На 15 г. с цистит и бяло течение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

На 15 г. с цистит и бяло течение
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 3088 пъти
От близо година имам проблеми с бъбреците и пикочния мехур, една сутрин като отидох по малка нужда и пишках направо чиста кръв, толкова болеше, че направо плачех. Лекарите ми казаха че имам цистит, и казаха че като си изпия лекарствата след това ще ми мине. И, да, мина ми, но след два месеца пак същото, лекарствата не ми помогнаха особено, и се получи хроничен, преди това имах и леко бяло течение. От антибиотиците получих и гъбична инфекция, двойно по-голяма болка. Има ли начин да се излекувам без хапчета?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 766de4dba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Без хапчета не можеш да се излекуваш и от двете неща.
Циститът е станал хроничен, защото
А. Не си пила антибиотика 5 дни и повече, а си го спряла след подобрението не си отишла след това на контролен преглед и явно не си била излекувана
Б. Когато си усетила симптоми, не си се лекувала.
Хроничен цистит не се лекува или се лекува много трундо, но ще те спохожда по време на целия ти живот

За гъбичките - ще ги излекуваш пак с медикаменти като те няма да станат хронични, ако се лекуваш. За разлика от бактериалната инфекция (цистит), където най-вероятно си си „отгледала“ вече резистентните бактерии, тук имаш шанс да се излекуваш.

Има редица билки, които помагат, но не и при акутно състояние като твоето. Moжеш да питаш за такива билки спомагателно, но без антибиотик и медикаменти за гъбичките няма да минеш

Нещо не е наред с твоя имунитет като цяло - изследвай се за диабет, какво ядеш, спортуваш ли, имаш ли поднормено или наднормено тегло, ПУШИШ ЛИ?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e790599fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ям домашна храна, работя тежка визическа работа-в гората, по-точно дърводобив, не пуша, но възможно ли е от студа през зимата, като излизам на работа да са се увеличили симптомите? На 15 годишно момиче може би му е много работата. Моля, кажете какви са билките? Благодаря ви за отзива.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e790599fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   А, да да добавя, че не съм дебела, нормално ми е теглото.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e83ff5ce7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Авторке, тежкият физически труд под 18 г. е не случайно забранен. Ходиш ли на училище?
Труд е разрешен след 16 г. и то лек и почасов след позволение на родител. Твоето се води детски труд и работодателят ти може да отнесе затвор и огромни глоби.
И да, съвсем възможно е да си болна заради студа. Намалява производството на бели кръвни телца - т. е. имунитета. Вземи си задължително силни витамини от аптеката с витамин Ц, цинк, витамини Б групата, желязо, йод и тем подобни. Месо яж възможно много, туршия, плодове каквито намериш, картофи - обличай се изключително топло. МНОГО ТЕЧНОСТИ - 2 литра вода и нагоре, за да не си повредиш бъбреците, защото това е най-страшното при цистита - тръгва нагоре и може да ти възпали бъбреците и тогава не знам кой ще ти помогне.

С какви антибиотици си се лекувала до сега?
Колко тежиш и колко си висока?
Колко спиш?

Най-искренно те съветвам да не работиш поне месец, да починеш и да се възстановиш, защото в момента са те нападнали бактерии, гъби и кой знае още какво - ще ги даваш парите по лекарства.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 13d507344e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Има една ваксина Уростим на хапчета. Не е скъпа, около 3-4 лв. Пие се по схема първо 3 месеца, после почивка и след това пак 3 месеца. Може да се пие заедно с антибиотици.
Другото е билковите хапчета с червена боровинка. В аптеките ги има всякакви варианти.
Много важно е да са ти винаги топли краката. От там най-често идва цистита.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 6b06703287
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   16г. Момиче
Трябва незабавно да отидеш на доктор. И аз не обърнах внимание на цистита и той ме докара до болница с диагноза хроничен пиелонефрит. Бях на косъм от това да загубя единия си бъбрек. Не искам да кажа, че имаш точно инфекция на бъбреците, не съм доктор, но те съветвам да посетиш уролог, за да не стигнеш до болницата на системи. Номер 1 е прав/а за хапчетата - без тях не можеш и трябва да изпълниш целият им курс (колко дни са ти казали да ги пиеш).
На мен ми бяха препоръчали да пия много вода, за да може да се пречисти пикочният ми мехур от бактерии, също така да не ям кисели храни, които могат да доведат до някакво раздразнение и да не пия кафе.
Ще следя тази тема и ще се радвам да помогна по какъвто и да е начин! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e790599fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, ходя на училище, но много рядко, колкото да мина класа.

Авторката

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 14db58c452
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Трябва да седиш на топло и краката ти да са топли винаги. Иначе ще имаш цистит. И да се излекуваш, студени ли са ти краката пак се разболяваш. Пий много течности. Птез лятото си събери и изсуши семки от пъпеш. Зимата си прави отвара от една супена лъжица семки и 2 литра вода. Изпий го за един ден. Пий докато се оправиш. И най важното да не ти е студено. Особено кръста не трябва да ти е гол никога.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 14db58c452
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Чай за бъбреци. Червена боровинка или мечо грозде. Това са ти билките

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 1281186808
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Зaщо нa 15г. рaботиш в горaтa? :( Пaзи се. Явно се нaлaгa дa рaботиш, но не можеш ли дa си нaмериш по-нормaлнa рaботa?

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e83ff5ce7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Aвторке, направи всичко възможно, за да ходиш на училище да се лекуваш, за да не се налага един ден твоите деца да работят на тази възраст.
Аз идвам от много лошо семейство, също съм работила по нивите от дете, но на училище винаги ходих и ти гарантирам, че това е единственият начин да не завършиш като роднините си. Сега каквото изработиш ще го даваш за лекарства. Работата в дърводобива не е за жени, камо ли за момичета.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 8c958f24e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря ви за коментарите. Ще опитам да следвам всичко, което сте ми препоръчали. Няма къде другаде да работя, няма пари. Ще се опитам да се явявам по-често на училище. Другата година вече ще имам поне малко спестявания и ще мога да продължа да уча без да прекъсвам :). Моля, не ме съжалявайте, аз само търсих начин да се излекувам. Благодаря ви много!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e83ff5ce7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Авторке - лечение само при лекарите търси!
Антибиотици се пият до края, най-малкото 5 дни като има дори с месеци лечение, докато не се изчисти човек. ХОДИ НА КОНТРОЛНИ ПРЕГЛЕДИ и слушай лекарите си, учили са 15 г. за това. Не прекъсвай лечението дори да се почувстваш по-добре.
Търси начин за по-лека работа. Над 16 г. можеш да работиш легално с позволение на родителите например като келнерка - много по-лека работа и има бакшиши.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 747a58ea01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   За хроничен цистит Ви препоръчвам веднага след, като свършите с антибиотичното лечение започнете да пиете чай за бъбреци на Ламбрев. Пие се 2, 3 месеца, но ефекта е чудесен. Аз бях много и зле, но вече 4 години не съм боледувала от тази гадост!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker