Проблем с нервите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121306)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем с нервите
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 3159 пъти
Здравейте! Много ще се радвам ако някой ми даде някакъв съвет за моят проблем, защото вече се чувствам много зле и съм обиколила какви ли не лекари. На 17 години съм. Проблемът е такъв, че от 2-3 месеца, може би от началото на лятото се чувствам много зле. Постоянно съм нервна, ама наистина много. Преди бях много спокойна и лъчезарна, постоянно излизах с приятели, нямах никакви подобни проблеми. Напоследък просто се случи нещо. Сякаш съм друг човек. Нямам представа от какво може да е провокирано, защото аз имам страхотно семейство и приятели, нямам никакви лични проблеми. Живея много щастлив живот. Проблемът е такъв, че от лятото може би ми се насъбраха прекалено много емоции и от няколко месеца насам получавам кризи, които са ужасни. Имам чувството, че изпадам в депресия вече и полудявам. Както си стоя и ми минава някаква мисъл през главата и аз се паникьосвам, започвам да се треса цялата от нерви, започвам да дишам трудно, получавам силно сърцебиене. Ходила съм на кардиолог, правени са ми много кардиограми и няма никакъв проблем. Ходила съм и на ендокринолог. Хормоните ми са в норма и няма изменение в щитовидната жлеза. Просто няма видима причини. Лекарите не ми казват нищо. Предписват ми някакви успокоително на билкова основа, но аз продължавам да смятам, че ми има нещо.
Вече не знам какво да правя. Не знам дали трябва да се обърна към психолог, а и не искам много много, защото се притеснявам. Просто не мога да си обясня, защо изпаднах в това положение. Не мога да се успокоя и да си водя нормалния живот от преди. Вече нямам желание за нищо. Преди тренирах волейбол в продължение на 2 години, а от както започнах да се чувствам по този начин спрях тренировките, защото смятам, че ми има нещо и вече не се наслаждавам на спорта така както преди. Освен това излизам все по - рядко с приятелите си. Много ще съм благодарна ако някой ме посъветва нещо. Осъзнавам, че вие не сте лекари, просто искам съвет от някой, който е изпадал в такава ситуация или има яснота по въпроса. :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 54a6e108b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   обърни се към психолог , ако трябва и психиатър
Щом изследванията са наред , значи причината не е физическа
Може нещо от пубертета
Успех
:)
А за самия преглед няма какво да се притесняваш - има хора с къде , по - тежки състояния

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 7d7aa3b378
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами аз съм в подобно положение, ама аз поне си знам защо-стрес, проблеми и т.н. Иначе същата работа, че и за капак косата ми взе да пада и не мога да спя. А колко съм нервна-не е истина! Сама се усещам, че започвам да крещя, да буквално да крещя, за някакви абсолютни глупости! Добре, че все още се владея и не го правя пред хора, а само когато съм сама, че съвсем ще ме вземат за луда! А истината е, че просто нервите ми вече не издържат на цялото това напрежение.
Дано има някакво лечение, че макар и да съм доста по-голяма от теб, все пак съм млада, на 32 съм и тия нерви ще ми трябват още много години.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: b82e00d348
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

3.   Отиди на психиатър да ти изпише ривотрил!
Без лекарства не става - и аз съм пробвал разните йоги, медитации и прочие, но те могат да са само допълнение.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 8a63f80d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, ривотрил?!?!?
Тя е на 17 години, има къде къде по-добри решения за проблема...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 16c808638d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Бил съм в такова положение и моя съвет е да си купиш от аптеката игнатиа амара хомеопатично, представляват топчета който се смучат 3 пъти на ден по 5 хапчета. Няма никакъв смисъл да ходиш на психолози и психиатри в повечето случей ще си дадеш парите на вятъра В лекарствата няма да намериш спасението, но най-добре е е да продължиш да спортуваш. Възможно е да имаш панически атаки можеш да потърсиш в интернет и да не ти пиша романи за да разбереш какво представляват. И не се притеснявай не е опасно щом изследванията са били наред значи ти няма нищо и всичко е на психична основа. Ако имаш нужда с някой да поговориш мога да ти дам скайп за връзка.
Успех!

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: ac5fc6f2b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   щом имаш психически проблем, защо ходиш по лекари и се чудиш "дали не е време за психолог"?
първо там трябваше да отидеш. стига с тези догми, че психолога е за лудите. това го твърдят само прости селяндури, за които животът е лесен - ракия, салата, и тези три работи. за останалите нормални хора които се борят с живота, той е сложен и свързан психическо напрежение, концентрация, причинява стрес и дори понякога неврози. ти може би имаш някаква начална форма на невроза, аз не съм лекар, но мога да ти кажа, че ако държиш стреса прекалено дълго в тебе, той започва да скапва малко по малко тялото ти. това се нарича психосоматичен стрес. психиката е директно свързана с нервната система, ако постоянно е под стрес, нервите се изтощават и се променя състава на клетките и невронната мрежа в мозъка ти. това бавно причинява огромни щети на организма - потене, задух, невъзможност за сън, дори кожни проблеми, обриви, а в най тежките случаи сърдечно съдови проблеми, оплешивяване и т. н. не напразно има градски легенди за хора посивели за една нощ от стрес. това не е шега работа, затова отивай на психолог и не му мисли. другия вариант е да се справиш сама, четейки специализирана литерура, с медитация и тн, но това е само за по-напреднали. ако можеш пробвай и от това. и недей да мислиш, . че хапчетата са магическа пръчка. те лекува т само симптомите, а не премахват причината. най-вероятно си в такъв период от живота ти, и това ще мине, но щом се задълбочава, както вече казах - психолог.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: bab83613b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей и от мен,

Искам да ти вдъхна увереност и да ти кажа, че въобще не си сама. Допреди месец си бях ок, всичко беше наред, но едни мои внушения посттравматичен стрес, който преживях пролетта, отключиха страшна депресия при мен, с такива размери, че стигнах до психолози и психиатри. Сигурно съм ги обиколила половината. Сега съм на АД, от които ми става още по-зле, но стискам зъби и ги пия. Не знам докъде ще стигна така. Не искам на 27г. да съм пълна развалина, а така се чувствам. Това се случи защото си нарязах няколко пъти косата, заради депресията, че я изгорих. И така.. гледам си старите снимки преди изрусяването и се надявам някога да се оправя. Сметнала съм, че до 1/2, 1 година ще си възвърна цялата коса и няма да изпадам повече в депресии! А преди си бях толкова щастлива. Така, че виж има хора по-зле и от теб. :Д Но важното е да отидеш на психолог/психиатър спрямо колко е сериозно положението. Нали ти казвам аз както си бях добре отключих хронична депресия, която ще я лекувам поне половин година. Всички вкъщи ми дават кураж и приятелите също. Много искам и аз да съм си същото лъчезарно и щастливо момиче като преди. Аз имах много силна тревожност и пан. атаки, но сега се чувствам по-добре, но депресията не си е отишла, напротив. Ще чакам да мине зимата, тогава ще ми е пораснала косата, колкото я отрязах и тогава ако се почувствам по-добре ще си отдъхна. Ако не.. пак ще обикалям докторите. Майка ми е имала такова заболяване и заради това предполагам, че и аз го отключих, но се надявам до 1 год. да се оправя и да съм нов човек вече. И да загърбя всички тези неща, които ми се случиха. Дано да забравя всичко и усмивката ми пак да се върне на лицето. :) искренно се нсдявам, както и при теб да се оправят нещата. Поздрави. :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 5b51f34764
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мани ги тия, които ти говорят за доктори. Секс му е майката. Хвани си гадже, онождайте се по няколко пъти на ден и ще видиш колко щастлива и спокойна ще си.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 014c987cea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Благодаря на всички за отговорите! Наистина се почувствах малко по - спокойна. Доста страшно нещо са си тези нерви и виждам, че не само мен ме е сполетял този проблем. До номер 6 - никога не съм била на тази теза, че психолозите са само за лудите. Просто до сега не съм изпадала никога в такова положение и съм притеснена и не знам какво да правя. Естествено на първо време си помислих, че ми има нещо, но след като се оказа, че съм здрава реших да се посъветвам с вас дали е по - добре да потърся помощ от психолог, защото наистина не знам как да процедирам, а и както казах се притеснявам, както всяко нещо, което правиш за първи път! Но явно ще се наложи да посетя въпросния лекар. Поздрави на всички и повече позитивно мислене!! :) :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 99940eabc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Върни се към спорта. :) Мене ме лекува, когато съм напрегната, изнервена.

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: bab83613b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз съм Н7. Какво да ти кажа... надявам се да се измъкна някога от това положение. Въпроса е и, че загубих доверието на нашите, че съм ок след тази нервна криза, която направих и сега трябва да се тъпча с лекарства за да си внушават те, че съм ок, а пък аз въобще не смятам, че лекарствата ми помагат, напротив. Бих искала да си стоя вкъщи, поне няколко месеца и нищо да не правя, както и да не пия нищо. Просто искам за 1/2 год. да се скрия от света докато се нормализирам. Не отричам и, че бях мн зле и с право са се уплашили хората, но сега съм добре, владея се. Просто искам да ме оставят сама да си се справя с проблема, който не отричам, че не е малък и всичко е на психолог. основа. Преди си бях мн добре. Явно депресията е така.. на цикли. Така ми каза един психиатър, но има лекуване стига да проява воля и търпение, и най-вече да не се разпускам ;) Пожелавам ти скорошно оздравяване и на теб!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: bab83613b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Номер 5, аз съм с панически атаки. Изолирах се, даже избягвам да излизам. Може да пуснеш един скайп да полафим. Хората в подобно положение трябва да си помагат. :) (бтл аз съм Н7).

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 8e0a19d85e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не става дума за проблеми с нервите, а за психически - на психиятър!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker