Глаукома - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Глаукома
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 2807 пъти
Здравейте.
Можете ли да ми препоръчате добър офталмолог (очен лекар) във Велико Търново? Или по-точно къде е най-добре да се изследвам за глаукома?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 5649844d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей

Ти имаш глаукома или си в рискова група и искаш профилкатичен преглед?

Ако имаш глаукома - най-доброто място е в София, доц. Н. Петкова, има частен кабинет, ще ти направи необходимите изследвания и ще назначи лечение, също оперира, ако се налага.

Ако си в рисковата група (имаш някой в семейството с глаукома, възрастта ти е над 40г., имаш високо вътреочно налягане, имаш късогледство), тогава е хубаво да правиш профилактични прегледи на 6м.

Първичният преглед задължително трябва да включва измерване на налягането - най-добре по метода Голдман, дебелина на роговицата, измерване на екскавацията, оглеждане на очния нерв.

Проследяващите прегледи трябва да включват измерване на налягането, оглеждане на очния нерв.

Хубаво е да правиш изследване на периметъра на 6 месеца. В модерните клиники в София предлагат и едно друго изследване, но е доста скъпо. Нарича се OCT - ocular computer tomography, но то поставя най-точна диагноза.

Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0b406c46cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много благодаря за изчерпателния отговор, #1.
Не знам дали имам глаукома, но имам симптомите на болестта- понякога усещам тъпа болка в слепоочията, имам периоди, в които очите ме болят, усещам ги като подути (повече дясното), и това ме кара да си мисля, че налягането се вдига.
Четох за "Униклиник" - че там правели "оптична кохерентна томография" с "ретинен томограф" /каквото и да означава това/, и че с това много точно се откриват глаукома и увреждания на нерва...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9be11ea9f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Оптичната кохерентна томография (ОСТ)
Tова изследване дава срезове на ретината с изключително голяма разделителна способност (10 пъти по-голяма от ядрено-магнитния резонанс), получавани в реално време, като цялата процедура трае не повече от 10 минути. Благодарение на голямата си разделителна способност, тази апаратура се използва за диагностициране и на най-микроскопичните изменения в очното дъно, което позволява най-правилното и навременно лечение на много очни заболявания - на ретината, макулата(жълтото петно) и зрителния нерв. Проследяването на пациенти с тези заболявания, както и ранното им откриване с помощта на ОСТ е от изключително голямо значение за правилно провеждане на лечението.
Това е най-съвременният, точен и миродавен метод за диагностициране и на глаукома. С тази апаратура се работи в относително малко клиники, предимно в София и Варна. Оптичната кохерентна томография се извършва и в очна клиника Униклиник Велико Търново. Д-р Емил Николов работи там и аз лично имам добро впечатление от прегледа там. Прави се цветна разпечатка на триизмерното изображение получено от томографа и след време се сравнява, дали има някакво развитие. Образа се пази и в компютъра на апарата и той сам съпоставя и дава мнения, които също са от полза за поставянето на диагнозата. Аз лично съм удовлетворена от посещението си при д-р Николов и Ви го препоръчвам. Пожелавам Ви успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9be11ea9f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Оптичната кохерентна томография (ОСТ)
Tова изследване дава срезове на ретината с изключително голяма разделителна способност (10 пъти по-голяма от ядрено-магнитния резонанс), получавани в реално време, като цялата процедура трае не повече от 10 минути. Благодарение на голямата си разделителна способност, тази апаратура се използва за диагностициране и на най-микроскопичните изменения в очното дъно, което позволява най-правилното и навременно лечение на много заболявания на ретината, макулата и зрителния нерв. Проследяването на пациенти с макулна дегенерация, диабетна ретинопатия и глаукома, както и ранното откриване на тези заболявания с помощта на ОСТ е от изключително голямо значение за правилно провеждане на лечението. Оптичната кохерентна томография е от изключителна важност за диагностицирането и проследяването на глаукомата и е единствения меродавен метод за поставянето, или отхвърлянето и. В последно време по тая методика работи д-р Емил Николов в очна клиника Униклиник, Велико Търново. Аз вече съм била на преглед при него и останах с доста добри впечатления от прегледа. Прави се цветна разпечатка на триизмерното изследване и се сравнява след време при съмнения, а такъв образ остава и в паметта на компютъра за по-късен сравнителен анализ. Препоръчвам го и на Вас. Желая Ви успех!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 23224c6d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   В очният център "Униклиник" наистина се провежда оптична кохерентна томография(ОСТ) и по специално там апарата е на фирмата Хейделберг(HRT). Това е важно за диагностиката на глаукомата. Д-р Николов преглежда съпругата ми там и установи същото, както в една клиника в Германия в която ходихме след това и ни прегледаха със същия апарат. Общо взето капки и следене на очното налягане и това е. И при нужда на лазер. 1-2 пъти в годината трябва да се правят подобни изследвания, доколкото разбрах.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker