Здравословно хранене. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Здравословно хранене.
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 2382 пъти
Здравейте ще се радвам модераторите да пуснат темата.
Имам следното запитване:Колко от вас се хранят чисто, пият фрешове, спазват хранителен режим. И колко от вас изобщо не се интересуват от здравето си. Аз се старая да огранича най-вече хляба, ИЗКУСТВЕНИТЕ колбаси, но ми е трудно, защото до сега почти всяка сутрин съм закусвал сандвичи с шунка и кашкавал, странджанки банички и т. н. На вечеря не ми е трудно да не ям хляб, но през деня е проблема и в училище като цяло.
Искам, ако можете да ми дадете идеи за разнообразни хранения за сутрин и следобед.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: caa96d5be2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Aз се стaрaя дa. се хрaня здрaвословно, но от време нa време. си. позволявaм някой десерт. Стигa дa не е всеки ден, нямa проблем. Сутрин почти винaги зaкусвaм едно и също, 2-3 лъжици овес ги нaкисвaм в прясно или кисело мляко и може дa. прибaвиш мед зa слaдост или пресен плод. И aз кaто тебе избягвaм хлябa, но кaто съм нa училище нямa кaк. Прaвя си. сaндвич с пълнозърнест хляб, но колбaс не слaгaм, a пaрче кaшкaвaл и мaлко мaслини. Винaги. имaм под ръкa пресен плод и ядки, но зaдължително сурови. Пия много водa. Не винaги имaм време зa тренировкa, зaтовa компенсирaм с повече движение през деня.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 27841022af
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За сутринта - овесена каша, мюсли с прясно мляко, Активия закуска, сандвич с пълнозърнест хляб и извара. За следобяд плод, черен шоколад. Това е, което се сещам в момента. Ако има нещо ще допълня.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 094a0bb17d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравословното хранене е глупост. Нали и без това ще умрем.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a19bb454bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   може да ядеш яйца, месо, риба, сандвичи с черен хляб, плодове..

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a8d0184077
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От автора: Забравих да напиша, че съм 178см. 59-60 килограма на 17 години.

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 9f59b7dfeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ами докъм 30-тата ми година не ми пукаше много какво ям, ама качих няколко килограма и взех да се замислям. Пробвах разни диети и понеже нямаше много ефект отидох на диетолог. Изготви ми специален режим, които спазвах стриктно близо година, а после ми каза, че вече знам как да се храня здравословно и без режим. Е, наблягам на салатите, плодовете, киселото мляко, ям само черен хляб и то по малко, никакви маргарини, газирани напитки, чипсове, пици и т. н. Всъщност не съм съвсем права, неделя ми е свободния ден и тогава ям каквото ми се яде, но останалите шест дни гледам да ограничавам всякакви полуфабрикати, бързи закуски, снаксове, газирано и сладкиши. Питаш какво да ядеш на обед? Ами салата! Зеленчуците са полезни. А и е хубаво за следобедна закуска да хапнеш някой плод за да не си супер гладна вечерта. Фрешовете също са добра идея, а и още нещо пий достатъчно вода, тя също е много полезна. Не само за намаляване на теглото, но и за изчистване на организма. Ами в общи линии това е.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d290b1ee7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хляб си яж, но черен - ръжен или пълнозърнест, салати, мюсли с прясно/кисело мляко, печено пилешко филе (макар че доколкото знам пилешкото не е за ядене вече, като качество не е добро), риба, варени/печени картофи, ориз, кисело мляко, маслини, черен шоколад, плодове, фрешове (но домашни, ти да си си го направил, а не от магазина наблъскан със захар и консерванти).. друго не ми идва на ум в момента :) Едно момче от класа си носеше домашно приготвена храна в една кутия в училище и ядеше така, беше си супер. Наблизо до нашето училище приготвят кюфтета, кебапчета, пилешки и т. н. храни, там също можеше да се ядат шишчета, пържоли и т. н.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 821f93fe6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Да, пилешко само, ако е домашно, иначе по-добре сланинка да си хапваш :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 27f935c0b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Виж сега, ще ти кажа една мъдрост, която ми е коствала близо 50 години от живота да осъзная - когато човек е млад, здрав и изпълнен със сили си мисли, че цял живот ще е така и затова може да се тъпче с каквото му попадне пред очите, да живее както му падне - без почивка, без спорт и пречистване на тялото. Да, ама НЕ! Човешкото тяло се ражда заредено с огромен запас от ресурси за 150 години живот. Това позволява известно време да се храним и живеем неправилно, и въпреки това да се чувстваме прекрасно – тялото успява да компенсира, черпейки от запасите си. Но какво става с мнозинството хора? -- след 30-40 години ресурсите са изчерпани, а тялото започва да старее и да се разпада. Идват хроничните болести и така в зенита на живота си, човек се оказва остаряващ и немощен, защото неразумно е профукал запасите си. Това е най-тъпата част -- 40 години даваш всичко за да създадеш семейство и уютен дом и когато накрая намериш щастието и радостта се оказва, че вече си болен и вместо да се радваш на живота започваш да се тревожиш за болести и смърт.

Защо се получава така? Първо, тялото има нужда от профилактика и изчистване отвътре. Второ трябва да се храним с жива храна в която има ензими. Нашата биологична възраст се определя не по ЕГН, а от ензимния ни потенциал. Ензимите са жизненоважни за всички функции на тялото - захранване на клетките, извеждане на отпадъците от тях, лекуването им, смилането на храната и т.н. Всяка СУРОВА храна съдържа в себе си ензими. Но когато тя бъде нагрята дори на 45 градуса, ензимите се унищожават! И за да компенсира тялото черпи от ензимните си резерви. Ето, в тази тема ще намериш останалите неща: http://forum.mikroferma.com/index.php?topic=1536.msg1757#msg1757

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 33917c2da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От Автора
Доста съм критичен към хлаба, така де... като взема хляба(само мекото без кората) и като го смачкам, се получи тесно, не си и помислям да го ям, така става с повечето бели и дори черни хлябове. Позволявам си да ям хляб само ако се троши и става на трохи. Ако може да ми кажете някой такъв хляб(Ако се сещате, че трудно се намират)
Вече сутринта гледам да закусвам с мюсли Микс, от LIDL имам и едни мюслита от Германия, баща ми като беше ходил взе, но ми писва всеки ден само мюсли :D.
Наскоро си купихме хубав робот и на него си правя домашни фрешове от пресни зеленчуци и плодове.
Понеже съм от морето често ям и риба, примерно тази вечер ще ядем чернокоп на скара.
Мисля, че като мине малко повече време ще му хвана цаката и ще стане работата.

№ 3 - Всички ще умрем, ама защо да си товаря организма излишно, пробвам съм по единия начин и не ми харесва, сега мисля да пробвам по другия :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e073487b00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Според Световната Здравна Организация
здравословното хранене е психично заболяване.
Има си резолюция по въпроса и това е мнението на специалистите.

Y D

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 517f2b6d65
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей. От много време се храня здравословно и съм го превърнала в начин на живот. Здравословното хранене в комбинация с тренировки могат само да бъдат в огромна полза за здравето и доброто ни физическо състояние. Винаги отделяй време да си приготвяш храната вкъщи, никога не купувай готови храни-не си наясно какво могат да съдържат. Замени бялото брашно с пълнозърнесто, ръжено, ядково или оризово. Пий много вода. Избягвай белия хляб-пълнозърнестият е много по-добра алтернатива. Когато се храниш с нещо готвено, увери се, че е сготвено със значително по-малко количество мазнина. За предпочитане е зехтин. Забрави за шоколад, пици, снаксове, чипсове и други изключително вредни трансмазнини. Наблягай на по-богатите на протеин храни- яйца, извара, варива. Яж повече плодове и зеленчуци. Щом се затрудняваш с храната в училище, приготви си нещо здравословно от вкъщи, което можеш да занесеш и хапнеш в училище. :) има ли желание, има и начин.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker