Някой справил ли се е и как? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Някой справил ли се е и как?
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 2942 пъти
Излизаш от вкъщи. Оказваш се на улицата. Сърцебиене, треперене, замаяност, задъхване, чувстваш, че не стъпваш, че ще паднеш. Толкова много хора, движение, трафик. Чувстваш, че ще се стъпчат, че ще те стъпчат, че си уязвим и малък. Страхуваш се, че ако ти се случи нещо няма да ти се помогне. Не можеш да избягаш. Няма изход. Няма вкъщи. Не ги гледаш в очите. Избягваш очен контакт. Гласът ти трепери, когато поръчваш кафе(на заведение с родителите си, а си на 19) или пазаруваш. Страхуваш се да не се изложиш. Трудно говориш с непознати, а и с познати. Не намираш теми. Страх те е какво ще си помислят за теб. Нямаш приятели, с кой да излезнеш да поприказваш без страх, да се поусмихнеш, поотпуснеш, посмееш. Социална фобия за ръка с агорафобия. Има ли други като мен? Има ли преборили се и как? Моля, помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 27b6a17b9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, има лечение. Трябва консултация с психиатър.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 489eeb98b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Социална фобия?!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 489eeb98b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Психолог-няма нищо срамно да отидеш. Аз съм ходила.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 489eeb98b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С много воля ще се оправиш. Няма невъзможни неща :)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 84cda19759
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Нямаш фобия!Просто се отпусни!Това става със смяна на обстановката,с по-позитивно мислене и смелост/не казвам,че нямаш смелост,а че просто трябва да я покажеш!/ .На друго място,ще ти е по-лесно да започнеш отначало.Не си внушавай,че имаш фобия.И най-важното-не споменавай на никого,че си мислиш,че имаш фобии,защото ще се възползват да те изкарат луда.То няма лошо да си на заведение с родителите си,и какво като си на 19?И аз докато се размотавах с различни компании,и по цял ден бях навън-на разходки,заведения,клуб,с майка си общувах като с приятелка.Защото истинска приятелка нямам.И не обръщай внимание на тези,които ще те нападнат тук.четирите правила на сайта-отбелязани са в червено.

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2f97747e40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз съм донякъде така, нямам агора фобия, но те разбирам. Просто трябва да приемем, че другите не са повече от нас. Не им пука какво точно казваш, просто това си е твоя мисъл, повечето хора си мислят за себе си и техните проблеми, а не за теб. Може да четеш библия, действа успокоително.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d8e06a7719
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей!
Аз бях с диагноза социална фобия и тревожно разстройство и се чувствах по същия начин като теб. Ходих на психиатър и пих антидепресанти. Сега съм нов човек благодарение на холотропното дишане. Процедурата не е сложна и се състои от много дълбоко дишане по време на музика, след което има релаксация. Идеята е, че се изчиства напрежението, което се е събирало в нас на подсъзнателно ниво. Съветвам те да пробваш да видиш дали и на теб ще помогне. Един сеанс е 80 лева, но това са смешни пари за резултата, който получих, а и няма нужда да се пият антидепресанти. Потърси в интернет доктор Мариян Господинов, има интервю при Гала. Аз ходя при него във Варна, но знам че пътува из България и ако намериш негов телефон обади се, не знам дали е позволено тук да му пиша тел. номер.
Пожелавам ти всичко това, което описваш в един момент да бъде само лош спомен от миналото!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d8d05c08ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей :) Първо страхът е плот на нашето въображение. Така като чета имам чувството че от страх да живееш, но от какво толкова те е страх. Аз съм на 17 години момче съм с разделени родители, живея само с майка ми. в чужбина е баща ми и приятелката му от която има 3 деца, които аз приемам за братя и сестри. имам и още една сестра от кръвната ми майка. И се чувствам перфектно :)
Като малък ми се е случвало и до ден днешен ми се случва не знам къде се намирам после поглеждам приятелите и отминава без да разбера. Оценявай това което имаш. Не се страхувай. Тези които мислиш за врагове може да ти станат най-големите приятели. Единствената пречка в случая си ти самия/самата. Прави това което искаш, бъде себе си и ще бъдеш щастлив, даже няма да разбереш какво са проблемите и къде са изчезнали. :)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 07452d1000
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   И аз съм същия, само дето бях 1 година със тези по гадните, сърцебиене, задуха и т. н. Истината е че трябва сам да си кажеш СТИГА нищо ми няма. Трябва да си намериш работа, университет нещо, спорт. Иначе и аз съм същия нямам кой знае кви приятели, нямам приятелка, студент съм, но живота ми е скучен като цяло момче на 22 :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: a6102f7afc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Неолексен 150мг.! 2x на ден. Ако не помогне увеличи дозата до 3x на ден. Аз така се справих.

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 4661d00f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм психолог но не в България..... погледни само.... ти трябва да си починеш да излезеш от този "трафик, хора "...всичко онова което ти тежи... отпосни се. НЕ МИСЛИ...имаш приятели но не го знаеш. Развържи си езика говори

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b339f344b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Fake it. Ако си неуверен- fake it. Честно казано помага.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ab9b8473f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От авторката: благодаря на всички..
просто на повечето хора не им е проблем да са сред тълпа, не ги е страх и не им става лошо, не се паникьосват и общуването им е лесно, идва им от вътре.. аз съм като забила, дори преди в училище, сред съученици- нямам какво да кажа, треперя от вътре.. не мога да провеждам разговор с никой.. нямам социални умения.. то не може "просто говори".. сякаш на някой без книжка и знания да кажеш "просто карай".. и не съм отракана.. не мога да живея другаде сама.. откачам.. единственото безопасно място за мен е вкъщи.. и единствените хора с които не ми е лошо са родителите ми.. дали ще уча или ще работя то се иска да говориш, да можеш сам.. родителите са до време, а и никой не е вечен.. за да си пълноценен човек трябва да си нахакан, екстроверт, а аз не съм и не мога магически да стана.. интровертна съм и това е.. и ако беше само това- ок, но то това моето е екстремна срамежливост и прилошаване и ирационални страхове, че всички те зяпат лошо, подигравателно, осъдително, че ще те наранят.. гледаш да не поглеждаш никой в тълпа и изобщо сред хора, било то на улицата и където и да било.. знам, че тревожността предупреждава за опасност, така реаргира тялото, но специално тая фобия, както всички фобии е ирационален страх, без реална опасност за живота, но излезна ли навън всякаква логика и рационално мислене изчезват, всякакво мислене изчезва, само описаните синптоми, паниката, срама и страхът остават и сякаш съм никой.. тези дни уж ще почвам работа и то крупие, иска се само да посрещаш и изпращаш хората, главно работиш с някакви машини, ще има курс, ще ни обучат.. много съм се сдухала как ще ходя дотам и как ще се справям там.. айде, градът ни е малък, добре, че не е голям, ама искам догодина да уча.. как да стане тая работа с тея тълпи, липса на умения за общуване.. та аз нямам една приятелка.. то и да учиш после, за да имаш работа се искат връзки и нищо не е сигурно.. ама пак е по- голям шанс.. ще пробвам хапчетата и искам да питам колко време да се пият? съжалявам, че си изливам терзанията тук.. знам, че повечето хора няма да разберат.. само който го има знае какво е.. просто ми е супер зле.. всеки ден плач.. защото не виждам бъдеще и нормалност.. защото не знам какво е да живееш нормално, да излизаш без страх, да имаш приятелства, да се смееш, да разговаряш.. ходя на психолог, ама не съм и казала за това как ми е навън.. знае само за общуването.. а и само говорим за миналото.. не знам от кога и точно от какво се е получило.. ама и като цяло като бях по- общителна то беше рядко и кат съм била само с един човек, не в компания.. сега сигурно няма да мога да ходя при нея.. номер 10 ти завинаги ли се оправи? в смисъл след като спря хапчетата или си ги пиеш още? .. съжалявам за грешките, пиша от телефона.. за прочелите целия коментар благодаря за търпението

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 40a889dd2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   номер 7 как така хем си пил антидепресенти, а после казваш, че не си пил, че си се оправил само с холотропното дишане?

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7ce3758a30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   И аз съм със подобно невротично разстройство и социална фобия. Истината е че няма надежда, аз мисля да се самоубия, не виждам никакъв смисъл от живота. Можеш да го търсиш с дни и години, но няма да го намериш - всичко е лъжа! Дано умра!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d8e06a7719
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 15 аз съм номер 7, пих антидепресанти, но когато се започват сеансите по холотропно дишане се спират антидепресантите, защото те потискат всички тези лоши чувства и страхове, а с това дишане те трябва да излязат навън. Мога смело да кажа, че вече нямам социална фобия. А бях невероятно скептична към този начин на лечение, едвам ме накараха роднините ми да отида и да опитам. Не мога да кажа че сега всичко е розово и прекрасно, но нямам тези налудничави страхове като преди, мога да се виждам с хора, да говоря спокойно с тях, да излизам и т. н. и не изпадам в депресивни състояния.
Общо взето надявам се че това отговаря на въпроса ти, справих се само с холотропното дишане без антидепресанти. Разбира се продължавам да ходя, докато не усетя че нямам нужда от повече. Днес ще ми е третия сеанс, а още от първия се повлиях и даже и аз се чудих как е станало това. Интересен ефект беше, че усетих глад сутрин, а не бях закусвала от 5 години някъде.
Също мога да препоръчам книгата Раят зад страха, още не съм я изчела, взех я наскоро, но ми изглежда надеждна.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 14cceb87a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Ако ти сама не се решиш да преодолееш този страх, никой няма да може да ти помогне. Иначе и аз не мога да гледам хората в очите, дори 1 път почти припаднах сред една голяма тълпа, но първата крачка е, сам да се опиташ да победиш тази несигурност. И проблемът ти ще е наполовина решен. Със сигурност е трудно, и аз не мога да се заставя да гледам хората в очите, но и не искам, всъщност. :D Но все пак, при теб е доста по-сериозно, така че успех!! :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5dd0475fd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Имам сходни проблеми! Знам колко е трудно да се решиш, но отиди на психолог. Аз ходя вече повече от 2 месеца, всяка седмица, първо ми беше трудно дори да излеза, но лека полека почнах да се променям. Тогава взех ваучер, сега го намирам, но е изтекъл...http://www.deals.bg/2-konsultatsii-vsyaka-po-50-min.-s-psiholog-za-34lv-ot-DKTs-Astsendent_23539
Намери подходящ специалист, които да ти вдъхва доверие и се хвани в ръце! Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker