Упражнения за очи за късогледство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Упражнения за очи за късогледство
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2225 пъти
Здравейте!
Момиче на 14 съм.
Имам проблем с очите, имам късогледство и не виждам надалеч. Имам очила, но просто ме е срам да ги нося, нося ги само в час. Зал лещи не искам да чувам... не мога да сложа, пробвах хиляди пъти и просто ми е гадно.. Наскоро чух за някакви упражнения, с които да си свалиш диоптъра и имам въпроси към това.
1. Какви са тези упражнения, какво трябва да се прави?
2. Колко време трябва да се упражнявам, за да се подобри зрението ми?
3. Ефективни ли са и дали наистина ще виждам добре и надалеч след като ги практикувам определено време?
Моля ви да споделите, ако имате опит в това и възможно ли е с тези упражнения да си навредя?
Моля редакторите да публикуват проблема ми, наистина е важно за мен!

Благодаря за времето, което отделихте, за да прочетете проблема ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4ecc14d9dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм много късоглед човек и на твоята възраст започнаха тези процеси при мен като до края на 25-тата ми година ми се увеличаваше диоптера.
Първо е много важно да приемеш късогледството като факт, но не като болест. Късогледството, когато не е споходено с астегматизъм, увеличено очно налягане и така нататък не е болест, а вид лека аномалия в резултат от растежа на организма. Има генетическа предразположеност и се повишава диоптера с растежа като този процес спира някъде на 25 г. Късогледството не се причинява от четене на книги и седене по компютрите, но се уморяват очите и временно може човек да вижда по-зле от такива неща. Иначе много начетени хора има без късогледство и обратното - хора без да са прочели и една книга са късогледи, затова не се ограничавайте в четене и учене заради това, защото се лишавате от образование без да можете да промените диоптрите си.

И сега конкретно по въпросите на Авторката

1. Какви са тези упражнения, какво трябва да се прави?
Има доста упражнения, най-основно се гледа точка в далечината и после се концентрираш върху точка наблизо - например текст от книга, после пак гледаш да кажем дървото отсреща и така нататък - има доста упражнения в интернет и книгите, но те са ОК, за да отпочине окото, но нямат никакъв ефект по отношение на диоптера - няма да ти навредат, няма да ти помогнат

2. Колко време трябва да се упражнявам, за да се подобри зрението ми?
Прави упражненията, ако усетиш напрежение в очите, но колкото и да се упражняваш никога няма да можеш нито да спреш увеличаване на диоптера, нито да го намалиш.

3. Ефективни ли са и дали наистина ще виждам добре и надалеч
Тези упражнения са подходящи за хора без проблеми, които работят на компютър да си отпочине малко окото, но нито вредят, нито помагат за късогледство.
Най-добре е да се преместиш на първи или втори чин и винаги да си носиш очилата поне за да четеш неща от дъската, защото е глупаво да се тормозиш без причина.

Приеми иначе късогледството си. Няма нищо срамно в носенето на очила, а е смешно например късоглед човек да се блъска в предмети или да прави физиономии, защото не вижда.
Приеми късогледството си и се примири.
Иначе има съвременни операции, които веднага чистят диоптерите и има вече опит, правят се от години много успешно, но трябва да си на 25 г. да кажем, да е спрял растежът на диоптера.
Важно е да не драматизираш много проблема, да си носиш очилата поне при нужда и да пробваш и с лещи, а като порастнеш можеш да помислиш за операция или инвестиция в скъпи очила и лещи. Аз имам мултифокални лещи и очила, които са толкова добри, че забравям за късогледството си. С мултифокалните си лещи виждам по-добре от приятеля ми, който няма късогледство. Имам -7,5 диоптера, но това не ми пречи да водя съвсем нормален живот - карам кола, родила съм си нормално децата и така нататък, изучила съм се и си работя по цял ден на компютър, чета много книги и не ми расте вече диоптера от 25 г. възраст

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7e4ddcf2c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   защо те е срам? това не е срамно
даже хората с очила изглеждат по интелигентни
иначе има ами аз знам само за едно да средоточиш погледа си върхо определена точка и да гледаш в нея известно време
колко диоптера имаш
не очакваж невероятни резултати повече от 1 2 диоптера трудно може да свалиш
изчакаж да станеш на 20 25 и може да си направиш лазерна операция, но трябжа окото ти да се е разжило струва окло 1000 2000лв

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d64411bdf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не знам дали ще помогне, но прочети книгата на Норбеков - опитът на глупака или ключът към прозрението. Напиши в гугъл "норбеков м. опитът на глупака или ключът към прозрението" и цъкни върху първия резултат - книгата ще се свали в pdf формат. Прочети я, в най-лошия случай ще поумнееш с една идея повече.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 34191ac0be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката : Извинете, забравих да кажа.. Диоптерът ми е -2

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9ff3effa05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   препоръчвам ти да прочетеш книгата на Норбеков "Опитът на глупака или ключът към прозрението" - в нея пише как се лекуват проблеми с очите и е помогнало на много хора, включително на мои познати: http://www.spiralata.net/kn_bul/durak.zip

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 501ca99771
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако говориш английски, ето видео уроци Йога за вашите очи: https://www.youtube.com/watch?v=v9K1CiZ0qnc

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ecb37e69f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Oще един глас за книгата на Норбеков. Още по-добре ако можеш да се запишеш на курс по програмата. Мои близки ходиха на такъв курс и при тях имаше ефект. Миналата година и аз си развалих очите - като отидох на лекар се оказа далекогледство и разлика от 1. 4 между диоптрите на двете очи (да, докато се усетя и двете очи бяха с диоптър). Казаха ми, че без очила за четене няма да стане при тази разлика. Мразя очила и винаги ме е ужасявала перспективата да нося. Като опря ножа до кокал се сетих веднага близките ми, как си оправиха зрението. Пари за курс не ми се даваха, а и не ми се чакаше до следваща възможна дата. Дръпнах си книжката от нета и се захванах здраво. След две седмици пак бях на очен лекар и замервахме - диоптъра и на двете очи беше намалял, а разликата между диоптрите се беше стопила от 1. 4 до 0. 4. Нямаше вече смисъл от очила. Отделях по половин час дневно - някой път от ентусиазъм правих и сутрин и вечер упражненията, което всъщност май не се препоръчва, но както и да е. При мен сработи. Ако си мотивиран и мразиш очила поне наполовина, колкото мен мисля, че и при теб може да има ефект от упражненията. Очните мускули наистина се повлияват страшно бързо. Пробвай с книгата първо, аз съм пример, че стават нещата и без да се дават пари за лечебен курс. Успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker