Колко вредно е пушенето ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Колко вредно е пушенето ?
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1667 пъти
Здравейте! Както разбирате от заглавието, става въпрос за пушенето. Колко вредно е то? И ако пушим по 4-5 цигари в месеца дебело подчертавам в месеца вредно ли е? Все пак има хора, които в продължение на много години пушат по 1 кутия на ден.. не смятам да се пристрастявам и знам че са вредни, но ако пушим сравнително малко пак ли имат същия ефект? мерси преварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 19653847a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има вече достатачно научни изследвания по темата, но аз лично ще ти кажа, че дядо ми е починал на 33 г. от рак на белия дроб по особенно жесток и мъжителен начин и е бил страстен пушач. Смятай дали не е вредно.
Но ракът все пак е по-рядко вероятен, а и се развива след дълга консумация и интензивно пушене. Доказано е обаче, че никотинът рязко свива кръвоносните съдове и ако имаш и малко наслагване там, то може да се откъсне и да предизвика тромбози, инфаркт, инсулт.
Това е и основната причина да се забрани пушенето на закрито - защита на работещите и непушачите.
Никой обаче не е мислил, че след пълната забрана на пушенето на закрито в САЩ ще намалеят инфарктите с цели 30% и то за само 6 месеца. В Германия има подобни изследвания, доказващо много бързото спадане на инфарктите след забраната (15-30%), което същност се явява най-голямата вреда от цигарите и не ракът е основният проблем, а и там резултати ще се отчетат след години, защото има нужда от години и десетилетия да се развие.
Да, може би пушените от теб цигари са малко за рак, но могат да отключат някаква болест, към която имаш и без това предразположение, а и без да знаеш, ако имаш някакво наслагване по артериите (случва се и на млади и здрави хора), при много бързото свиване на артериите заради никотина да си докараш някое тромбче най-малкото (загуба на крайници!, ако влезне в мозъка - будна кома и тем подобни ).
Ти за мен пушиш заради белята.
И все пак, ако не искаш да се отказваш от тези цигари, съветвам те да пиеш много течности (кръвта циркулира много по-лесно и тромбозата е по-малко вероятна) и да пиеш кафе с цигарата (кофеинът разширява кръвоносните съдове особено в мозъка).
По-интензивните пушачи съветвам да взимат и витаминни препарати, особено с витамин С.
Напълно противопоказателни за пушачките (и на електронни цигари) са противозачатачните от най-новото поколение (ТРОМБОВЕ)!
Ако не искате да се отказвате от никотина - пийте поне много течности, движете се и живейте активно.
И още - за жените пушенето е два пъти по-вредно, защото имаме много голям процент телесни мазнини, за съжаление у нас вече пушат и съвсем официално повече жените от мъжете. Най-опасно е за бременните пушачки- децата им се раждат много често с ДЦП и недоносени
Авторката съветва все пак да спре с пушенето за белята - забравих да спомена и пожълтяване на зъбите и тем подобни козметични проблеми.
И все пак, ако продължаваш да пушиш за белята, поне пий в този ден МНОООГО течности (3-4 литра) кафе с цигарата, защото няма начин да се знае кога, къде в един човек има потенциал да се откъсне малка частица наслагване в една артериика, което може да доведе най-малкото до загуба на крайник, ако не и до смърт (виж некролозите на младите хора). Вероятността млад човек да развие някаква форма на рак е минимална, но да си се гътнеш както си стоиш от инфаркт - ей това си е класика. Защо пушиш за белята, не мога да разбера - тук ти не се отличаваш и от страстите пушачи, защото такъв тромб се откъсва веднъж и вероятността при 5 или при 50 цигари е същата.
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 2184837632
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   №1, точно за белята, точно за белята! Направо дърпа Дявола за опашката! Хем да не си пушач в истинския смисъл, хем да рискуваш да си докараш всичко, което си докарват пушачите - живо безумие!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0d3e3efb20
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря ти много за съветите. И наистина най-добре е да ги спра

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: eb13e419f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами назнам за дърпане на дявола за опашката - ама обикновено –самия израз се развива когато си във да го наречем змиярник - среда където Не искат да те похвалят понеже Те трябва да са най нависоко през цялото време, без да са се призамили - както с мен например.
Когато примерно нещо ти се получава по добре - тези лицемери заприличват на нещо гущероподобно в лице(ако сте забелязали някой дето ще се задави със злоба) и Тези змии казват - Дърпаш дявола за опашката понеже ги е страх да си признаят нивото може би незнам.
А иначе з цигарите понякога когато стигнеш определената възраст ест. И запалиш цигарата и вдишаш от дима, който леко те събужда и си казваш от това имах нужда и някак си след това поне при мен не ми се пуши. От кафе съм зависима иначе. Ама нямам нуждата да сменям постоянно никотина от организма си с новата цигара просто

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: eb13e419f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Много е вредно спри ги задължително

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker