Главоболие, умора, неспособност за работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Главоболие, умора, неспособност за работа
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 2808 пъти
Здравейте,
от около 2 може и повече години имам няколко проблема които ме мъчат все повече и повече.
Първо стягащо постоянно главоболие, забравяне и липса на концентрация, вече все по трудно успявам да се концентрирам все едно правя всичко без да се замисля... правя много трудно неща които преди са ми отнемали супер малко време и усилия. Спя нормално (според мен) непробудно, но на сутринта се чувствам отново уморен.. доста често напоследък ме дразни звук и светлина както и шумни места.. когато отида в някакъв магазин с много артикули и различни цветове ме заболява главата още повече.... Другото което съм забелязал е, че адски много се чувствам изморен мога след като съм спал отново да легна след 2ч, постоянно имам чувството че ми се прилягва. Опитвам се да ходя на фитнес няколко пъти на седмица, но това не подобрява общото ми състояние, все така ми е умаляло и изморено.

Работя като ИТ специалист и през последните години ми беше адски интересно и някак си прекарвах адски много време в учене и развиване, но вече нямам желание и интерес и нещата ми се струват адски трудни.

Посещавал съм 3-4 невролога, имам скенер на главата и на врата, като няма нищо притеснително. Ходил съм и на психятри, но въпреки леченията които ми приложиха нямам подобрение.

Изследваха ми и щитовидната жлеза понеже ми беше високо TSH-a и MAT и започнах лечение, но според докторката тези симптоми неможе да са заради това
въпреки лечението и намаляването на TSH-а, нямам подобрение в състоянието си.

Освен всичко описано горе като симптоми мога да добавя и почти постоянно схванат врат и гръб, и при пистискане на очите чувствам напрежение (без значение колко време съм прекарал на пц-то)

Посъветвайте ме на какъв доктор да отида и какво да си изследвам.
24г/110кг/мъж

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 9fb9bc1808
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Н а невролог казваш че си ходил, посъветвай се с личния лекар, можеш да отидеш на интернист и на очен лекар за друго не се сещам.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 8d7ec6ad04
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   A колко си висок при тия 110 кг.? Наднорменото тегло си е бреме за организма.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 295bac6932
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   време е да се обърнеш към алтернативната медицина или по-точно китайска или индийска, защото имаш проблем със шестата чакра, която е разстроена. това на европейски казано е че имаш енергиен проблем със нервите към епифизната жлеза, която освен всичко отговаря и за координацията на погледа и на двете полукълба (според азиатската народна медицина) нищо не ти пречи, дори и да не вярваш да отидеш при някой който лекува с акупунктура и др подобни методи и да научиш повече подробности. и аз бях с подобни проблеми преди години и ходих на курсове по медитация, където се научих чрез съсредоточаване на мисълта и контрол върху дишането, да влияя на енергийния баланс на тялото и сега вече се чувствам добре.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 8fe6ef9c84
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тези килограми, от какво са? Мускулна маса или сланина. Колко висок си? Ако си мазен ( без да се обиждаш имам предвид дебел ) желателно е някакви диети, сланината притиска сърцето ти и други важни органи. Предполагам че наднормено тегло ти е проблема. Трябва ти движение ( ходи 2 часа на ден с почивка по между им и след това само вода пиеш и дийетични храни ).

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 66e911bf72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Имам абсолютно същите проблеми, като добавим и шум в ушите и всичко това е вече от 5 години. Влизал съм в болница, пил съм хапчета, ходя на масажи всяка седмица и просто се поддържам в горе-долу добра форма. Всичко това при мен идва от болки във врата и гърба, а сега и някакъв прищипан нерв, отделно на това съм адски бъзлив с много импулсивна мисъл и не мога да спя. Когато се събудя вечер и знам, че на другия ден съм на работа или ако не мога да заспя вечер, започвам да се стъписвам, започва адски да ме боли главата, да треперя и вдигам пулс и кръвното, даже понякога не спя по цяла нощ. Нормалният ми пулс е 60, ходил съм на кардиолог с перфектни данни, но когато се затормозявам психически стигам до 110 пулс и 150/100 кръвно, имало е нощи в които си мисля, че ще получа инсулт, то и това ми е първата мисъл, когато съм затормозен психически

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4f26573dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Трябва да се проследяват щитовидните ти хормони и да ти се направят изследвания за анемия и кръвна захар, които предполгам, че са правени вече и са в норма.

Но основно мисля, че целият ти проблем произхожда от това: " постоянно схванат врат и гръб, и при пистискане на очите чувствам напрежение (без значение колко време съм прекарал на пц-то)"

Страдаш от преумора и лоша хигиена на труда. С други думи пред компютъра си с часове замразен в лоша стойка, която оказва лошо въздействие върху целия ти организъм. Трябва на всеки 15 минути да ставаш от стола. Столът, бюрото и частите на компютъра трябва да са разположени спрямо твоите физически параметри. Прочети малко за ergonomics и Computer Vision Syndrome и ще видиш за какво става дума. Мисля, че имаш нужда от физиотерапия! Освен това леглото ти трябва да бъде също удобно и да отговаря на физическите ти параметри.
Но на всяка цена върви на преглед при физиотерапевт. Възможно е да се налага да ходиш и на йога -- техните упражнения са много ефективни.
Не знам от кой град си, но те съветвам работното ти място да бъде проверено от опитен специалист по трудова медицина, за да ти даде съвети за подобрение.

Също се храни пълноценно. В много случаи липсата на пълноценно хранене води до депресивни състояния.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: cc019ac747
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Прочети за professional burnout. Всичко е на психическа основа. Имаш нужда да се откъснеш за известно време от работата или да я смениш.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: bc9144337f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако не си го направил вече, провери Витамин Б12, желязо, кръвна захар, холестерол.
Освен това винаги помагат - здравословна не обработена храна - салати, плодове, сурови ядки и физическа активност по възможност на открито.
Редовна почивка по няколко часа далече от компютъра.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 5605de3c1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мога да те посъветвам да почнеш да ходиш на плуване, ако не друго ще се чувстваш поне една идея по-добре.. И естествено хубава храна ;)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: d7ec8706d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Бедна ти е фантазията, колко много жени познавам с тези симптоми, особенно ако добавиш и световъртеж. Разбрах, че си мъж, но почти всяка трета жена има твоите симптоми, заболяването, ако изобщо е заболяване се води неврологично. Но не съм чул досега да има лечение. Ако някой е намерил точното лекарство нека сподели. Доста народ ще му е благодарен. Доколкото съм чувал изписват всякакви лекарства от рода на деазепама, лексотани, ревотрили и др. отрови, както и лекарства за оросяване на мозъка, но нищо не помага. Поне от хората, които са ми споделяли. Според мен лично от това което съм чувал, това е някакъв вид депресия, да го наречем духовна умора. А хапче за душевната умора няма, поне не съм чул.

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4051e5c45c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Имаш ли постоянна хрема?

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0a39deea2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Мигрена е според мен. Тази болест отговаря на симптомите дразнимост към цветове, светлина, звук и пр. Отиди на лекар, за да те прегледа. Дано да не е нещо сериозно, успех :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f4aebf89a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От автора:
Ще отговоря тук на въпросите
1. 190см съм висок. (немога да кажа че съм с наднормено тегло, имам леко коремче)
2. Нямам постоянна хрема
3. Правени са ми доста кръвни изследвания и всичко ми е в граница.
4. Гледам да се храня до 6ч като приемам достатъчно течности.
5. За очите: имам астигматизъм и позлвам очила за компютър с лек диоптър за фиксването му
6. Симптомите на дразнене от звук и светлина не постоянни!

Да допълна че скоро ще ходя на комоютърна диагностика и ирисова след като ще споделя резултата с вас.

Благодаря на всички които се включиха!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f9c3b92082
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Здравей Авторе.
Ако си от тези, които работят от вкъщи и са обърнали деня и нощта, или пък от тези, които не излизат много като цяло - пусни си едно изследване на витамин Д.
Струва около 30лв, не върви с рефулярните кръвни изследвания. Витамин Д се произвежда под пряка слънчева светлина. Я се опитай да си спомниш, кога за последно си стоял на слънце, на открито?
Недостига се лекува с капки вигантол, но не си ги самоизписвай без лекар, не е безопасно.
За очите - монитора ти може да е остарял вече. Нов, качествен монитор, нов, хубав офис стол съобразен с ръста ти може да си само изпишеш витамини за очи ленено масло, Лутеин комплекс.
Монитора натоварва очите каквото и да се лъжем.
Също и зависи и какви задачи поемаш, в какви срокове. Понякога стреса в този занаят е по-голям, отколкото страничните хора си мислят.
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: e6392f5df5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Това което си написал за състоянието си е едно към едно с моето състояние! От години се чувствам като изтощена батерия, нямам енергия дори за най-елементарните дейности. Ако се насиля да свърша нещо след това лежа часове в състояние на будна кома и не мога да се възстановя. Това е така от поне 10 години, няма отърване от това състояние направо понякога не ми се живее а всъщност съм бевш проф. спортист, никога не съм пушил пил и др. Живея много здравословно и нямам излишни килограми, спортувам но някакси не мога, много се уморявам и после не мога да се възстановя с дни. Няма лекарство и нямам обяснение защо е така!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 543f118b73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Не знам дали си вярващ (християнин), дори и да не си, обърни се към църквата (свещенник), поговори с него, той ще те посъветва да постиш, да се изповядаш, да вземеше причастие.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: d5c8d8dd1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Здравейте № 18. Интересен съвет ми давате и ще се отнеса сериозно, досега не съм опитвал само това. Вярващ съм но не съм религиозен. Наистина имам грехове които не ми дават мира, няма как да ги забравя. Мислил съм да се изповядам но съм се отказвал за да не злоупотреби някой с това а и не при всеки свещеник може да стане, нали.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker