Киста на яйчник? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Киста на яйчник?
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 4915 пъти
Моля ви обяснете какво представлява този вид тумор! Лечимо ли? Знам, че са два вида:злокачествен и доброкачествен. След операцията ли може да се разбере какъв е? Колко горе-долъ струва такава интервенция? Мнение за онко болницата в кв. Дървеница (София). БЛАГОДАРЯ ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВРЕМЕ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 1381c9fa70
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момиче, ти луда ли си. Не се подлагай на операция на киста на яйчника. Отиди на гинеколог и той най-добре ще ти разясни нещата. Друг вариант е това, че доброкачествените кисти сами се пукат. Една позната се подложи на операция и сега съжалява. 3 месеца след операцията имаше шанс да забремене, след това цикълът и спря, макар че пие купища лекарства.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0becddb016
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Майка ми имаше голяма киста на яйчника..беше пред операция ,но и предписаха някакви хапчета и кистата спадна...вече две годин няма проблемм

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7eac9ca51e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Предварителен ориентир може да се получи след пускане на туморен маркер. Но 100% - след като се изследва част от отстранената киста след операцията. Операцията минава по здравна каса и не се плаща нищо. Не говоря за частни клиники. Там, ако работят със здравната каса обикновено се чака с месеци. Препоръчвам да си направиш операцията чрез лапароскопия, но при добър лекар. Възстановяването е много бързо, яйчникът се запазва. Но има условия, за да е лапароскопска - кистата трябва да е до определен размер. Изобщо потърси две мнения, а не едно и решавай. Мнение не мога да дам за болницата, която те интересува.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 48439ae547
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Първо кистата на яйчника НЕ е тумор! Тумор се казва само злокачествените образования (рак), а кистите, слава Богу, в 90% не са такива. Второ доста често не се налага операция, аз съм имала няколко и винаги съм ги махала само с лекарства. Така, че ако подозиращ, че имаш кистелозни яйчници, ходи редовно на преглед и при появата и на най-малката кистичка, взимай мерки, т. е. пий си хапчетата, които ще ти предпишат и кистата ще си изчезне сама. Не е толкова страшно! Единственият проблем е, че трудно се забременява ако имаш кисти.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 06e27b1ec7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Преди малко над 10 години моята сестра го имаше това, умираше от болки и нямаше как, операция. След това имаше дете, и сега 10 години по-късно, пак.

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 6fe0725be7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   №4, кистите са туморни образувания. И като всички такива биват доброкачествени и злокачествени. В големия си процент са доброкачествени. На хормонално лечение се поддават само някои видове кисти. Първо се определя вида и тогава се прилага лечението. Ако не стане в рамките на няколко месеца, следва оперативна намеса.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e4436a4a91
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Аз страдах от киста на яйчника. Имах много силни болки в единия яйчник и нямах менструация 3 месеца. След като отидох на гинеколог се оказа, че е киста. Не се притеснявай и отиди и ти. На операция подлежат само много големи кисти, за които просто няма как да се махнат само с медикаменти. Моята киста при положение, че беше 5 см, което изобщо не е малко, се излекува само с хапчета. Изписват ти противозачатъчни от които ти идва цикъла и след като ти свърши кистата вече я няма.

Успех и стискам палци всичко да е наред!! :)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f183ddbec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От Автора
Момче съм, съответно не се отнася за мен. Става въпрос за жена над 40-те. Благодаря на всички за отделеното време.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 59709b5db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравей, предполагам питаш за майка си.
Много е важно да е поставена правилна диагноза, затова потърсете второ- трето мнение. Аз съм на 30 години, миналата година след преглед и установяване на 8 сантиметрова киста на единия ми яйчник, докторът ми беше готов да ме среже на момента (срещу 600 лв)! След посещаването на още двама лекари, се оказа че няма нужда от операция и кистата се резорбира от само себе си месец по-ксъно. Ако специалистът е добър може да разбере дали кистата е злокачествена, само чрез обстойно разглеждане на ехограф. Доброкачествените кисти обикновено са едностенни и с тънки стени. Злокачествените са с многослойни стени и с преградки вътре в самата киста. Туморните маркери също не са 100 процентово доказателство за злокачественост, тъй като кистите често дават положителни туморни маркери без значение дали са доброкачествени или злокачествени. При всички положения съберете повече мнения, защото българските лекари обичат парите... За съжаление.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: a04b699fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Не се подлагай на операция. Потърси второ и трето мнение на гинеколог. Във "Вита" и "Майчин дом" в София има много добри гинеколози.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker