Проблем с гърлото, студа и климатизирането - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем с гърлото, студа и климатизирането
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 1470 пъти
Момиче на 16 години съм. Още от бебе съм гледана от родителите ми и от баба ми и те вечно са ме навличали с купища дрехи, шапки, шалове и какво ли не. Нямам спомен някога да съм ходила разголена.

Да, но вечно бях болна, най-често ме хващаха гриповете, минала съм всичко що е имало. При мен рязко ме поваля. Примерно, бях си идеално тези дни и сега си прибрах от разходка и гърлото супер силно ме боли, сливиците и дъгите. Не правя гнойни ангини. До ден днешен и аз съм с навика да се навличам. Бях решила, че ще се калявам, викам си, че моите приятелки ходят с тениска и яке през зимата, защо и аз да не мога, ходих си така, обаче умирах от студ, а тях като ги пипнех бяха като парно. Видях, че това не е за мен и продължих да се опаковам така да се каже, само очите ми се виждат. Налага ми се да пътувам за училище, не чакам много по спирките, най-много 5 минути за единия рейс и после за другия и така за прибиране, но измръзвам адски много, хиляди пъти съм молила нашите да ходя с такси, но те отказват, а те не могат да карат кола. Тук в България на 5-6 градуса аз се разболявам. Сега не мога и дума да обеля. Положението с гърлото е критично. Нямам търпение да дойде лятото, но пък се местим за постоянно в Англия след 3 месеца и майка ми каза, че ще се наложи да се климатизирам, или вечно ще съм болна. Имам приятелки там и ми казаха, че вечно вали, студено е, мрачно е, не е като в Маями. Чувала съм за нагревки на гърлото назначени от физиотерапевт, но не знам дали ще помогне и какъв ефект да очаквам. Също така се чудя дали при болно гърло се яде сладолед или се пие горещо, всеки казва различно. Дайте ми идея как да не боледувам толкова често, уж ям зеленчуци, пия витамини, разни противогрипни, нищо не действа. Как да успея да се климатизирам, да не ходя загърдена като монахиня с три шала и да не ме боли така гърлото? Или поне като ме боли толкова да кажете някоя бабина рецепта да мине бързо, защото го мотам седмици и смуча какво ли не, редовно, пръскам се и пак си е силна болката.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: fbcfe7f375
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съветвам те да се обличаш по принципа на „луковицата“ - т.е. с множество пластове, които можеш да свалиш като си в помещение - например вид модерна жилетка или суетшърт, който да сваляш.
Другата година е добре да се ваксинираш срещу грип, за да си почине една година поне организмът ти и имунната система. Самата ваксина не е вредна - практически вкарваш в тялото си мъртви вируси, които ще дойдат другата зима. Твоята имунна система получава наготово информацията, която ? трябва, за да се пази.
Има допълнителни съставки, които ги критикуват някои хора, но те не са нищо в сравнение с медикаментите, които взимаш при грип.
Най-важното при грипа е същност почивката и пиенето на много течности - нито витамин Ц, нито каквото и да е било друго ще ти помогне да оздравееш по-бързо.
Имунитетът ще си засилиш със спорт, качествена храна - плодове, зеленчуци, риба и качествено месо, МНОГО течности.
Климатът в България иначе е един от най-благоприятните в света - не случайно тук са се заселили и едни от първите хора. Отиди в Северна Европа да кажем да видиш какво е климат - слънцето не се вижда с месеци...самоубиват се хората.
Така, че не е това проблемът.
Обличай се също като искаш, но в топли помещения не бива да стоиш потна, затова гледай да сваляш там пласт дрехи

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9d86df4871
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Закаляване не се прави зимата като се разсъблучаш, а се прави лятото и ранната есен и се прави постепенно.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 87a412f1e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Яж всеки ден сутрин и вечер по еднa лъжицa ( супенa ) мед с кaнелa. Повишaвa и зaпaзвa вътрешнa темперaтутa и зaдържa топлинaтa с чaсове.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c14194dc0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз ходя като теб с по три шала и само очите ми се виждат, мега зиморничава съм, мисля, че е защото съм слаба и затова постоянно ми е студено. Но нямам проблема с гърлото който имаш ти, като се пазя и много рядко настивам. Дори и когато е 10 градуса пак съм навлечена много и вълнения шал ми е пред носа. Опитай да се храниш здравословно и се движи повече - движението сгрява и раздвижва кръвта. Обличай се много дебело в студа, лошо няма, дори да не се каляваш, като ти е топло с дебелите дрехи и като поддържаш у вас топло няма да настиваш толкова често. Прави си чай с мед, яж чесън и лук, повече плодове особено през зимата. В Англия климата е мек, но много влажен и трябва време да свикнеш с това.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c14194dc0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз съм такава изнежена и винаги се навличам много, дори пролетта и есента съм си зимно облечена с шал и шапка, просто ако не се навлека ми е много студено, а обичам да ми е топло. Свикни с дебелите дрехи и се движи повече за да не зъзнеш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker