци, сега е 17 годишна дъщеря... историята не е чак толкова интересна, че да я пишеш по 5 пъти

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b3fdfc7bed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Да не би да има лека форма на аутизъм?

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ea44db8025
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Може като малка да й се е случило нещо, което да свързва с тази марка на кола, за това помисли ли, грижовно майчице? !? !? !? ! Веднага я заведете на психолог и открийте проблема, веднага!!!
Момиче на 14. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8ef77e6f47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Детето е преживяло някакъв шок в такава марка кола, катастрофа или е била насилвана в такава кола. Няма друго логично обяснение, или се страхуваш от всички коли или не. Всеки човек изпитва страх от нещо от което има лоши спомени. Трябва много внимателно да подходиш към нея и дано сподели с теб защо е този страх. Не съм съгласен, че непременно и трябва лекар, по-скоро лек и тактичен разговор и дано да сподели. Имам позната с такова преживяване, беше изнасилена.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: bac3e888f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Изпуска се, така ли? И има страхова невроза, няма значение към какво, но има по думите ти, нали? И двете неща са класически симптоми на параноидна шизофрения. Съжалявам, но момичето страда именно от това. Отидете да психиатър, има хапчета, които подтискат изблиците на шизофренията. С тях няма да има чак такъв страх от въпросните коли, а и ще спре да се изпуска по малка нужда. Искам да ти кажа, че аз имах роднина по втора линия шизофреничка, абсолютно същото поведение - страх от асансьори и изпускане по малка нужда. В последствие с годините беше горе-долу добре на хапчета. По едно време сама ги спря и тотално превъртя. Стана агресивна, избухлива, цинична. През месец я пращахме в психиатрията, излиза и след месец пак и така докато почина. По принцип знай, че шизофренията е неизлечима болест, която се предава по наследство през поколение, в смисъл ако някой измежду нейните баби и дядовци е бил шизофреник е закачила неговия ген, може и да е брат или сестра на дядото и бабата й също. Подготви се и за друго - шизофрениците живеят около 15-20 години по-малко от останалите хора в добро психично здраве за съжаление. Хапчетата, които пият вредят много на черния дроб и бъбреците, също и затрудняват работата на сърцето. Всички шизофреници на терапия задължително ходят всеки месец и на медицински прегледи да се следи как им понасят хапчетата. Успех, г-жо, защото ви чакат нелеки години. И един съвет от мен - ако се потвърди шизофренията потърсете дом за психично болни. Подайте документи. Чака се 10-15 години, но не рискувайте да останете с нея вкъщи сама, когато сте в напреднала възраст. Звучи гадно, но знам отлично какво ви казвам. Майката на моята леля като остаря не можеше да я контролира - да си пие хапчетата и т. н. и нещата станаха повече от ужасни, а живота на самата болна беше неописуем ад и мъки. Шизофренията е раздвоение на личността, като втората личност не е готова за света около нея. В смисъл - плашат я коли, хора, машини, дори и човешките отношения.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 024d6e8881
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това ми напомня на оная тема с мацката, дето се страхувала от червени пердета. Всичко това поради някаква случка като малка...

Най-добре заведи дъщеря си на психиатър. Освен това гледай да има добра, разнообразна диета, включваща най-различни храни (много е важно да има зелени салати и подобни).

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 158e73c014
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Съгласна съм с номер едно. Обикновено такива изследвания на мозъка се правят с друга цел. Аз имам главоболие и ми правиха такова изследване, докато не се останови, че е проста мигрена... Дъщеря ти има нужа от психолог.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 29de7e7a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката: Номер 5, ако обичаш не ми обиждай дъщерята! Като не ти харесва историята, не я чети!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker