Въпрос относно вадене на нерв! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Въпрос относно вадене на нерв!
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1761 пъти
Преди няколко дни бях на зъболекар и се оказа, че зъбът, по който доктора започна да работи е пулпит. Сложи арсен, при което аз попитах дали не може да сложим упойка за по-лесно, а той каза, че нямало нужда, че пациентите си мислим че упойка се слага така лесно... по-добре било с арсен и такива подобни ми ги изброяваше.

Изчетох доста информация в Интернет и повечето стоматолози и специалисти в тази област отхвърлят слагането на арсен и съответно се обосновават защо го правят. Обосновката им е, че е вреден за организма и може да направи големи бели на пациента, че може да не умъртви мястото както трябва, а болката от това е неописуема. Може да предизвика редица проблеми. И според повечето специалисти има достатъчно съвременни и далеч по-ефективни начини да бъде премахнат нерва.

Няколко пъти досега са ми вадели нерв и единия път си спомням как ми сложи арсен и след няколко дни отидох да ми извади нерва - болката беше покъртителна! Иначе мрън мрън няма да боли... Този метод е сигурно на 30 години...

По принцип държа на болка. Когато се подготвиш психически за това дори се свиква. Но не мисля, че сме животни и трябва да търпим това. В крайна сметка щом има по-ефективни и полезни методи нека тях да използват...

Аз упойката ще си я платя - 5-10лв. - няма проблем, но защо така правят? За да си продавам арсена?

Мислите ли, че все още са останали стоматолози, които да мислят за пациентите си, а не за печалбата?

Последно искам да споделя, че малко след като ми сложи арсен зъбът ми изтръпна. И в момента е изтръпнал. Венецът не, но зъбът е... какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4fea300e13
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зъболекарят в случая има право и не ти трябва упойка, защото нервът ще е умъртвен. Как да има болка при мъртъв нерв?
Иначе за умъртвяване на нерв чрез упойка не съм чувала.
Методът с арсен е масов, не знам за друг, но е възможно и да има, а у нас просто заради икономии да не прилагат друго освен арсен.
Съвет - най-добре е изобщо да не се стига до такива мерки. Грижи се добре за зъбите си, защото рано или късно зъб без нерв бива изхвърлен от организма

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2352fb6b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Автора

ООлеле бооожееее...

Няма умъртвяване на нерв чрез упойка (facepalm). Упойката се слага, за да обезболи мястото и тогава се навива една игличка, с която го изкарва!

Не разбирам защо се заяждаш само?? !? !? !

Научете се да влизате в положение и спрете да се заяждате с хората с проблеми! Ама защоо, ама защо не се пазии, ама не знам си каквоо... е случило се е - помогни. Това, че е трябвало да отида по-рано и аз си го знам.

По вашата логика дайте сега на всеки да му пишем: защо си се занимавал с нея, че сега да страдаш от любов. защо си направил това, за да се случи онова - Е СЛУЧИЛО СЕ Е. Помогнете, но не хулете.

Този зъб специално имаше кариес и след като го отвори се оказа, че е доста по-голям, отколкото изглежда. Почисти го и нямаше проблем. След като ми сложи лекарство и ми каза да дойда след няколко дни да ми го пломбира, отидох, като премахна лекарството с онзи инструмент, който прилича на дебела извита игла и ме заболя страшно много и се оказа, че нерва се е отворил...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4c0db8b8e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

3.   Щом е имало болка, когато ти е ваден нерва, значи нервът не е бил умъртвен. Трябвало е да се сложи пак лекарство и да се изчака още. Зъболекаря в случая изобщо не е прав - как може да вади жив нерв? Направо не е за вярване.

Нервът когато е умъртвен, не се усеща болка.
Не знам защо при тебе се е получило да не подейства арсенът, но се е получило. Просто трябвало е като си усетил болка, да пресратиш манипулацията, да оставиш този зъболекар, и да потърсиш друг.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0ff25a9ddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   .. какво мислите? Мисля че които иска по ефективно и новаторско лечение трябва да посети по скъпа стоматологична клиника и да е готов да си плати сметката. Когато посещава евтини кабинети работещи най-вече по здравна каса се налага да се задоволи с методи от преди 30г. За съжаление само методите от преди 30г ги поема здравната каса.
Качествената упойка за зъб авторе не е 5лв. 5-10лв струва точно упойващия метод от преди 40г.
Стоматолозите са частни фирми работят на час труд или на процент от цената на вложените продукти, както всеки работещ в услугите. Ако те днес нямат клиент не получават никаква заплата и въпреки това сами си закупуват техниката и плащат наема на помещението за разлика от всеки друг лекар. Повечето стоматолози мислят за комфорта на пациента си, защото само така могат да привлекат достатъчно клиенти. Но няма как да не мислят за пари, защото лично сами си поемат разходите.
Докато хирурга ще те прегледа с мед. техника собственост на общинската болница в сградата на същата болница, стоматологът сам ще си закупи зъболекарски стол и инструменти и ще наеме/закупи удобна сграда и ще я превърне в кабинет.
Дали е нормално да ти е изтръпнал зъба не знам, случвало ми се е да ми слагат арсен, но преди над 25г и не помня чувството.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d28e3c3ea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   3 зъба си ми умъртвени, та имам опит и то горчив. И аз имах пулпит. Така, че това с арсена ми е добре познато. И не, няма как с упойка да умъртвиш нерва. Упойката се слага за да не чувстваш болка докато зъболекаря работи по зъба ти, примерно ти запълва каналчетата. Целта на арсена е съвсем друга, а имено да умъртви нерва преди изваждането му. А иначе може и да има и други методи за умъртвяване на нерв, не знам, не съм зъболекар, но и трите ми зъба са третирани с арсен. И нищо не ми стана, въпреки, че и аз се попритесних първия пък като чух, че ще ми слагат арсен в зъба. Оказа се, че количеството е доста малко и няма как да ти навреди. За това те съветвам да оставиш зъболекарят да си свърши работата и ти пожелавам да не те боли много. И ми стискай палци и мен да не бе боли, че тия дни пак трябва да ходя... още 2 зъба имам за оправяне :(

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker