Краста?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Краста?!
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 6419 пъти
Здравейте хора, заразиха ме със краста, знам че се получава от кърлеж или от лоша хигиена. Къпя се редовно в нас е чисто и знам, че нямам как да освен да са ме заразили. Ходим при личната каза, че нямам такива пъпки като на крастата и на всички места но каза, че е такова. Взех си Акарол и първия ден като се намазах адски горене, парене и сърбеж изпитах (ВСЕ ЕДНО НЯКОЙ МЕ ГОРИ СЪС ЗАПАЛКА УЖАСНО БЕШЕ). Перях дрехи, чаршафи, одеала, всичко на 70 градуса. Преди да свърши периода на използване на Акарола отидох на частно защото много ме сърбеше и не издържах. Каза ми да си завърша лечението и след това няколко дена да се къпя със билки. И ми предписа клемастин за сърбежа. След като свърши периода на Акарола (3дена мажеш на 4 се къпеш). Изкъпах се със билки, но много ми запари ма кожата, мисля си че е от горенето на кожата Акарола и топлата вода, после нещата малко се успокоиха. По добре се чуствах от обикновен душ.
Въпроса ми е някой случвало ли му е подобно нещо, и кога ще стре този сърбеж напълно?

П. С. Моля редактори споделете история ми Важно е!!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5e50a58d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм имала 2 или 3 пъти и мога да ти кажа, че нито от кърлеж, нито от лоша хигиена. Иначе да случва се така и след около 3-4 дена вече ще си добре.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0590d2d882
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Крастата или Скабиес си е предаване на един вид кърлеж, при пряк контакт със заразен се предава. Имал съм един път като малък и знам какво е:) Ходих на гости на мои братовчеди и те тактично си замълчаха, че ги е споходила краста отнякъде и ми се случи и на мен. Не знам колко са ефективни новите мазила, но навремето се правеше една гадна смес от сяра с мас и с това се мазеше човек, имаше една също толкова гадна течност, която се продаваше, но по-ефективна беше сярата:)
Сега сигурно са разни помади с мирис на парфюм:) Нещата не опират до хигиена, но за да се отървеш си е нужна много строга хигиена, да си се мажеш редовно, да си изваряваш памучните тъкани, които носиш и на които лежиш, просто за да се унищожи този невидим кърлеж. Сърби, но не трябва да се чешеш. Споменът ми е много блед колко ме е сърбяло, това е било преди 30 години все пак, бил съм дете, но със сигурност не е приятно. Ще мине, но трябва да извариш всичко до което се докоснеш, а останалото да изпереш на възможно най-висок градус.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 17a05b3c53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да, аз също съм минала от този етап. При теб поне не са се задълбочили нещата както при мен. АЗ имах ужасни белези по краката, червени петна, а при допир с вода имах непоносим сърбеж... слава богу се излекувах

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7d763981f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имали сме краста. Цялото семейство трябва да се маже с АКАРОЛ, дори да нямат симптоми. Не се пере на 70, а на 90 градуса, чаршафите се попарват, дори всичко което позволява като материя се попарва. Ние си пипахме нещата с ръкавици докато се мажехме. След като мина мазането с АКАРОЛ развихме дерматит на кожата, а някой членове и страшна алергия, за която с наложи дори урбазон да се бие. Един съвет от мен глади си дрехите преди да ги облечеш. Внимавай къде сядаш, къде лягаш и с кой се здрависваш. Аз съм развила такава фобия, че на обществени места сядам само на кожени или дървени столове. Иди на компетентен лекар.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7d763981f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Имали сме краста. Цялото семейство трябва да се маже с АКАРОЛ, дори да нямат симптоми. Не се пере на 70, а на 90 градуса, чаршафите се попарват, дори всичко което позволява като материя се попарва. Ние си пипахме нещата с ръкавици докато се мажехме. След като мина мазането с АКАРОЛ развихме дерматит на кожата, а някой членове и страшна алергия, за която с наложи дори урбазон да се бие. Един съвет от мен глади си дрехите преди да ги облечеш. Внимавай къде сядаш, къде лягаш и с кой се здрависваш. Аз съм развила такава фобия, че на обществени места сядам само на кожени или дървени столове. Иди на компетентен лекар.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: cbb1c2c916
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Аз също ползвах Акарол при краста. Помогна доста бързо, но след препоръки започнах да ползвам мехлем за да предотвратя дерматита. Алергията до колкото разбрах може да се получи, ако си алергичен към бензил бензоатови производни, което вече става неприятно ползването на този продукт. Спазвах упътванията на лекаря, не беше от най-прятните дни у дома, но с прецизно изпиране и почистване се оправихме. Научих, че не скъпото е хубаво дори и при антипаразитните продукти.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker