Причерня ми след тренировка... Защо?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Причерня ми след тренировка... Защо?!
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 2556 пъти
Здравейте, благодаря ви, че отделяте внимание на проблема ми... Да започна с това, че съм на 15 г., момиче, смятам с добро телосложение - 167/54. Преди малко с няколко приятелки решихме да ходим да тичаме на пистата. Аз не бях тичала от 4-5 месеца и като цяло сериозно физическо натоварване не съм имала от много време. Та поразтягах се, загрях и след това направих една обиколка, походих половин, след това направих още една тичайки, като последните 100-тина метра ги взех на спринт. След това си починах, направих още една обиколка и правих упражнения на стълбите - изкачване и слизане бързо, после през 2, през 3 стъпала и пр. Като цяло всичко беше с почивки, гледах да не се натоварвам, но когато тръгнахме да си ходим ми прималя... Усещах, че ми се гади, усещах как в рамките на секунди пребледнях, стана ми студено, причерня ми, краката ми отказаха и седнах на земята. Имах чувството, че ще припадна... и повърнах (голям срам). Преди година бяхме излезли на поход с колелата и в едно село ми прималя по същия начин, та се наложи да ме прибират с кола.
До преди 4-5г. бях в много добра физическа форма, постоянно се движех, ходех на карате, след това на таекуондо и тренировките никога не ми се струваха натоварващи, дори напротив - след тях излизах да играя навън.
Въпроса ми е на какво се дължи това прималяване? Ниско кръвно, кръвната захар...? Не знам и аз какво да мисля вече, но се плаша... Другите момичета са пушачки, които също не са тренирали от месеци, пийват си и алкохол, пък по 4-5 обиколки направиха без да спират и нищо им няма, дори се чувстват добре.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: e34d86269b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По време на интензивна физическа активност мускулите консумират гликоген, който се получава от кръвната захар. Когато мускулите са изчерпали гликогена в себе си, започва ударно консумиране на кръвна захар, за да си възстановят запасите. Така кръвната захар пада и започва да ти се завива свят, защото пък мозъкът, който е основен консуматор на глюкоза, която също се получава от захарта, започва да изпитва глад за захар. Затова преди и след тренировка се яде по един сладък плод, например портокал, банан или ябълка.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 170b585225
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво си яла през деня?

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7870117b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Едва ли е при теб подобен случая, но си прегледай за всеки случай и сърцето, за да отхвърлиш евентуален проблем оттам. Аз имах подобни оплаквания и прилошавания след натоварване и при мен се оказа пролапс на митрална клапа - доста малък, уж козметичен проблем, но все пак явно достатъчен, за да причинява подобни неудобства - открива се при ехокардиография. При мен също, ако тренирам редовно проблеми няма, но се появяват, ако се залежа и после се подложа на непредвидено натоварване. Хубаво е да се знае, когато има нещо такова. Пусни си профилактично и изследвания за кръвната захар. Най-вероятно да си е просто прилошаване, но щом се тревожиш по-добре да се прегледаш, за да ти е спокойно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: c7dcf936c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо -какво срамно има в това, че ти е станало лошо и си повърнала? Много ме ядоса това, че мислиш 4е е срамно.
Второ-отиди на лекар да ти направят изследвания за да се види от какво е.
УСПЕХ!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker