Церварикс - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Церварикс
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1474 пъти
Здравейте! Момиче съм на 12 години. Преди няколко месеца личната ми лекарка предложи на майка ми да се ваксинирам с Церварикс( против рак на маточната шийка). Майка ми се съгласи и ми биха първите 2, а третата ще ми я сложат някъде началото на април догодина. Отначало бях съгласна, но днес във фейсбук попаднах на теми, в които много хора отказват да се имунизират с нея. След статията прочетох още много други в интернет, в които повечето мнения бяха отрицателни като всички твърдяха, че тя е много опасна и може да причини дори смърт. Много се притеснявам, нямам никакви странични ефекти след като ми ги биха. След прочетеното смятам да кажа на мама да откажем следващата, тъй като до колкото разбрах тя е най-важната. Искам, обаче, да попитам хора, които са се ваксинирали има ли някакви странични ефекти? Има ли възможност да се случи нещо с мен изведнъж, защото прочетах за едно момиче от Великобритания, което 1 час след като са я имунизирали умира.
МОЛЯ МОДЕРАТОРИТЕ ДА ПУБЛИКУВАТ ИСТОРИЯТА МИ!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: c53caa3e0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Намери из нета и изгледай филма "Ваксиниране - скритата истина" (Vaccination - the hidden truth) - ще ти отвори очите за много неща. Като цяло - абсолютно избягвай ваксините, особено масовите такива (особено против грип, разните шийки на матки и гърди, психозите които изкуствено се създават около Ебола, свински, птичи грип и т.н.) - това са абсолютно комерсиални ваксини, пълни с вредни химикали, вредни за здравето и живота и носещи трилиони долари печалба за фармацевтичните гиганти в условията на глобална финансово-икономическа криза!
Единствените ваксини, които не са засегнати от тази "мода" и са по-безвредни и наистина работещи, са тези които имат малко разпространение, и които са запазили технологията за производството си от едно време (разбирай - малко след Втората световна война). Това са примерно ваксините против Вариола, Жълта треска и т.н. Всичко останало - съвременните, "модерни" ваксини, особено противогрипните, и тези, с които набучват дечицата до 6-годишна възраст - тури му пепел! Избягвай ги с цената на живота си дори!
С жена ми за голямата дъщеря още не се бяхме усетили и позволихме да я набучат с всичко възможно. При малката вече бяхме наясно и да е отнесла най-много 2-3 ваксинации, които са ? поставили в детската градина и в училище без наше знание и съгласие (абсолютно безобразие, за което вдигнахме люти скандали!). Сега малката е 10 пъти по-здрава от голямата, която покрай всичко останало разви и анемия...
Просто докторите от СТОЖЕРИ на здравето и живота на хората в последните 20-30 години са се превърнали в жалки комерсиалисти и търгаши, с промити мозъци, които "работят" и изпълняват заповеди "отгоре" само за единия хонорар...

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 11a5296583
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вече си минала 2, ако е имало нещо опасно за теб е щяло да се прояви

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b0d7acaaae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ваксината не е проучена като ефект. Склонна съм да се съглася с №1. Аз също имам дъщеря тийнейджърка, изчетох достатъчно и не мисля да я ваксинирам. Мненията на гинеколозите ще се различават в зависимост от това как гледат на ваксините по принцип. Може би е трябвало да изчетете повече, за да вземете решението си. А може и да е правилно. Така или иначе е взето, постави и последната доза, защото така нещата са започнати и недовършени, което е безсмислено.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 6ab4e264a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля, че няма от какво да се притесняваш. Разбира се, че има момичета на които въпросната ваксина не им е повлияла добре, но процентът е нищожно малък на фона на хората които нямат проблем и на които ваксината дори е помогнала. Впрочем така е с всяко лекарство. Помисли си примерно, че 1 човек има непоносимост към аспирин, това означава ли, че аспиринът е опасен и трябва да спрем да го използваме? Съвсем не.
А на номер 1 ще кажа, че минава в другата крайност. Да, прекомерното ваксиниране с какво ли не е добре, но и това да лишиш детето си от важни ваксини също може да е опасно. Никой не те задължава да го ваксинираш против грим, но има ваксини срещу тетанус, детски паралич и подобни, които могат да спасят живот. Ти си решаваш, разбира се, ама да не съжаляваш някой ден.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7b6b694f4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 1 не е прав. Аз израстнах в Бавария, където ваксините масово са отречени от населението и само 30% от хората са ваксинирани и се нагледах на епидемии от шарки и други глупави болести. Майка ми е българка и ме беше ваксинирала и като единствено дете от класа се оттървах. Една моя съученичка остана инвалид след най-проста шарка и сега вегитира - хранят я с тръбичка, а накрая цялото училище затвориха за 1 месец заради епидемия от менингит, явно толкова беше отслабнал имунитета на учениците след множеството детски болести, че всичко почна да ни мори.
Моята съседка пък беше бременна и я заразиха със шарка - не е нужно да казвам, че абортира бебчето си.
Вижте, за тази ваксина е добре вашите дъщери сами да си вземат решението, защото не знам вие как ще си го простите, ако един ден дъщеря ви почине от рак на маточната шийка. На 14 г. например човек е достатачно разумен, за да взима подобни решения, не им се бъркайте на момичетата - нека се информират сами.
Изгледала съм иначе всички филми за ваксините от интернет и ми е жално, че са правени от американци, които са ваксинирани (там е задължително и влизаш в затвора или плащаш огромни глоби ако не си ваксинираш детето), а не дават за страните, в които заради липса на ваксина се умира масово - дори от тетанус в Бавария хората не се ваксинират, а от това се умира.
Аз имам всички ваксини и си ги освежих в 20-те си години. Днес живея в България със съпруга си и децата ми са ваксинирани, разбира се и нямаме проблеми. Мъжът ми освен това има всякакви други ваксини, защото често пътува в тропически и други развиващи се страни и също няма проблеми. Децата си ваксинирам против грип и нямам проблеми, докато аз самата като дете непрекъснато боледувах, тъпчих се с антибиотици и лежах по болниците, а брат ми има и сраствания по дроба и намален обем вече от пневмонии. Моите деца например антибиотик не са взимали в живота си, което е най-важното в годините на резистенции.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7185704097
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   При сестра ми нямаше никакви странични ефекти. Това, че на 1 (както пишеш) момиче не му е понесла ваксината, нищо не означава. Има хора, починали след алергичен шок, причинен от.. фъстъци, например. Това би ли те отказало да ги ядеш? Завърши си ваксинацията. След джете дози, които са ти поставили, ако имаше проблем, щеше да се е проявил. Браво на майка ти, че мисли за здравето ти!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker