Възможно ли е да съм заразена с хепатит? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Възможно ли е да съм заразена с хепатит?
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 3101 пъти
Преди седмица бях на маникюр. Смъкна ми кожичките и след като започна да ги реже с нокторезачката без да иска отряза повече. Не съм сигурна дали е отрязала или просто я обели. Отначало не потече кръв, но след като ми стисна пръста започна да тече. Раната не изглеждаш дълбока. Не съм сигурна дали почиства редовно инструментите си. Почисти ми пръста с лакочистител, но не съм сигурна дали това е достатъчна дезинфекция. Въпросът ми е дали е възможно да съм пипнала хепатит С. Ще си направя изследвания, но трябва да почакам около 15 дни след инцидента за да може теста да покаже правилен резултат. Междувременно искам да разбера и вашите мнения, защото се притеснявам... :)
Поздрави на всички! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5b01a0e999
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Малко е вероятно да те зарази така с хепатит С, но има и други хепатити и болести - говори с нея обаче, мисля, че те си дезинфецират инструментите със спирт всеки път, което мисля, че е достатачно.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f338ef9c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В научната литература пише, че в козметичните салони най-често се предава инфекция от Хепатит Б. Но както и горе казват, други инфекции също се предават! По принцип може при съмнения и заразяване спешно да ти се постави имуноглобулин за хепатит Б и междувременно да ти се започне ваксинацията срещу хепатит Б.

Доколкото аз знам, само спирт не е достатъчен за дезинфекция.

Говори с личния си лекар!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 716f85f0f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не е невъзможно, но е малко вероятно. Мен ме шокира дезинфекцията с... лакочистител! (? ! ) Да, хепатит Ц е доста коварен, но Б се предава много по-лесно...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: af9affa0d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:Благодаря на всички за съветите! Но забравих да спомена, че маникюристката работи в домашни условия, а не в козметичен салон. След като жената преди мен си тръгна не видях да почисгва инструментите, което ме навежда на мисълта, че изобщо не го прави! Чак след като ме поряза се замислих за това.. Споделяйте мненията си, вяко мнение ми е от полза! :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 24446ef435
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Спокойно бе

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e6c49add5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторке, най-вероятно си се разминала, но случаят трябва да ти стане обица на ухото - избягвай всякакви подобни услуги със съмнителна хигиена и с по-лоши неща от хепатит Ц можеш да се заразиш така. Много хора вече има пострадали и заразени от непочистени пособия на козметици, зъболекари и дори от фризьорски такива. Не е срамно да станеш и да си тръгнеш или да направиш забележка, ако видиш че хигиената в салона не се спазва - по-страшно е да останеш на стола, да си замълчиш и да се чудиш дали не те заразяват с нещо в момента.
Живея в Германия и първия път когато отидох на маникюр тук в кварталния салон се стреснах - маникюристките бяха с хирургични ръкавици, които се изхвърляха след всеки клиент и със санитарни маски на лицата, пособията дезинфекцираха с някакъв спрей подобен на зъболекарските. Стори ми се малко прекалено, че са се екипирали все едно не нокти, а операция правят, но после като се замислих - има добра причина да го правят.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 39928e66e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако маникюристката ти спазва необходимата хигиена и редовно дезинфекцира инструментите си няма почти никакъв шанс. Впрочем и моята така веднъж леко ми разкървави пръста, но аз не се притеснявам, защото съм я виждала как след всеки клиент дезинфекцира всичко. За това мисля, че няма от какво да се притесняваш толкова, но щом си решила да правиш тест, лошо няма. Само не се панирай!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c0c6f6723d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Направих си изслесванията-всичко е наред!! :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 54b935d1fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке не искам да те тревожа, но изследвания за хепатити от типа Б и Ц се правят по - късно просто защото инкубационният период на вируса е около 3 месеца. Преди да изтекат те изследванията може и нищо да не покажат. Така, че след месец два си направи изследвания пак. Особено Хепатит Б е най-опасния, защото може да остане скрит в организма и да не проявиш никакви оплаквания. Има хора, които с години са били носители на вируса и са го разбрали случайно при рутинен преглед или изследвания.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker